Update: El Hamdaoui verlaat vroegtijdig training

By
Updated: juli 30, 2009
El Hamdaoui verlaat vroegtijdig training

Mounir El Hamdaoui heeft woensdag de training van AZ niet afgemaakt. De topscorer van de Alkmaarders botste op de educatieve oefensessie met assistent-trainer Shota Arveladze en enkele medespelers en kreeg van Ronald Koeman twee opties: of hij maakte de oefening zonder zeuren af, of hij kon vertrekken. El Hamdaoui koos voor het laatste.

Mounir El Hamdaoui heeft donderdag weer meegetraind met AZ. De spits kreeg woensdag op de training ruzie met assistent coach Shota Arveladze over een oefening. El Hamdaoui weigerde mee te werken waarop er woordenwisseling volgde. Volgens Ronald Koeman is alles uitgepraat en richt iedereen zich op het eerste competitieduel.

De topscorer kon zich niet vinden in de manier waarop hij werd behandeld tijdens de training en raakte daarover in discussie met Arveladze. Toen de gemoederen wat opliepen en ook Stijn Schaars als aanvoerder vergeefs probeerde de zaak op te lossen, greep Koeman in. El Hamdaoui had de keuze om de opdracht die hij kreeg uit te voeren of binnen in de kleedkamer te gaan afkoelen. De spits besloot het laatste te doen.

In de ogen van El Hamdaoui, die de problemen in de middag weer de wereld uithielp, is er geen sprake van een conflict. “Dit soort dingen gebeuren bij alle profclubs op het trainingsveld”, vertelde zijn zaakwaarnemer Sietje Mouch in AD/Sportwereld. “Als een speler ervoor kiest om even af te koelen, is dat alleen maar positief. Er is geen probleem tussen Mounir en andere spelers, er is ook geen probleem tussen Mounir en de trainer.”

Het is echter al voor de tweede keer in een week dat El Hamdaoui wordt betrapt op een boze bui. De spits werd afgelopen weekend in de strijd om de Johan Cruijff Schaal naar de kant gehaald en reageerde niet tevreden op die wissel. Koeman wuifde de reactie van de Marokkaan weg met een glimlach, maar houdt zijn spits in de gaten. Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>