Advocaat heeft niet genoten van AZ – Twente

By
Updated: december 8, 2013

Het was een mooie wedstrijd, zei AZ-trainer Dick Advocaat na het verloren duel (1-2) met FC Twente. „De mensen hebben genoten. Maar ik niet.”

Bij vlagen had hij zijn elftal desondanks goed zien spelen. „De eerste helft behoorde aan ons. Het was jammer dat we niet vaker scoorden dan die ene keer. Het had wel gekund.”

Daarna waren de Tukkers beter. Advocaat: „Ze voetbalden iets gemakkelijker. Ik denk dat ze daardoor aan het einde wat meer kracht over hadden dan wij.” Bron: Telegraaf.nl

8 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 11:39

  De laatste 15 minuten zat AZ er doorheen. Ze hebben gevochten als leeuwen. Dus het is enigszins verklaarbaar. Toch is dat fysieke stuk van belang. AZ heeft het wel nodig straks voor de komende lastige bekerwedstrijd tegen Heereveen en na de winterstop in Europa. Misschien een aandachtspuntje. Dat zal wel opgepakt worden door Advocaat.
  Ik heb overigens wel genoten van de wedstrijd en heb veel minder moeite met dit verlies dan vorige week tegen NEC. Want dat zijn onnodig duur verloren punten. Maar dat begrijpt de ploeg zelf ook wel.

  • AZ4Altijd

   8 december 2013 at 12:37

   Ik kan hier niet mee leven.
   We hebben niet heel veel gecreeerd, en de kansen die we kregen werden NIET afgemaakt. En dat lijkt wel AZ eigen, want hoe lang is het wel niet geleden dat we gewoon goed spel hebben omgezet in veel goals als daar de kansen voor waren.
   Afmaken blijft een probleem. We zijn WEER afhankelijk van 1 a 2 spelers die moeten scoren. Dat is niet genoeg. Het is ook belangrijk dat andere veldspelers zo nu en dan een goal meepakken. Want wat ik zeg. Alleen op Aron laten leunen is geen optie. Als de andere meer gaan scoren, scoort Aron wellicht ook weer. Want hij staat nu onder druk omdat hij weet dat HIJ MOET scoren, omdat de anderen het niet doen.

 2. jelle

  8 december 2013 at 14:38

  Gerucht:
  Een rus wilt az kopen! Az wilt het nog niet bevestigen.
  Als ik az was zeker doen!

  • Jeroen

   8 december 2013 at 14:45

   Waar lees je dat dan?
   Zeker niet doen! Laten we ajb stoppen met die onzin om het voetbal te laten verkloten door mensen met geld. Kijk naar Vitesse. Stel dat ze kampioen worden, wat valt er dan te vieren? De club heeft totaal geen identiteit meer. Dan liever nooit meer kampioen, maar wel Altijd onsZelf.

 3. Evert

  8 december 2013 at 15:57

  Nou, Jeroen daar ben ik het niet helemaal met je eens. Stel dat z’n mogelijkheid zich voor zou doen, denk ik toch dat we dat in overweging moeten nemen. Wat dan wel dient te gebeuren dat er goede disdricties aan verbonden moeten worden zodat AZ geen speeltje wordt. Wil je definitief een grote stap maken van een provincieclub naar een mondiaal aanzien dan denk ik dat dit een weg is. Zou het Gaspron zijn!? Dat gerucht is wel vaker de Revu gepasseerd!? Tegen Twente had gewonnen kunnen worden als men de kansen had benut in de eerste helft en de voorsprong had uitgebouwd. Zo had Twente meer ruimte moeten weggeven waarop AZ in de tweede helft op de counter had kunnen spelen maarja ze hebben zich weer uit de naad gewerkt met 0 rendement!!! En dat ligt toch echt aan het scorend vermogen………..

 4. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 16:46

  Volgens mij lag het probleem tegen Twente aan ondermaats keeperswerk. maar ik geeft dat het scorend vermogen eendachtpunt is. Veel meer schieten op die goal. Want als je niet schiet kan je niet scoren. Die bal van Ortiz had er natuurlijk ook in kunnen vliegen. Want dat scheelde heel weinig.

  ik ben het met Jeroen eens. Ik zie liever het huidige AZ, een geonde voetbalclub, dan een opgepoft Chelsea 3. lees Vitesse. Want wat is daar nu aan. Daar heb je toch helemaal geen binding mee. Nee hoor. Het is prima om het huidige beleid voort te zetten.

 5. woonwagenpower

  8 december 2013 at 16:49

  Nooit de club verkopen, baas in eigen huis blijven!

 6. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 16:51

  Het scorend vermogen is dus een aandachtspunt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *