Advocaat verwacht fit elftal tegen Heracles

By
Updated: december 14, 2013

Net uit het vliegtuig vanuit Griekenland blikte Dick Advocaat vrijdag alweer vooruit op de competitiewedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo. De trainer sprak verder zijn tevredenheid uit over de Europese trip en gaf Steven Berghuis een pluim: “Hopelijk trekt hij deze lijn door.”

“Volgens mij is iedereen van de basis fit”, lachte Advocaat. “Ik heb gehoord dat ze goed hebben getraind in Alkmaar. Alleen Maarten Martens was vandaag uit voorzorg eerder gestopt met trainen. Maar dat vormt verder geen probleem.” In Almelo zijn alleen de geblesseerde Dirk Marcellis (knie) en geschorste Nemanja Gudelj niet beschikbaar.

Gudelj
“Ik vond Gudelj overigens goed spelen tegen PAOK”, ging Advocaat verder. “Hij was heel dominant en powerfull bezig, die Neno. Ook Donny Gorter speelde een aardige wedstrijd. Steven Berghuis? Ja, die straalde 90 minuten lang uit voor een goed resultaat te gaan met het team. Hij zorgde continu voor dreiging. Steven is een momentenvoetballer, maar één keer uitblinken is niet voldoende. Dat heb ik hem gezegd. Hopelijk trekt hij deze lijn door.”

‘Trip positef’
“Deze trip naar Griekenland was erg positief. Er hing een goede sfeer en de jonge spelers hebben het vertrouwen waargemaakt tijdens de wedstrijd. De jongelingen toonden geen angst of ontzag. Mooi. Ik heb dingen gezien die voor AZ op langere termijn heel belangrijk zijn. Op bepaalde posities zijn we rijker dan we misschien dachten. Dat zie je in wedstrijden van Jong AZ niet zo snel. Nu is het aan de club om verder te kijken. Wellicht is het voor bepaalde talenten goed voor hun ontwikkeling als ze uitgeleend worden.”

Stevens
“Vergeet niet dat Huub Stevens zijn sterkste elftal had opgesteld”, duidde Advocaat. “Hij had slechts twee andere spelers opgesteld dan normaal. En die twee waren ook nog eens vanwege hun prestaties buiten het elftal geraakt. Dat maakt onze prestatie nog knapper.”

Tegengoal
Het enige smetje op de verder positieve AZ-trip naar Griekenland was de tegengoal in de slotseconde. “Vooral ook voor de penningmeester, want er komt zodoende minder geld in het bakje”, reageerde Advocaat. “Daar moeten we scherper in worden, want op andere momenten kost het punten in plaats van geld. Onder meer tegen FC Twente was het ook al het geval. Ik eis scherpte tot het laatste fluitsignaal.”

Heracles
Zondag staat in het Polman Stadion alweer de ontmoeting met Heracles op het programma. “Het was een goede keuze om de basisspelers in Alkmaar te laten. Zo’n Europese reis is echt loodzwaar, hoor. Denni Avdic kon in de slotfase van de wedstrijd amper meer lopen. Zondag staat er een fit elftal. We gaan zaterdag al naar een hotel in Almelo. Dat is goed om de focus op Heracles te krijgen. We moeten een goed resultaat halen, want onze voorsprong op Heracles is slechts zes punten. Als we winnen, kunnen we weer omhoog kijken.” Bron: AZ.nl

8 Comments

 1. i.pjotr3

  14 december 2013 at 13:12

  De rode kaart van Gudelj heeft ons genoeg punten gekost, tijd om weer eens een goede reeks neer te zetten , te beginnen in almeloooooo

 2. hark

  14 december 2013 at 14:34

  Overigens 920.000 kijkers donderdag bij PAOK-AZ volgens Kijkcijferonderzoek.onderzoek.

 3. DegrootsteAZer

  14 december 2013 at 15:12

  Mag gudelj weer spelen zondag dan?

  • woonwagenpower

   14 december 2013 at 16:29

   Nee nog 1 wedstrijd schorsing, helaas.

 4. Gerrit Vooijs

  14 december 2013 at 17:09

  Ja Gudelj is voor AZ een onmisbare kracht gebleken. Er is niemand in de AZ selectie doe hem op zijn positie gelijkwaardig kan vervangen. Dat is dus een flink probleem want door zijn speelstijl pakt hij veel kaarten. AZ zal dus de speelwijze moeten aanpassen als Gudelj er niet bij is als ze punten willen pakken. Compacter dus, 4-4-2 zeg maar.

 5. woonwagenpower

  15 december 2013 at 07:08

  Inderdaad behoudender de wedstrijd in gaan.
  Gebruik maken van de fouten van Heracles.
  Een klein detail is dat daar kunstgras ligt, daar is Heracles aan gewend.
  Maar natuurlijk gras is het ook niet overal even hoog gemaaid.
  AZ win die pot, zodat we aansluiting houden.
  Ik ben benieuwd wie Dick Advocaat allemaal meeneemt naar Almelo.

 6. Evert

  15 december 2013 at 16:16

  Ik spuug vuur, wat een slappe hap……….als ik advocaat was zou ik alleen het tweede elftal laten spelen voor de rest van het jaar ongelooflijk dit!!!!!

 7. Evert

  15 december 2013 at 16:27

  Lekker hè!!!! Kutzooi…………

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *