Bekertoernooi wordt belangrijker voor Nederlandse clubs

By
Updated: december 19, 2013

Door veranderde regels van de UEFA zal Nederland vanaf volgend seizoen een Europa League ticket minder mogen uitdelen. Dit seizoen spelen de nummer vijf tot en met acht om play-offs, maar komend seizoen zijn dat de nummers 4 tot en met 7.

Natuurlijk een tegenvaller voor Nederland die daardoor een club minder in Europa heeft, maar aan de andere kant zijn de regels ook positief. Vanaf volgend seizoen zal de bekerwinnaar namelijk direct geplaatst worden voor de groepsfase van de Europa League. Tot op heden was het altijd nog dat de winnaar van de beker in de voorronde terecht kwam. Op deze manier wordt het bekertoernooi belangrijker voor Nederlandse clubs.

3 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  19 december 2013 at 18:45

  Met grote dank aan onze vrienden uit Eindhoven die het ieder jaar verdommen om zich in te spannen in de Europa-league en die dit jaar notabene door hun eigen directeur geadviseerd zijn om dit toernooi maat te laten lopen want zou beter zijn voor hun ontwikkeling en zo verlezen we dus zo’ n Europees ticket. En van Praag heeft er voor gewaarschuwd maar dat helpt allemaal niet bij de sapneuzen.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   19 december 2013 at 22:55

   Tja, een beetje logisch want PSV wordt fluitend kampioen! 😉

 2. i.pjotr3

  19 december 2013 at 23:43

  Roda uit………daar hebben we nog wat goed te maken….de revanche voor gudelj
  Gelukkig nog ff geen 020 of feijenooit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *