AZ gepromoveerd naar gezondste categorie van licentiecommissie

By
Updated: december 11, 2013

AZ is door de licentiecommissie van de KNVB per heden van categorie II naar de gezondste categorie III gepromoveerd. Toon Gerbrands: “Dit is een heel mooi moment voor de club.”

“We hadden na het vertrek van de curator ons plan klaarliggen om met de club in een nieuwe fase te komen”, reageert Gerbrands. “De fundamenten van het nieuwe AZ zijn de afgelopen jaren gelegd: de financiën zijn helemaal op orde en we verhuizen over twee jaar naar een nieuw trainingscomplex.”

“Ons doel was altijd om in deze gezondste categorie terecht te komen. Dat dit nu al gelukt is, is een heel mooi moment voor de club. We hebben hier met de hele organisatie drie jaar naar toegewerkt. Zonder gemeentelijke steun. Nu komen we in een fase dat we een spaarpotje kunnen gaan opbouwen”, aldus de Directeur Algemene Zaken.

De categorisering van clubs is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem drie keer per jaar beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal in drie categorieën ingedeeld. De gezondste clubs komen in categorie III, de clubs die onder een bepaald aantal punten scoren komen in categorie I. Bron: AZ.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  11 december 2013 at 22:22

  Heel goed nieuws!! Gerbrands en co hebben hier hard voor moeten werken. Ook mooi dat dit zonder steun van de gemeente is gebeurd. Mogen we trots op zijn.

  • oma

   11 december 2013 at 22:25

   verwacht jij dan wat van de gemeente alkmaar Jeroen?

 2. Gerrit Vooijs

  11 december 2013 at 23:14

  Dit is een groot compliment voor de directie, maar zeker ook voor iedereen die nauw betrokken is bij de club en hun steentje hebben bijgedragen.

 3. Evert

  12 december 2013 at 01:43

  Wat maakt het verschil van 1, 2 of 3 ?? Het blijft toch allemaal in de competitie spelen?? Toch, en wat is de beloning van een positieve liquiditeit ?? leuk hoor z’n spaarpotje maar wat mijn betref hoeft de club break even spelen en meer investeren in spelersmateriaal, of zie ik het helemaal verkeerd

 4. woonwagenpower

  12 december 2013 at 04:38

  Heel mooi voor de club.
  En verstandig dat AZ een spaarpot gaat aanleggen.
  We zien dat de ingeslagen weg zijn vruchten afwerpt.
  Soms helaas sportief wat stroef, maar ook met geweldige prestaties.
  Maar financieel staan we goed.
  Met geld, maak je geld, dus nu uitbouwen en over een paar jaar de begroting omhoog, met een gezonde reserve pot in de buffer.
  Complimenten voor Toon Gerbrands en de zijne.

 5. AZformallyknownasAZ

  12 december 2013 at 07:45

  Dit is heel mooi en het geeft eens te meer aan dat we geen rus of sjeik nodig hebben als geldschieter. Geen Chelsea 2 a la Vitesse. Gelukkig maar dat het nu zo gaat.
  Heel goed gedaan door Gerbrands en de anderen,want AZ is van ver gekomen.

 6. hAnZ

  12 december 2013 at 15:05

  Knap hoor van de hot-shots van AZ. In amper 4 jaar van een bijna failliete club naar een financieel gezonde club.
  En idd, wij willen geen rijke suikeroom, wij hebben die ook helemaal niet nodig. Wegwezen dus met dat soort gasten.
  Die meetmethode van de KNVB vind ik nogal grijs gebied. Een club als PSV ook in categorie 3…??

  Met een beetje mazzel vechten de boy’s vanavond zich naar # 1 van de poule en zit er dus nog eens een aardige zak met geld in voor AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *