Stevens wil PAOK versterken met middenvelders van Ajax en AZ

By
Updated: december 27, 2013

De achterstand op koploper Olympiakos Piraeus bedraagt tien punten, maar het seizoen duurt nog lang en dus mag Huub Stevens blijven hopen op het kampioenschap in Griekenland. De coach staat op het moment tweede met PAOK Saloniki en hoopt zijn elftal in januari te kunnen versterken. In de zoektocht naar mogelijke aanwinsten kijkt de Nederlander rond in de Eredivisie.

Griekse media melden vrijdag dat PAOK interesse heeft in twee spelers die in Noord-Holland spelen: Maarten Martens van AZ en Eyong Enoh van Ajax. Laatstgenoemde komt niet in de plannen van Frank de Boer voor en speelt zijn wedstrijden dit seizoen in Jong Ajax. De 26-jarige Enoh speelde vorig seizoen al op huurbasis voor Fulham en weet dat hij voor een vriendelijke prijs kan vertrekken uit Amsterdam.

De situatie van Martens ligt anders: de aanvallende middenvelder is juist erg belangrijk voor AZ, de club waar hij al sinds 2006 voor uitkomt. Het contract van de Belg loopt echter af en zodoende hoopt PAOK dat Martens in januari goedkoop binnengehaald kan worden. Martens heeft al aangegeven dat hij graag een buitenlands avontuur wil aangaan. Dit seizoen speelde hij nog met AZ tegen PAOK in de Europa League.

Volgens NovaSport FM is de komst van Martens het meest realistisch. De radiozender claimt dat de middenvelder het al eens is geworden met PAOK over een contract voor tweeënhalf jaar en dat het nu nog wachten is op een akkoord tussen de clubs. PAOK is bereid om 700.000 euro te betalen.

Update

Volgens diverse Griekse media zou PAOK al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Martens. De Belg kan voor 2.5 jaar tekenen in Griekenland. Nu is het nog een kwestie dat AZ en PAOK tot een akkoord komen. Volgens dezelfde bron zou PAOK 700.000 euro hebben geboden.

Bron: Voetbalzone.nl

19 Comments

 1. Mike

  27 december 2013 at 12:43

  Meteen doen !!!!!! probeer er nog een miljoen van te maken. Vind Martens heel erg tegen vallen er komt te weinig dreiging van hem af, al heeft hij wel veel assisten.

  Meteen Hakim Ziyech er voor terug hallen is ook na dit seizoen transfervrij dus zal ook niet al teveel zoveel kosten.

 2. Mike

  27 december 2013 at 13:39

  En hoe zit het met spelers waar wij ons mee gaan versterken want dat is hard nodig ????

 3. AZ4Altijd

  27 december 2013 at 14:24

  We hebben een Creative middenvelder nodig en wellicht nog een Scorende Spits, want Alleen Aron en Avdic is een beetje mager. Wellicht nog een buitenspeler. Moet kunnen van al de inkomsten van transfers. Want duidelijk is dat we het niet redden met dames zoals Hendrikssen, Overtoom, Stoffel Elm.
  Ook Beerens zal verkocht moeten worden na dit seizoen als je nog geld wilt vangen.

 4. remco

  27 december 2013 at 14:41

  op voetbalzone las ik dit is een reactie van iemand

  . Ik las in de wandelgangen dat AZ scouts had gestuurd naar lokeren – Kortrijk voor harboui (als goed schrijf) en vanaken van lokeren en santini van kortrijk, weten jullie toevallig als mede AZ’ers iets meer erover? Vanaken is volgensmij ook een AM dus lijkt mij een goeie versterking, en harboui maakt daar wel doelpunten

  • Jeroen

   27 december 2013 at 15:28

   Ken ze allemaal niet. Las wel dat AZ scout Bosman vrij lovend over harbaoui was, maar dat was ergens in 2008. Daarnaast is deze kerel ook alweer 28, dus met winst verkopen gaat em niet meer worden.

   Overigens hoop ik dat Martens wordt verkocht. Heeft al maanden geen meerwaarde en daarnaast wilt hij toch vertrekken. Levert ons misschien nog wat geld op, en daarnaast betalen we geen 800.000 aan salaris meer.

 5. remco

  27 december 2013 at 14:43

  ik ken geen 1 van deze spelers

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  27 december 2013 at 14:58

  Ik verwacht dat AZ niet al te moeilijk gaat doen over de hoogte van de transfersom van Maarten Martens gezien zijn hoge DSB salaris en aflopende contract. Tijd voor vers bloed en om de bezem door deze selectie halen te beginnen met het oudste meubilair en vervolgens het lijstje met teleurstellende en/of niet renderende spelers.

 7. AZ4Altijd

  27 december 2013 at 15:05

  Je kunt de helft al verhuren of verkopen. Want aan die helft heb je werkelijk HELEMAAL NIETS.
  Te veel floppers.

 8. oma

  27 december 2013 at 15:44

  een leuke aanbieding 1,5 miljoen met overtoom en elm er bij.
  opgeruimd staat netjes,dan zijn we daar van af.

 9. woonwagenpower

  27 december 2013 at 16:53

  Dan wordt het nu tijd om nieuws van AZ zelf te vernemen.
  AZ mag gerust laten weten voor wie belangstelling is, en van wie AZ zelf afscheid wil nemen.
  Wie AZ op het verlanglijstje heeft staan.
  Heijmans is toen ook uit België gehaald, maar heeft ook nooit een kans gehad.
  Dat noem ik geld over de balk smijten.
  Overtoom heeft ook niets gebracht, net als Elm, AZ kan beter een goed doel steunen met dat geld.
  AZ moet gewoon open kaart spelen, ten opzichte van wie AZ afscheid wil nemen.
  Dan maar financieel verlies.

 10. De echte supporter

  27 december 2013 at 18:19

  Eerst martens verkopen en daarna de volgende tien. Wat een meiden daar op het veld af en toe. Een andere keeper ook graag.

 11. Oud

  27 december 2013 at 18:36

  Meteen doen! Het is alweer 6 maanden gelden dat AZ zijn beste spelers verkocht, en het publiek raakt in verwarring van steeds dezelfde gezichten. Overtoom, uit het rijtje Messi-Ronaldo-van Persie-Overtoom, staat te trappelen om Martens te vervangen, en er zijn vast nog wel 16-jarigen die staan te trappelen om zich door het publiek verrot te laten schelden omdat ze op hun leeftijd nog steeds niet constant presteren.

  Die waardeloze Beerens snapt er ook niets van, die loopt steeds maar zijn man voorbij en dat kan nooit de bedoeling zijn. Ook weg dus, het liefst voor een grijpstuiver naar de concurrentie.

  Bovendien heb je met plek 9-15 geen play-offs, en dan hebben de dames niets meer om voor te spelen. Alle ballen op Elm!

 12. I.pjotr3

  27 december 2013 at 23:10

  Half jaar salaris en 7 ton= 1,2 miljoen voor een speler die heel veel pijntjes heeft en sporadisch een briljante ingeving. Thom Haye of Dabney dos Santos sousa staan te springen………Maher kon het ook, dus
  STRIK EROM, MAARTEN BEDANKT

 13. Gerrit Vooijs

  28 december 2013 at 10:13

  Tja, afscheid nemen doet altijd pijn maar in het geval van Martens onvermijdelijk. Zoals hierboven al wordt aangegeven heeft Maarten een vet salaris dus met 7-8 ton is dat samen meer als een miljoen. Altijd doen !
  Zyech bijna transfervrij ???? Dan meteen vastleggen, maar ik kan mij niet voorstellen dat het handelshuis Heerenveen zo’n blunder heeft gemaakt met hun beste aanvallende middenvelder. Zyech is minstens zo goed als Maher dus levert over 2,5 jaar weer een vermogen op

 14. Leo

  28 december 2013 at 10:50

  Leuk voor Martens dat hij alsnog een buitenlands avontuur kan starten. Minder leuk voor AZ. Men onderschat hoe belangrijk Martens is voor dit team. Hij is met 8 assists de man die de goals van AZ mogelijk maakt. Zonder Maarten levert het team heel veel kwaliteit in. Er staan geen goede vervangers klaar, en omdat de jeugd onder Advocaat geen speelminuten krijgt zal AZ een moeizaam 2014 tegemoet gaan.

  • Gerrit Vooijs

   28 december 2013 at 12:18

   Maak daar 10 assists van want Maarten Martens is de ongekroonde aangever van Eredivisie op dit moment.
   Overigens staat Aron als 2e AZ speler als nr 15 geklasseerd met 4 assists naast zijn 10 goals.
   Beerens heeft 4 goals en 1 assist.
   Dit zijn dus de meest waardevolle spelers voor AZ en alle 3 vertrekken mogelijk aan het einde van dit jaar………

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    29 december 2013 at 10:57

    Waardevol is een relatief begrip want het gaat er niet alleen om dat er wordt gescoord maar ook wanneer en hoe je voorkomt dat er tegen wordt gescoord. Ook het missen van opgelegde kansen is een eigenschap die negatieve invloed kan hebben op de prestaties en die je waarde bepalen. Dat Beerens dit seizoen 4 goals heeft gescoord is een wonder gezien zijn ‘klasse’ om meestal buiten i.p.v. tussen de palen te mikken sinds zijn verblijf bij AZ.1 assist als een nauwelijks scorende vleugelspeler is ook nog steeds niet om over naar huis te schrijven. AZ heeft de rest van zijn 10’s verkocht (Adam Maher), de deur uitgejaagd (Ali Messaoud) en verhuurd (Erik Falkenburg). Mag toch hopen dat ze een goede vervanger in de jeugd hebben?

    • Gerrit Vooijs

     29 december 2013 at 14:24

     De jeugd heeft tegen PAOK laten zien potentieel te hebben.
     Maar het mag duidelijk zijn dat juist de 2 AZ spelers die nu in de belangstelling staan bepalend zijn voor de winstkansen van AZ.
     Martens en Aron zijn goed voor maar liefst 14 assists en 11 goals.

     Gezien de stilte verwacht ik dat AZ beide spelers tot einde van dit seizoen gaat behouden.

     Overigens heeft Martens dit seizoen 16 van de 18 competitie wedstrijden gespeeld, dat is natuurlijk niet slecht voor een man van glas 🙂

 15. I.pjotr3

  28 december 2013 at 15:01

  Zet die zyech maar uit je hoofd,
  AZ heeft genoeg talentvolle middenvelders rondlopen !
  Haye en Dabney Sousa gaan het helemaal maken, hebben alleen nog niet de kans gekregen………..die komt er na de winterstop wel misschien .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *