‘QPR en Celtic in de race voor Aron Johannsson’

By
Updated: december 27, 2013

Aron Johannsson heeft de geruchten omtrent een aanstaande vertrek gevoed door op twitter zijn volgers te laten weten dat hij onderweg is naar Glasgow. Hij heeft het alleen maar over een tussenstop voordat hij voor zijn vakantie naar Dubai zal vertrekken. Toch denken de verschillende Schotse media dat een transfer van deze goaltjesdief aanstaande is. De manager van Celtic zit namelijk in een vervelende situatie en wilt zijn team op enkele plekken voorzien van een kwaliteitsinjectie. Finnbogason leek lang de nieuwe spits te gaan worden van Celtic, maar vanwege de hoge vraagprijs hebben ze nu hun vizier nu gericht op Johannsson.

Update

Naast Celtic zou ook QPR (Queens Park Rangers) interesse hebben in de spits van AZ. De club staat nu derde in de Championship (2de Engelse divisie) en zou graag dit seizoen willen promoveren. Johannsson zou daar een belangrijk aandeel in moeten krijgen.

Andere bronnen:

http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-transfer-news/celtic-facing-24m-price-tag-2945158

http://prosoccertalk.nbcsports.com/2013/12/26/aron-johannssons-move-to-celtic-edging-closer-usmnt-arrives-in-glasgow/

https://twitter.com/aronjo20

29 Comments

 1. Jeroen

  26 december 2013 at 15:48

  Vreemd dat AZ zou willen meewerken aan een transfer. Hij is er pas en doet het toch wel vrij aardig. Dan zou hij waarschijnlijk zelf graag willen vertrekken.

  Mag toch hopen dat AZ dan de transfermarkt opgaat om een vervanger te halen. Avdic en Babalj zijn er beide absoluut niet klaar voor.

  http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/football-transfer-news/celtic-facing-24m-price-tag-2945158
  Hier staat dat ze maar rond de 3 miljoen euro over hebben voor de spits. Mag toch hopen dat dit bedrag een stuk hoger ligt voor Johannsson.

 2. oma

  26 december 2013 at 16:09

  dit is een kans om van deze jongen af tekomen.
  deze jongen is nog niet constant genoeg.
  3 miljoen pakken wat er bij en van duinen binnen halen.

  • Jeroen

   26 december 2013 at 16:32

   Inderdaad nog niet constant genoeg, maar wel potentie om erg goed te worden. Van Duinen is een aardige speler, maar niet meer dan dat. Ik hoop toch echt dat hij blijft.

 3. Gerrit Vooijs

  26 december 2013 at 17:50

  Aron heeft in zijn eerste seizoen op alle punten beter gepresteerd als Jozy Altidore en we weten hoe dat is afgelopen.
  Nu 3 miljoen pakken of volgend jaar 8 miljoen, het is een keuze.

  Wie moet hem gaan opvolgen ?
  Van Duinen : is een counterspits, snel en fysiek sterk. In de kleine ruimte is hij beperkt.
  De Leeuw: technisch zeer sterk net als Aron, ondanks zijn 1,78 m kopsterk maar ipv hem in de zomer van 2012 voor 5 ton op te halen kost hij nu 3-4 miljoen…….. En hij is nu 27 jaar dus hij levert AZ niets meer op. Kwestie van te laat dus want hij was De
  Opvolger geweest van Holman.
  Nee, het scoutingsapparaat van AZ hapert de laatste paar jaar.

  Nu Aron verkopen lijkt mij gelijk staan aan het weggooien van dit seizoen omdat AZ geen goede nieuwe spits kan aantrekken / opleiden in de resterende tijd.

  Niet doen dus.

  Daarbij, Martens, Gudmundsson, en misschien ook wel Beerens vertrekken de komende zomer. AZ moet dus deze winter knopen gaan doorhakken.

  Ik wens het AZ bestuur in 2014 veel wijsheid toe !

  • oma

   26 december 2013 at 21:30

   mooi geschreven,maar ik vraag me af wie is de boekhouder.
   ik heb het over van duinen meteen halen,die hoef je niet opteleiden.
   deze jongen die er nu staat moet je opleiden.
   je moet niet altijd aan geld denken,haal een speler met ervaring.
   martens heeft zij tijd gehad die komt niet meer terug zo als hij was en gudsmudsson is een voetballer van 13 in een dozijn.
   die heeft nooit gebracht wat er van verwacht werd.
   inderdaad wat az fan a.k.a schrijft je heb nog een spits achter de hand voor volgend seizoen,Boymans.
   daar is volgens mijn het zelfde mee aan de hand als ortiz heeft nooit een echte kans gehad.
   en kijk die jongen eens voetballen,een verademing.

 4. AZformallyknownasAZ

  26 december 2013 at 19:38

  Erg dom om Johanson te laten gaan. Deze spits heb je hard nodig de komende tijd. En wat we hebben als alternatief? De stramme Advic met de actieradius van een harlekijn? En die ander hebben we helemaal mog niet gezien. Het lijkt zo op wispelturig beleid dat alle kanten op gaat. Ik vind het niet zo des AZ’s eerlijk gezegd. Dus ik hoop dat het geruchten betreft.

 5. Leo

  26 december 2013 at 20:52

  Hij gaat gewoon even op vakantie naar Dubai. Dat hij ’n tussenstop in Glasgow maakt is gewoon toeval. Een transfer is absoluut niet aan de orde. Daarnaast heeft Celtic te weinig over voor onze USA spits. Laat hem nog anderhalf jaar in Alkmaar voetballen, daarna maakt hij waarschijnlijk zijn transfer.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  26 december 2013 at 21:08

  Een boekhouder die straks in het geld zwemt maar een dramatisch seizoen voor de fans? Of heeft de TD een joker achter de hand?
  Even de statistieken: Er zijn acht clubs die meer doelpunten hebben gescoord dan AZ waaronder Roda JC waarvan de trainer is ontslagen. Er zijn drie ploegen met hetzelfde aantal gescoorde doelpunten waaronder nummer laatst NEC. Aron Johannsson scoorde 11 van de 29 doelpunten (38%).
  En nu komt het, AZ heeft nog altijd Ruud Boymans achter de hand die reeds 15 doelpunten scoorde voor Willem II uit weliswaar 22 wedstrijden. Saillant detail is dat Ali Messaoud derde staat in de Tilburgse topscorerslijst met 7 goals uit 20 wedstrijden, niet slecht. Maar of AZ Aron Johannsson snel casht en Ruud Boymans terug haalt naar Alkmaar… we zullen het zien. Het is een optie, maar het is duidelijk dat AZ een aderlating doet als ze hem laten gaan. De wil van Aron Johannsson speelt ook mee.

 7. AZ4Altijd

  26 december 2013 at 21:59

  Als Johansson nog even 1,5 jaar wacht staan clubs uit betere competities voor hem in de rij. Schotse competitie is niet echt om over naar huis te schrijven. Op Edinburgh en Celtic stelt het daar allemaal weinig voor.

 8. Niels

  27 december 2013 at 02:15

  Hij was in IJsland volgens mij om kerst te vieren. en er gaan geen vluchten van IJsland naar Dubai (daar gaat hij naartoe op vakantie stond er op zijn twitter) dus is gewoon een normale tussenstop ga ik dan maar van uit.

  • Jeroen

   27 december 2013 at 09:25

   Klopt dat las ik in eerste instantie ook, maar een tweet eronder stond ‘geland in Glasgow’ #interesting. Misschien betekent het helemaal niets, maar aan de andere kant is dat natuurlijk wel extra munitie als je weet dat Celtic interesse in je hebt.

 9. oldfan

  27 december 2013 at 08:00

  Hij spot er zelf mee, storm in een glas water.
  Kan in potentie een topper worden en gaat daar ook naar toe groeien. Voor de spelers die van de zomer weg gaan hebben ze allang vervangers op het oog maar nemen de tijd. De tijd dat AZ miljoenen kon uit geven isvoorbij dus moeten ze slim werken.

  • woonwagenpower

   27 december 2013 at 08:41

   Dat denk ik ook.
   Gelukkig hebben we niet de zorgen meer die we hadden, zoals nac bijvoorbeeld nu heeft.
   AZ moet alleen niet het sportieve uit het oog verliezen.
   Er zijn mensen voor wie 200 euro heel veel geld is, die investeren dat in vermaak, door middel van wedstrijden te bezoeken.
   AZ is verplicht om het AZ publiek te vermaken, ik begrijp dat het mensen werk is en geen machine’s die je kan programmeren.
   Maar AZ kan het zich niet permitteren, om ons AZ publiek nog een half seizoen, draken van wedstrijden voor te schotelen.
   Omdat iedere leek ziet dat het vaak gewoon eenvoudig aan motivatie ontbreekt, en dat slappe gelul over teveel wedstrijden, dan moet Dick Advocaat(nu nog) meer spelers gebruiken uit onze jeugd.
   Al anderhalf seizoen gaat het veel te stroef in het veld, dus moet AZ alle voetbal technische afdelingen eens goed doorlichten.
   Functioneert het scoutings apparaat?
   Durft de coach jeugd op te stellen?
   Is er in de opleiding iets mis, waardoor er geen jeugd wordt opgesteld?
   Voldoet het aan en verkoop beleid?
   Is er de juiste coach, voor de juiste groep mensen?
   Een nieuw jaar breekt aan, laten we er de tweede seizoens helft iets mooi van maken, afgelopen anderhalf jaar beschouwen als lesgeld, er van leren en vol gaan in Europa, de Beker en de competitie.

 10. jelle

  27 december 2013 at 11:51

  Hij gaat niet weg ik heb hem er zelf over gesproken omdat io benieuwd was maar hij zei duidelijk van: je weet nooit wat er kan gaan gebeuren maar als het aan mij ligt blijf ik hier nog minimaal een seizoen.

  Misschien sigudarsson halen van wolverhampton goede spits, type finnbogasson.
  Of proberen jonathas terug te halen met boymans op de bank ( toch 16 doelpunten gemaakt)

 11. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  27 december 2013 at 21:09

  Als ze verstandig zijn bij AZ verspillen ze hier geen tijd aan en blijft hij tenminste tot het einde van het seizoen. De TD kan beter werk maken van een sociaal plan voor falende jochies als Overtoom, Elm en wat nog meer voor goed geld een beetje mee traint of in de wei huppelt. Naast Maarten Martens moeten ze serieuze interesse voor Johann Gudmundsson en Roy Beerens goed uitspelen want het is nu of nooit.

 12. AZformallyknownasAZ

  27 december 2013 at 21:45

  Ik begrijp echt niet dat er bij AZ niet veel meer jeugdspelers een kans krijgen. Als je alle resultaten van de jeugdteams bekijkt doen die het gewoon heel goed. Bij Ajax krijgt de een na de ander de kans. Laatst die knaap van 17 die 2 keer scoort. Of je laat zien dat je je eigen opleiding serieus neemt of je praat er maar niet meer over. Anders wordt het wel wat gênant. Ik vindt niet dat AZ goed met haar jeugdspelers omgaat. Maher is doorgebroken door absolute noodzaak omdat Martens weer eens lang geblesserd was anders speelde hij nog in de A -tjes

  Laat tcch eens wat durf zien AZ. Misschien is een heel goed voornemen voor 2014

 13. I.pjotr3

  27 december 2013 at 23:38

  Aron nog een paar jaartjes houden, scoort meer als hij meer bruikbare ballen krijgt.
  En anders de hoofdprijs vragen zodat je jezelf kunt versterken!
  Maar dan ook echt versterken, niet met een tweede hands spitsje zoals avdic

  • Gerrit Vooijs

   28 december 2013 at 10:21

   Tja dat blijft moeilijk kijk maar naar Pelle……. Door ons weg gehoond en door Koeman in zijn AZ tijd al een zeer goede spits genoemd.

   Maar Aron natuurlijk alleen voor de hoofdprijs laten gaan want zonder hem en Martens scoort AZ niet meer !
   Aron en Martens weg ( 11 assists ) dan moet AZ heel veel geld uit gaan geven om dit seizoen te gaan redden………..

 14. AZformallyknownasAZ

  28 december 2013 at 10:39

  Je laat niet midden in seizoen je spits gaan, terwijl is aangetoond dat hij een groot deel van de doelpunten voor zijn rekening neemt. Dan neem jezelf en de supporters echt niet serieus. Heereveen laat Finbogason ook niet gaan en daar lopen er nog meer rond die een doelipunt kunnen maken. Bij AZ is dat toch behelpen want de afwerking is toch wel redelijk amateuristisch te noemen buiten Johansson om. En zelfs hij hij had er nog veel meer moeten maken. Maar dar vergeven we hem natuurlijk. Want anders hadden niets en ook nog een stuk lager op de ranglijst gestaan. Ik snap trouwens niet dat je als eredivisiespeler niet in staat bent die bal voldoende vaart mee te geven en op doel te richten. Want daar gaat het veel te vaak mis.

 15. kaazie1987

  28 december 2013 at 13:32

  ik maak me der eerlijk gezegd niet heel druk om. bij az hebben ze natuurlijk ook al gezien dat martens zijn niveau van voorheen niet meer haald dat is niet zo gek hij is bijna 30 en heeft heel veel operaties gehad in zijn carriere. ik denk dat az kapitaalkrachtig genoeg is om een vervanger te halen van zijn niveau. ik denk dat az hem zo snel mogelijk wil verkopen om aan de vervangers te laten zien dat er een plek op de 10 positie vrij is. het zal mij niet verbazen als ze geweldige vervangers gaan halen in de winterstop en dan denk ik aan ziyech en van duinen. van de zomer hebben ze al aangetoond om makkelijk 3 iljoen uit te geven aan een middenvelder. we zitten momenteel in catogorie 3 wat wil zeggen dat de KNVB niet meer op onze vingers zitten te kijken en dus mogen uitgeven wat az wil.kijk der gaan aan het eind van het seizoen weer 3 a 4 basisspelers weg plus spelers als elm en reijnen en henriksen voor henriksen kan je nog makkelijk 4 miljoen beuren. en az kennende halen ze ruim van te voren al vervangers en dat zal dit seizoen ook zo zijn. ik weet alleen niet wat ze met lewis gaan doen gaan ze ge bruiken als linksbuiten of toch als rechtbuiten??

 16. kaazie1987

  28 december 2013 at 13:36

  plus advocaat heeft al aangegeven dat er in de huidige selectie een paar spelers zijn die nog beter kunnen en willen worden. dan moet je denken aan gudelj gouweleeuw en johansson. en ortiz. de rest is gewoon niet van az niveau dus az gaat echt wel vervangers halen die beter zijn dan wat er nu staat. ze moeten wel want de subtop komt al dichter bij elkaar en als az de komende jaren europees wil spelen moet ze dus nu al gaan kijken naar spelers die beter zijn.

 17. kaazie1987

  28 december 2013 at 13:46

  komende winterstop of in de zomer verkopen of weg laten gaan

  reijnen gudmondsson elm henriksen overtoom(omdat hij dat wil) martens(haalt zijn niveau gewoon niet meer en te blessure gevoelig) beerens( anders loopt hij gratis weg)
  kopen!!

  van duinen(met stip op 1 toekomstige van persie, heeft een geweldige techniek en blijft rennen

  ziyech (iedereen weet ondertussen waarom, net zo goed als maher en zijn contract loopt af

  mocht ziyech niet komen dan toornstra halen nuchtere gozer past wel bij az

  lewis en van overeem definitief door laten breken

  keeper de ruiter van utrecht een van de weinige keepers die punten voor je pakt en die betaalbaar is komt ook nog is uit de buurt

  met deze 3 aankopen doen we volgend jaar zeker weer mee. middenveld met ortiz gudelj en ziyech zit alles in loopvermogen kracht techniek en balafpakkers

  voorhoede van duinen johansson en beerens/lewis niks mis mee gegarandeers veel doelpunten

  • Gerrit Vooijs

   28 december 2013 at 14:14

   Als Zyech idd transfervrij is vertrekt hij naar onze buren want die hebben hun hele team opgebouwd uit spelers die voor een appel en een ei zijn gehaald, eigen jeugdspelers of huurspelers om de eerste klap op te vangen.

   Uitgerekend de spelers die 3-4-5 miljoen hebben gekost moisander, v/d Hoorn en Sigi presteren matig of niet.

   Ik vind dat AZ dit voorbeeld moet volgen en de scouting verbeteren.

   Het heeft geen zin meer om spelers te halen voor miljoenen.
   Henriksen is het levende bewijs.
   Kijk Elm kostte niets dus daar kun je ook makkelijk afscheid van nemen.
   Gudelj en Aron maken voorlopig hun geld gelukkig wel waar.

 18. AZformallyknownasAZ

  28 december 2013 at 16:46

  Ik las dat PEC Zwolle een spits uit de topklasse heeft aangeschaft. Schijnt een enorm talent te zijn. Nee wat scouting betreft ben ik het met Gerrit eens. Die behoeft verbetering. Het contract van Zyyech wordt opengebroken of hij vertrekt meteen naar het buitenland. Deze speler is van de buitencatgegorie. Die lopen we dus mis. Creatieve middenvelders zijn dun gezaaid en als je er een in het vizier hebt die een meerwaarde kan betekenen voor AZ zou ik gelijk toeslaan. Overtoom is het niet en wordt het niet en ik vind dat nog steeds redelijk onbegrijpelijk want bij Heracles speelde hij de pannen van het dak. Mocht AZ nu nog geen vervanging vinden voor Martens dan zou ik zeker met jeugdspelers gaan experimenteren. Want wat heb je eigenlijk te verliezen? En je kunt er vanuit gaan dat deze jonge mensen er vol voor zullen gaan.
  Ik heb Hendriksen de laatste competitiewedstrijd zien spelen tegen Heereveen en die ging gewoon een stapje opzij voor de tegenstander. Dat heb ik ik nog nooit gezien. Dus dat kan al heel snel beter. Dat los je ook op met een enthousiaste jeugdspeler.

  Laten we afwachten wat AZ zelf nog uit de hoge hoed weet te toveren…………wie weet?

 19. Gerrit Vooijs

  29 december 2013 at 15:31

  Heb eens even de cijfers van Jozy en Aron naast elkaar gelegd en wat blijkt ?
  Aron doet niets onder voor de allerbeste Jozy !!!
  Vorig jaar had Jozy een score van 11-4-0 en Aron 10-5-1 ( Comp.-Bek-EL).
  Daar boven komen nog de assists van Aron terwijl Jozy daarin geen bijdrage leverde.

  Aron is dus niet stabiel en moet nog veel leren is een veel gehoorde mening. Aron is niet zo’n reus als Jozy, maar is voetballend en cijfermatig een betere spits voor AZ.
  Verrassende uitkomst vind ik zelf.
  AZ moet deze cijfers maar vertalen in een passende transfersom………..

  Overigens Gudmundsson heeft in de competitie pas 2 x gescoord in 18 duels. Maar Gudmundsson die perse wil vertrekken is op zijn best als de internationale camera’s draaien……… 8 Europese duels leverden 5 doelpunten op.
  Vertaald naar 18 competitieduels zouden dat 11 doelpunten moeten zijn ipv 2……..
  Gudmundsson spaart zich in de competitie om zich internationaal in de kijker te spelen is de eerste gedachte die bij mij opkomt.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   29 december 2013 at 17:55

   “Gudmundsson spaart zich in de competitie om zich internationaal in de kijker te spelen is de eerste gedachte die bij mij opkomt.”
   Dat zou wel héél berekend zijn van hem. Een aanvaller moet kunnen scoren of je nu links, rechts of in het midden speelt en met twee doelpunten uit achttien schiet je gewoonweg dramatisch tekort. Blijkbaar is de Nederlandse ‘Mickey Mouse’ competitie te hoog gegrepen voor hem. Hij zal niet de eerste speler zijn die met bombarie vertrekt naar een hoger niveau om vervolgens in de vergetelheid te geraken.

   • Gerrit Vooijs

    29 december 2013 at 18:46

    Berekenend / minder gemotiveerd, ik vind het wel opvallend in ieder geval. Want de tegenstander in Europees verband is juist beter dan wat hij hier meestal tegen komt.
    Hij heeft geluk dat hij niet veel concurrentie heeft al heeft Berghuis zich wel goed ontwikkeld.

 20. AZformallyknownasAZ

  29 december 2013 at 19:15

  Berghuis is geen vleugelspeler maar een middenvelder, daar komt hij in ieder geval beter tot zijn recht. Gudmondson lijdt net als vele andere AZ-ers aan de ziekte van over, naast, in de tribune, zachte rollertjertjes, in de handen van de keeper, op de lat, op de paal. Is dit nu niet willen of niet kunnen? Het lijkt iedere wedstrijd weer te spelen. Ik vind het in ieder geval heel opvallend en het komt de resultaten niet ten goede. Zo zijn er teveel wedstrijden verloren gegaan.

  M.a.w. om een of andere reden wil de bal er niet in. Ik heb het hier al eerder gezegd. Afmaken , op doel schieten met kracht en vaart is niet de corebuisness van AZ. Volgens mij kun je daar op trainen, nee moet je daar op trainen. Ik vrees echter dat het een kwaliteitskwestie is (en ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb) en dat is weinig hoopgevend.

  Ik hoop dat de 2e seizoenshelft een ander beeld laat zien. Ik ben zelf een voorstander van het inpassen van veel meer jeugdspelers die onbevangen en met elan en durf wedstrijden kunnen beslissen. Wat dat betreft mag AZ een voorbeeld nemen aan de buren. Daar wordt met lef jeugd ingepast.

  • Gerrit Vooijs

   30 december 2013 at 16:05

   Gudmundsson, Gudelj, Berghuis en Viergever zijn de mensen die een echte pegel in huis hebben.
   Maar idd meestal vliegen de ballen meters over of naast en dat heeft te maken met kwaliteit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *