Voorbeschouwing AZ – Heerenveen

By
Updated: december 20, 2013

“De bekerwedstrijd tegen Heerenveen heeft wel wat pijntjes veroorzaakt”, zei Advocaat. “Ik weet nog niet met welke spelers we zaterdag kunnen aantreden. Er heeft vrijdag een aantal jongens apart van de groep getraind. Als de wedstrijd vandaag was, hadden ze niet kunnen spelen.”

Advocaat moet in ieder geval één wijziging doorvoeren in zijn basiselftal. Haps heeft een verrekking in zijn lies en ontbreekt tegen Heerenveen. “We gaan kijken hoe we dat gaan opvangen”, zei Advocaat, die verder complimenteus was over de afwezige verdediger: “Haps is een jongen voor de toekomst. Hij heeft wat, maar is nu nog niet zover. Voor AZ kan het in de komende jaren een heel nuttige linksback worden. Er zit een goed koppie op. Als hij z’n rol goed gaat begrijpen, komt hij er wel.” Naast Haps ontbreken ook Dirk Marcellis (knieblessure) en Jan Wuytens (voetblessure en schorsing).

“De bekerwedstrijd tegen Heerenveen was in veel opzichten interessant”, ging Advocaat verder. “Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen vol voor de overwinning. Aan beide kanten werden er fouten gemaakt, maar het was een boeiend schouwspel. Het publiek wordt wel vermaakt hier in Alkmaar. Natuurlijk hadden we de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. Dat we met een 2-1 voorsprong gaan aanvallen is amateurisme. Dan moet je de hoek van het veld in om tijd te rekken. Hopelijk leren ze ervan.”

Advocaat: “Het is voor ons een boost dat we de eerste confrontatie met Heerenveen gewonnen hebben. We zijn meerdere keren teruggekomen van een tegenslag, daarmee toonden mijn spelers karakter. Het publiek was scherp. Hopelijk zijn ze dat zaterdag weer. Ik heb de jongens gezegd dat ze volop voor een zege moeten gaan. Sluit je met een winst af, dan ben je nog op drie fronten in de race. Dat is gewoon een knappe prestatie. Dan ga je lekker op vakantie.”

AZ werd donderdag tijdens de loting voor de KNVB beker in de kwartfinales gekoppeld aan Roda JC. “Als we die uitwedstrijd doorkomen, kan er iets heel moois ontstaan”, reageerde Advocaat. “Je weet dat Ajax of Feyenoord wordt uitgeschakeld, dus met een gunstige loting lonkt de eindstrijd. ‘Twee keer volle bak erop, dan sta je in de finale’, heb ik de spelers gezegd. Dat zullen ze echter bij Roda JC ook zeggen.”

Zaterdag wacht eerst sc Heerenveen. “Dat vind ik een fysiek sterke ploeg”, gaf Advocaat aan. “Ze wachten op momenten om vanuit een gesloten defensie om te kunnen schakelen. Ze hebben veel snelheid voorin en met Alfred Finnbogason een spits met kwaliteiten. Toch hadden we het tijdens de bekerwedstrijd aardig onder controle.” Bron: AZ

9 Comments

 1. gerard

  20 december 2013 at 17:11

  “De bekerwedstrijd tegen Heerenveen was in veel opzichten interessant”, ging Advocaat verder. “Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen vol voor de overwinning”.

  Als AZ net als tegen Twente zijn dominantie had omgezet in doelpunten en waar beide clubs feitelijks niets in te brengen hadden dan mag je niet spreken van aan elkaar gewaagd.
  Ik vind, alleen kijkend naar het basisteam en dan met name het middenveld Ortiz, Gudelj, Martens meer dan een subtopper. Het heeft pech gehad tegen Roda, twente en een offday tegen NEC. Hopelijk zetten ze nu weer de zegereeks door dan kan het nog alle kanten op in de eredivisie.

 2. gerard

  20 december 2013 at 17:16

  Tegen twente bedoel ik de eerste helft waar AZ niets weg gaf en een prima pot speelde, maar door een fout van Esteban bracht het de Tukkers terug waardoor de tweede helft gelijkwaardig was.
  Tegen Roda speelde we met 9 man nog een prima pot en tegen Heerenveen waren we wederom de eerste helft supieur waardoor Heerenveen zich beperkte tot verdedigen.

 3. Gerrit Vooijs

  20 december 2013 at 17:57

  Heerenveen en AZ zijn idd gelijkwaardig aan elkaar.
  Heerenveen is een counterploeg die AZ graag het initiatief geeft. En AZ geeft op dit moment elke wedstrijd weer uit het niets een enorme kans weg dus Heerenveen / Finn Bogasson wacht daar zaterdag weer op.

  Nu is Wuytens geschorst en Haps geblesseerd, dus ben ik benieuwd wie de kans krijgt op de linksback positie.

  • i.pjotr3

   20 december 2013 at 20:23

   Gorter 🙁

 4. Jay

  20 december 2013 at 20:29

  Ik denk Gorter. AZ is thuis veel sterker dan uit, dus ik denk dat we deze wel weer winnen. Hopelijk gaan we na de winterstop ook in uitwedstrijden beter spelen.

  • oma

   21 december 2013 at 08:21

   als dat zo is dan zie ik het somber in voor az.
   ik lijk Timon wel.

 5. AZformallyknownasAZ

  20 december 2013 at 21:14

  Als AZ weer die enorme strijd en inzet kan opbrengen en de kansen benut ( dus daarin superscherp is ) dan liggen er mogelijkheden voor een overwinning.
  En dat is gezien het de laatste wedstrijd voor de winterstop van groot belang. Want dan doe je na de winterstop ook lekker mee.
  AZ heeft inderdaad een zeer goed middenveld mits al de poppetjes meedoen en hun dag hebben ( en dan heb ik het over Martens)
  Ook Beerens, Viergever en Gouweleeuw halen heel vaak goede cijfers. Als ook de anderen dat stapje extra zetten en geconcentreerd spelen heeft AZ gewoon een uitstekend team. Ik hoop dat ze het morgen weer laten zien. Dat is ook uiterst plezierig voor de fans. Dus ik zou zeggen AZ ga er weer voor.

 6. brandon

  21 december 2013 at 19:12

  Tegen deze keeper is niet te vechten. Als hij niet vervangen wordt in de rust kan Dck Advocaat ook wel stoppen met de coaching. Dit kan toch niet zo langer verder gaan. Ga toch mijn frustratie even eruit gooien wat een kloothommel van een ballenvanger hebben wij. Ga nu niet zeggen dat hij ons v.d.week gered heeft want een pupillenkeeper had die laatste strafschop ook gehad.

 7. Evert

  21 december 2013 at 20:47

  Hopeloos……………….er is hier maar 1 remedie deze ploeg in de verkoop en helemaal opnieuw beginnen, blijkbaar hebben wij uit de verkeerde vijver gevist. Met deze spelers word het echt niks!!
  Ps. Timon, wie hier nog durft te zeggen dat je ongelijk hebt hebben geen verstand van voetbal of zijn club masochisten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *