Mendes da Silva richt vizier op WK-deelname

By
Updated: juli 27, 2009
Mendes da Silva richt vizier op WK-deelname

In het afgelopen voetbaljaar bereikte AZ een hoog niveau en kon het aan het einde van de rit de kampioensschaal in de prijzenkast zetten. Deze titel brengt hoge verwachtingen met zich mee voor het aankomende seizoen, beseft David Mendes da Silva. De middenvelder schrikt daar niet voor terug en legt de lat voor komend seizoen nóg een stukje hoger.

“Ik besef dat het moeilijk is om kampioen te worden, maar nog moeilijker om dat te blijven”, vertelt de international aan OnsOranje. “De mensen verwachten veel van ons. Terecht. Er is wel wat veranderd, zo maar de spelersgroep is vrijwel hetzelfde gebleven. Alleen Demy de Zeeuw is vertrokken bij ons als basisspeler. We komen overal als de kampioen, er wordt dit seizoen nóg meer op ons gelet.”

Toch hoopt Mendes dat AZ verdere stappen kan maken. “Het is de bedoeling dat we beter worden, dat we het beter gaan doen”, vervolgt de middenvelder. “Of dat lukt moet je natuurlijk altijd afwachten, je weet nooit wat er in een jaar kan gebeuren. We hebben in ieder geval een nieuwe trainer met ruime Champions League-ervaring.”

“Het wordt ook voor mij persoonlijk een heel belangrijk jaar”, besluit hij. “Als AZ goed presteert en ik maak steeds deel uit van de ploeg, dan is dat ook goed voor mijn selectie voor Oranje. Tuurlijk, aan het einde van de competitie wacht het WK en daar wil ik zeker bij zijn. Maar ik zit de laatste tijd steeds bij de selectie, en de bondscoach is geen persoon die zomaar veel veranderingen doorvoert, dus ik heb er vertrouwen in dat er bij ben.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *