Kans op winters vertrek Martens is klein

By
Updated: december 30, 2013

De belangstelling van PAOK Saloniki voor Maarten Martens is bevestigd. Griekse media meldden vorige week dat de werkgever van Huub Stevens 700.000 euro wilde betalen voor de middenvelder van AZ en Patrick Martens, vader van de technicus, laat in Het Nieuwsblad weten dat PAOK zich inderdaad gemeld heeft. Volgens Martens senior is de kans op een winters vertrek echter klein.

De 29-jarige Martens speelt al sinds 2006 bij AZ en beschikt over een aflopend contract. Volgens zijn vader is de kans groot dat hij tot de zomer in Alkmaar zal blijven. “Dan kan hij volledig transfervrij vertrekken. Na acht jaar in Alkmaar is Maarten wel toe aan een nieuwe uitdaging”, zegt Martens senior. “Maar we moeten niet overhaast te werk gaan. Als hij in Nederland nog zes maanden op hoog niveau speelt, zullen er misschien nog mooiere teams dan PAOK langskomen.”

Stevens is erg gecharmeerd van Martens, die tot dusver 163 competitiewedstrijden voor AZ speelde. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, maar de negenvoudig international heeft te maken gehad met het nodige blessureleed. PAOK wordt overigens ook in verband gebracht met Eyong Enoh, die mag vertrekken bij Ajax. Bron: voetbalzone

11 Comments

 1. Jay

  30 december 2013 at 10:03

  Ik heb hier een dubbel gevoel over. Als hij pas in de zomer vertrekt, dan verdienen we helemaal niks aan Martens, terwijl we er een hoop tijd en geld in hebben gestoken. Aan de andere kant gaan we Martens echt wel missen als hij halverwege het seizoen vertrekt. Een goede opvolger staat niet zo maar klaar.

  • Jeroen

   30 december 2013 at 11:57

   Sorry maar Martens gaan we in deze vorm niet missen. Hij zou met kop en schouder boven iedereen moeten uitsteken qua ervaring en techniek, maar dat is helaas niet zo. Ik vind het ook jammer dat Martens op deze manier wilt vertrekken. Hij heeft van de 8 jaar, misschien maar 3 of 4 complete seizoenen gespeeld zonder blessure. Zou toch een mooier gebaar zijn als hij vertrekt en nog wat oplevert voor onze club.

 2. vak j

  30 december 2013 at 12:24

  Martens moet vertrekken wanneer hij dat wil. Hij heeft heel wat credits verdiend voor AZ. Ook al speelt hij op dit moment niet zijn allerbeste voetbal vergeet niet dat hij nog voor aardig wat momenten zorgt waaruit een doelpunt of een gevaarlijke actie ontstaat. Om dan te zeggen dat hij beter nu kan vertrekken omdat hij dan nog wat geld oplevert gaat mij te ver en verdiend Martens niet. Dus als hij zijn contract uitzit vind ik het ook goed.

  • oma

   1 januari 2014 at 09:47

   maar die credits is hij nu aan het weggooien.

 3. gerard

  30 december 2013 at 13:32

  Helaas is het optreden van Martens erg pover.
  Echt een meerwaarde is hij tegenwoordig niet meer voor het elftal.
  Ik denk ook niet dat hij zijn vorm van een aantal jaren geleden nog terug krijgt en als we een trainer als Co Adriaanse aan het roer hadden dan zou denk ik zo’n Berghuis zijn plaats hebben overgenomen gezien Martens volgend seizoen toch vertrekt en het voor dit huidige seizoen dus geen meerwaarde meer is.

 4. i.pjotr3

  30 december 2013 at 14:27

  die familie martens rekent zich rijk, alsof er met zijn huidige spel de clubs in de rij staan.
  daarbij zijn blessuregevoeligheid………
  dat zal wel een turksclubje worden voor het nieuwe seizoen.
  Blij om de mooie dingen die hij heeft laten zien, jammer dat hij na zoveel blessureleed een tussentijdsvertrek/ transfervergoeding onze club niet gunt.

 5. Gerrit Vooijs

  30 december 2013 at 14:35

  Het verhaal Martens heeft 2 kanten: de sportieve en de financiële kant.
  De financiele is duidelijk, Martens kan het beste nog verkocht worden omdat hij zijn geld dit seizoen bijna niet meer kan terugverdienen.
  De sportieve kant is minder duidelijk. Martens is de beste aangever van de eredivisie tot dit moment maar dat wordt niet gewaardeerd.
  Martens komt niet uit de verf maar ligt dat aan hem ?
  Ik denk van niet. Beerens, Gudmundsson en Aron komen in de bal ipv diep te gaan. Martens heeft nog altijd die geniale pass in huis, denk maar aan die fantastische diepe bal op Aron vanaf de middenlijn tegen Twente. Aron verprutste dat omdat hij zich buitenspel liet zetten ( minder als 0,5m ) waardoor de goal niet telde.

  Dit haal ik aan omdat dit nu precies aangeeft waar de oorzaak ligt. Ipv even in te zakken en dan de loopactie te maken blijft hij staan om de bal in de voeten te ontvangen.

  Martens blinkt dus niet uit omdat zijn mede spelers niet de slimheid hebben om zich goed aan te bieden.

  Desondanks 10 assists die wel gelukt zijn en daarboven op dus de gemiste kansen.

  Martens heeft bijna 7 jaar gespeeld voor ons AZ . 2 volledige seizoenen 07-08 en 12-13 is hij geblesseerd geweest door een knie blessure.
  Van april tot december 2011 lag hij er uit door een doodschop van Swerts maar daar zat wel de zomerstop tussen.

  Al met al heeft hij naar zijn vermogen gespeeld en verdiend hij meer krediet van de supporters.
  Ik blijf een bewonderaar van Maarten Martens want hij steekt idd met kop en schouders boven deze selectie uit en dat is gelijk zijn grootste probleem………

  • i.pjotr3

   30 december 2013 at 22:11

   met deze kennis van zaken en analytisch denken had ik je toch wel hoger verwacht in de fanvanaz poule 🙂

   • Gerrit Vooijs

    31 december 2013 at 15:32

    Mijn voorspelling was helaas gebaseerd op nietszeggende oefenpartijtjes. De werkelijkheid heeft ons ruw wakker geschud.

 6. PaddyK

  31 december 2013 at 12:28

  Martens is een geweldige voetballer en kan mooie dingen laten zien met zijn voeten, echter hij kan geen elftal dragen. Dat is nu wel duidelijk. Hij draait fantastisch in een goed draaiend team. Idd een dubbel gevoel. Aan de ene kant zal een transfer in de winterstop AZ nog iets opleveren, aan de andere kant hebben we op dit moment iedereen nodig om mee te blijven strijden op drie fronten.

 7. Evert

  31 december 2013 at 19:07

  We moeten hem gewoon houden tot de zomerstop, lekker nog een half jaar genieten van Maarten. De reden dat hij niet bijtekend omdat het voor zijn nieuwe club minder risico meeneemt als hij transfervrij is. Hij weet ook wel dat zijn fysieke gesteldheid parte kan spelen als de nieuwe club ook nog een transfersom moetgaan betalen. Dus allemaal begrijpelijk, laten we gewoon nog even van Maarten genieten!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *