Advocaat verwacht zwaar duel: ‘We zullen echt aan de bak moeten’

By
Updated: december 17, 2013

Dick Advocaat blikte dinsdag vooruit op het bekerduel met sc Heerenveen, dat woensdagavond gespeeld wordt. Over mutaties in zijn basisformatie, gif op de training en de kracht van Alfred Finnbagason. “Hij kan uit het niets scoren.”

Terwijl Advocaat woensdag kan beschikken over de weer fitte Maarten Martens en de van een schorsing terugkerende Nemanja Gudelj, haakt Jan Wuytens af. “Hij heeft een schop op zijn voet gehad en kan woensdag sowieso niet spelen. Zaterdag zou hij al niet spelen omdat hij geschorst is in de competitie”, aldus de oefenmeester.

“Door de afwezigheid van Wuytens komt Nick Viergever centraal in de verdediging te staan en speelt Ridgeciano Haps linksback”, vervolgde Advocaat, die tijdens de training zag hoe twee spelers een woordenwisseling kregen. “Dat vond ik prima. Je kunt altijd wel aardig zijn voor elkaar, maar jongens moeten elkaar ook de waarheid vertellen in het veld. Een beetje gif erin, dat is inherent aan een scherpe training.”

Advocaat: “Ik was zondag boos na de nederlaag tegen Heracles omdat ik vind dat we onnodig hebben verloren. Ik heb de jongens gezegd dat als ze AZ als springplank willen gebruiken, ze dit soort duels móeten winnen. Zoals ik al zei: ze moeten hard voor elkaar kunnen zijn. Soms is het nog te veel een vriendengroepje. Buiten het veld is dat prima, op het veld niet.”

“Het is een hardwerkend elftal dat veel strijd levert”, zei Advocaat over de komende tegenstander. “We zullen echt aan de bak moeten, van de eerste tot de laatste minuut. Ik heb mijn jongens gezegd dat ze er woensdag en zaterdag wat van moeten maken om de eerste seizoenshelft nog goed af te kunnen sluiten. Laten we hopen op veel supporters die ons steunen.”

sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason scoorde dit seizoen in totaal negentien keer. Advocaat: “Het elftal is op hem afgestemd. Hij kan uit het niets scoren; dat is een kwaliteit die niet veel spitsen hebben. Finnbogason heeft ook een goede loopactie. We moeten zorgen dat we de steekpass weghalen die hem voor de keeper zet.” Bron: AZ.nl

10 Comments

 1. Bradje

  17 december 2013 at 17:01

  Dick, ik geloof in je.

   
 2. AZformallyknownasAZ

  17 december 2013 at 17:43

  En daarom gaan we het weer eens met volle overtuiging doen met navenant resultaat.

   
 3. i.pjotr3

  17 december 2013 at 20:16

  We moeten ECHT aan de bak………..dat moet je potverdorie alle wedstrijden :-(

   
  • AZ WOMAN

   17 december 2013 at 20:36

   Zo is het!

    
 4. hAnZ

  18 december 2013 at 03:08

  Tja, Echt aan de bak… Is dat idd een bevestiging dat ze alle voorgaande wedstrijden maar een potje hebben lopen aankloten…???
  Maar goed, het zal allemaal wel. Dick zal ze wel niet al te liefdevol hebben toegesproken en daar komen we ook nooit achter. Ik blijf voorlopig nog mijn vertrouwen in dhr. Advocaat houden.

  In ieder geval MOETEN we AZ vanavond hoe dan ook steunen. Een feestje in de Kuip is altijd leuk… dus, laat je horen en niet al te lang blijven hangen in het verleden!!!

   
 5. oma

  18 december 2013 at 07:23

  we kunnen weer genieten van hapseflats,juffrouw martens ook weer aanwezig voor zo lang als het duurt,gudeij terug dat geeft de burger weer moet.

   
  • woonwagenpower

   18 december 2013 at 12:33

   Is ook goed voor Haps zijn ontwikkeling.
   Ben er ook een voorstander van, om meer en sneller jeugd in te passen.
   Waarom altijd wachten tot 12 minuten voor tijd om Advic in te brengen?
   Mag wat mij betreft ook begin tweede helft wissels doorgevoerd worden, als het niet draait.
   En niet de standaard wissels, maar ook Overeem, Hoedt, Lam, dos Santos, Doodeman enz, laten spelen.

    
 6. Evert

  18 december 2013 at 21:43

  Pfffff wat een kraker zeg!!!!!!

   
 7. Martje

  19 december 2013 at 06:27

  Captain Kluns pakt dan de laatste penalty, maar ik hoop toch niet dat hij de hemel wordt ingeprezen. Wat stond die klungel af en toe weer raar te doen. Vallen bij zogenaamde reddingen als je gewoon kan blijven staan en zich bemoeien met een opstootje terwijl hij zich als ballenvanger met andere dingen moet bezighouden.

   
  • De echte supporter

   19 december 2013 at 23:26

   Helemaal met je eens. Estaban moet nu niet denken dat hij het mannetje is.

    

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>