Advocaat geeft de jeugd een kans: ‘Mooie gelegenheid’

By
Updated: december 12, 2013

In de aanwezigheid van een gering aantal Nederlandse en veel Griekse media blikten Dick Advocaat en Donny Gorter woensdagavond in de persruimte van het Toumba Stadion vooruit op het Europa League-duel met PAOK Saloniki. “Ik weet niet wat Stevens van plan is.”

AZ reisde met een jeugdig keurcorps af naar Griekenland. Advocaat over die keuze: “De jonge jongens die nu bij de selectie zitten, krijgen een mooie gelegenheid om zich op dit niveau te laten zien. Dat is alleen maar positief.”

Advocaat: “Wij moeten in tweeënhalve maand een stuk of zestien wedstrijden spelen. Een aantal jongens zit qua vermoeidheid op het randje. Zij krijgen nu rust. Wij hebben in Nederland namelijk ook nog drie duels voor de winterstop die we goed moeten doorkomen. Of Huub Stevens ook basisspelers rust gaat geven? Ik weet niet wat hij van plan is en tegen wie ze in het weekend moeten spelen.”

“Stevens is een trainer met heel veel ervaring”, ging Advocaat desgevraagd in de PAOK-trainer. “Zijn ploegen staan bekend om hun goede organisatie met hardwerkende spelers. Hij zit altijd heel fanatiek op het elftal. Zo heeft Stevens onder meer in Duitsland goede resultaten neergezet. Maar nee, het is donderdag geen strijd tussen Stevens en Advocaat. Het is een strijd tussen PAOK en AZ.”

Advocaat: “Beide ploegen zijn al gekwalificeerd voor de volgende ronde, maar er is inderdaad nog veel geld te verdienen door eerste in de poule te worden. Dat wij met een jongere ploeg aantreden, zegt niet dat we niet voor de winst gaan. Maar voor de duidelijkheid: dit is in overleg met de directie besloten.”

Gorter verheugt zich op de fanatieke atmosfeer in het Toumba Stadion. “Hoe meer sfeer, hoe beter. Daar ga ik alleen maar beter van spelen.” Tijdens de training in Alkmaar stond Gorter op het middenveld, nadat hij zich de afgelopen anderhalf jaar op de linksback-positie moest richten. “Bij NAC heb ik jarenlang op het middenveld gespeeld, dus ik heb daar totaal geen moeite mee.” Bron: AZ.nl

One Comment

  1. AZformallyknownasAZ

    12 december 2013 at 17:55

    Goede zet. Laat ze er maar wat van maken. Een mooie uitdaging bij de Griekse druktemakers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *