Arveladze: ‘Dembele kan makkelijk 20 goals scoren’

By
Updated: juli 29, 2009
Arveladze: 'Dembele kan makkelijk 20 goals scoren'

Moussa Dembélé zal dit seizoen nog nadrukkelijker door Shota Arveladze onder handen worden genomen. Volgens de assistent-trainer van AZ moet de Belgisch international in de jaargang 2009/10 veel meer gaan scoren dan de voorgaande seizoenen. Dembélé heeft met tien doelpunten zijn meest trefzekere seizoen achter de rug. “Moussa kan makkelijk twintig goals maken”, stelt de oud-spits uit Georgië.

“Waarom doet-ie dat niet? Zeg me, waarom?”, vertelt Arveladze in het weekblad Voetbal International. “Een gemiddelde van vijf of zes in de afgelopen seizoenen, met zijn talent en kwaliteiten. I am shocked. Vragen we te veel? Ik betwijfel het. Misschien zijn sommige spelers met zulke aantallen snel tevreden.”

“Wat ik wil zien, is meer woede. Meedogenloosheid. Je moet de kleinste kansen pakken.” Mounir El Hamdaoui werd vorig seizoen topschutter met 23 goals. “Mounir schiet tien keer per wedstrijd op doel. Dembélé schiet daarentegen misschien één keer op doel. Het verschil is enorm. Natuurlijk krijgt Mounir meer kansen, maar wat ik Moussa probeer mee te geven: zoek je beste positie voor het schot.”

“Als Moussa aan de rechterkant speelt, is dat het midden, want dan komt hij goed uit met zijn linkerbeen. Het is zonde als zo’n speler aan de zijkanten aleen duels uitvecht waarmee je corners verdient.” Arveladze ondertekende onlangs een contract waardoor hij tot 2011 assistent-trainer van de landskampioen blijft. Afgelopen seizoen was de voormalige spits van onder meer Ajax nog als stagiair aan de slag in Alkmaar. Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>