AZ legt jeugdinternational Luckassen vast

By
Updated: december 20, 2013

AZ heeft vrijdagmiddag Derrick Luckassen gecontracteerd. De 18-jarige verdediger uit de eigen opleiding tekende in de persruimte van het AFAS Stadion een verbintenis tot medio 2016. “Ik wil binnen een jaar aansluiten bij het eerste elftal.”

“Ik ben een fysiek sterke centrale verdediger”, omschreef Luckassen zichzelf, toen de inkt gedroogd was. “Mijn grootste kwaliteiten? Ik kan goed meevoetballen en ben sterk in één-tegen-één-situaties.”

Derrick Luckassen, de jongere broer van voormalig AZ-spits Kevin, trainde dit seizoen al een paar keer mee met Jong AZ: “Dat voelt al heel goed. Ik wil binnen een jaar aansluiten bij het eerste elftal, om daar de kansen te pakken die ik hopelijk ga krijgen.”

“Derrick is een speler die de kunst van het verdedigen goed beheerst”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij staat rechts centraal in de defensie en is erg snel en wendbaar. We zijn heel blij om deze jeugdinternational vast te leggen.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. hAnZ

  20 december 2013 at 22:17

  Mooi, een broertje van….
  Ziet er net zo indrukwekkend breed uit als zijn broer. Hebben we wel behoefte aan, een verdediger die wat uitstraalt. Ehh zaterdagavond hebben we toevallig net iemand nodig nu Haps ook al in de lappenmand zit/ligt….

 2. Gerrit Vooijs

  21 december 2013 at 09:18

  Rechts centraal staat 1 van de 3 sterren van dit AZ dus als die zo blijft spelen moet hij minstens nog 1-2 jaar op de tribune / aan de zijlijn zitten.

  Nee, ik een betere kans voor hem op de positie van Mattias Johansson als hij idd goed kan voetballen en sterk is in de duels.
  Mattias is namelijk zwak in de duels maar kan wel voetballen. Marcellis neemt roemloos afscheid dus ik zou zeggen Derrick Ga Er Voor !

 3. AZformallyknownasAZ

  21 december 2013 at 22:46

  Leuk een nieuw talent vastleggen om straks toch niet op te stellen. De jeugd krijgt allen kansen bij Ajax en Feijenoord. AZ gaat enorm prat op zijn jeugdopleiding maar doet er niets mee. Stop er dan maar mee. Zoek dan maar weer een sjeik of een Rus en maak er maar weer een koopclub van.

 4. knudde

  24 december 2013 at 13:31

  Gelijk opstellen. Wat er nu staat is het ook niet….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *