AZ verliest thuis van Twente: 1-2

By
Updated: december 7, 2013

AZ heft zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. FC Twente won met 2-1 dankzij Mokhtar, die in de extra tijd met een kopbal zijn tweede maakte.

Beerens zette AZ al in de beginfase met een schitterend schot op 1-0, waarna de thuisclub een veldoverwicht hield. Nadat Beerens en Ortiz kansen gemist hadden en een treffer van Johannsson afgekeurd was, kwam Twente echter kort voor rust op 1-1: Mokthar tikte raak nadat Esteban de bal had losgelaten na Eghans schot.

Na de pause werd Twente sterker. De lat redde AZ binnen een minuut twee keer: Bij een uithaal van Mokthar en een van richting veranderd schot van Ebecilio. Het bleek echter uitstel van executie.

24 Comments

 1. Joost

  7 december 2013 at 22:08

  Op de keeper en de spits na speelden we heel goed. Esteban was helaas weer niet balvast. Ik ben normaal wel een fan van hem, maar dit kan echt niet zo!

 2. AZformallyknownasAZ

  7 december 2013 at 22:39

  2 fouten van Esteban is wat veel. Een gelijkspel was ok geweest vanavond. Jammer dus. Het resultaat paste niet bij de wedstrijd. AZ de eerste helft beter en Twente de 2e helft. 1-1was dus dus eigenlijk de rechtvaardige eindstand geweest. Pech dus vanavond.

 3. hAnZ

  7 december 2013 at 23:05

  Ben je er even door ziekte niet bij, en wat denk je…….GRRR
  jammer dat Esteban zijn dag niet had. Wel een zeldzaam mooie goal van Beerens.
  volgende week weer nieuwe kansen op het kunstgras van Heracles.

  toe maar mr. T, spuw je gal maar.

 4. Timon

  7 december 2013 at 23:22

  Waarom zou ik mijn gal spuwen? Zie voorbeschouwing: gewoon al voorspeld,plaatsje 5– 8, meer zit er niet in

  • woonwagenpower

   8 december 2013 at 06:57

   Timon, als grote mensen praten, wil jij dan je mond houden.

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  7 december 2013 at 23:27

  Inkoppertje voor Timon natuurlijk. En laten we hopen dat we de lampjes uit het zuiden niet achterna gaan. Beide ploegen hoeven het woord kampioenschap voorlopig niet in de mond te nemen. Jammer van vanavond en dat nog wel door de hier ook druk getipte Mokhtar die niet naar AZ kwam. Duidelijk dat de huidige top drie gaan uitmaken wie er kampioen wordt dit seizoen, de rest komt tekort.

 6. vak j

  7 december 2013 at 23:40

  Mooie wedstrijd met een strijdlustig AZ. Twee blunders van Esteban en Berghuis die zijn oude clubje helpt ja ………….dan wordt het moeilijk. En natuurlijk weer in de extra tijd. Dus ben er wel een beetje ziek van. Beerens een werelddoelpunt en samen met Ortiz man of the match

 7. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 00:23

  Gadverdamme Timon je bent de verpersoonlijking van het negativisme.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   8 december 2013 at 01:04

   En dat is ook weer zo negatief gezegd. Als het alleen maar op zijn Amerikaans met blond en grote tieten cheerleading mag zijn in de commentaren wordt het hier erg saai en voorspelbaar. Dat AZ verliest ligt niet aan Timon en hij heeft zijn gedachten waarom AZ niet draait zoals we graag allen willen, maar door de vijandige houding houdt hij die steeds meer voor zich en dat vind ik jammer want het is een beperken van meningen.

   • woonwagenpower

    8 december 2013 at 08:02

    Het is gelukkig hier niet op zijn Amerikaans.Timon kan er inderdaad niets aan doen dat AZ punten morst.
    En ieder mag zijn mening hebben, ook Timon net als elk ander.
    Alleen gebruikt Timon bewust een manier van schrijven en woord keus, waarvan je van te voren weet, dat die weerstand gaat oproepen en wat bij Timon een bevredigend gevoel geeft.
    Anders zou Timon zijn tekst anders invullen en een andere woord keuze gebruiken.
    Timon geniet waarschijnlijk van de aandacht die het oplevert.
    En Timon hoeft zich helemaal niet in te houden, hij moet alleen geen onzin vertellen. Want als het anders loopt zoals Timon had gezegd, hoor je niets van Timon, en dat is zwak.
    Wees dan een kerel en zeg dat je er naast zat.

 8. i.pjotr3

  8 december 2013 at 01:23

  Bravo voor gudelj, een dure rode kaart…….1 gelijk en twee nederlagen.

 9. paddyk

  8 december 2013 at 01:46

  Tweede goal kon voorkomen worden als Berghuis zijn man gehouden had en dus meeverdedigd had. Maar nee ….hij dekte de lucht of zo iets? Jammer. Slechte wissels vandaag.

 10. Martje

  8 december 2013 at 05:42

  Laatste 2 wedstrijden,5 goals tegen, 4 keepersfouten…

 11. woonwagenpower

  8 december 2013 at 07:16

  Een overwinning was te veel voor de tukkers, een gelijk spel terecht.
  Esteban had zijn dag niet.
  Wel vond ik Henriksen goed mee doen.
  Niemand verzaakte inzet te tonen.
  Berghuis heeft moeite om het in het eerste van AZ te laten zien, wat hij echt wel kan.
  We hebben 16 wedstrijden gespeeld, bijna halverwege de competitie.
  Net als iedere club verspelen wij punten, maar gelukkig nu, zodat we er van leren, dan straks op het eind als de prijzen verdeeld worden.
  De transfermarkt gaat straks weer open, verschillende clubs zullen gaan investeren.
  Ik denk dat AZ zich rustig zal houden op de markt.
  Nog een paar wedstrijden voor de winterstop, dan het tweede gedeelte van de competitie het goede van de wedstrijden van voor de winterstop meenemen, leren van de dingen die zijn fout gegaan.
  Iedere wedstrijd als een finale beschouwen.
  We doen nog op drie fronten mee.
  Als ik het spel zie wat AZ op de mat ligt, heb ik alle vertrouwen in een mooie klassering voor AZ.

 12. Joost

  8 december 2013 at 07:30

  :Laten we niet vergeten dat Europees voetbal de doelstelling was en is. We liggen dus gewoon nog goed op koers. Een plaats tussen 5 en 8, zoals ook Timon aangeeft is niet negatief, maar gewoon reëel. Zolang er met zoveel strijd als gisteren wordt gespeeld, heb ik daar ook vrede mee!

 13. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 09:24

  Timon blijf schrijven, je bent een held. Ik geniet van je opbouwende kritiek en je voorspellende gaven. We zullen zien hoe het afloopt dit seizoen. Maar met jou voorspelende gaven zit het in ieder geval goed. Dus we weten door jou inbreng waar AZ gaat eindigen. En dat geeft een geruststellend gevoel, want ook jij ben er van overtuigd dat AZ dit seizoen niet gaat degraderen.

 14. oma

  8 december 2013 at 09:59

  wat een kritiek op Timon.
  het is toch prachtig dat er zo`n figuur op deze site schrijft?
  dat houdt de reuring erin.
  Timon laat je niet afschrikken en gaan zo door.

  ik trost me met een ding,de uitslag van psv was nog erger.
  az moet maar eens de markt op voor een nieuwe keeper.
  esteban vervalt weer in zijn oude fouten.
  ik zal blij wezen als guldelj weer terug is Henriksen is het echt niet.
  ik vind hem tetraag en tebang om een duel aan tegaan.

 15. kaazie87

  8 december 2013 at 11:02

  mooie wedstrijd veel strijd, alleen jammer dat onze jongens 2e helft ver terugvielen. maar we kunnen tevreden zijn met het spel. wat een verschil met de eerste wedstrijden van dit seizoen. zo jammer dat mokhtar niet bij ons speelt grrrr. wat wel opvalt is dat martens totaal niet opvalt, alleen zijn voorzetten en corners zijn goed. der zal wel het liefst in de winterstop een nieuwe nr 10 en een linksbuiten moeten komen. ik denk dat lewis der nog niet klaar voor is en een goeie nr10 hebben we in de jeugd nog niet lopen, ik opteer voor ryan thomas als de nieuwe nr 10. en de nieuwe linksbuiten wordt hoop ik filip kostic maar die zal wel te duur zijn wat vinden jullie? en jezus man wat is ortiz goed man. hij zit overal tussen die tadic werd helemaal gek van hem. wel mooi om te zien en wederom samen met gouweleeuw de man off the match

 16. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 11:31

  Waar heb je het nu eigenlijk over oma. Ik heb net de loftrompet afgestoken over Timon. Die man kan bij niet meer stuk.

 17. oma

  8 december 2013 at 11:48

  ben jij de enigste die over Timon schrijft?
  er staan er nog een paar beter lezen mijn zoon.
  inderdaad ben jij de enigste daarin.

 18. vak j

  8 december 2013 at 12:08

  Ik dacht dat de titel van deze rubriek was “AZ verliest thuis van Twente: 1-2” in plaats van “Graag commentaar op Timon” jammer van dit forum

 19. azdc

  8 december 2013 at 15:26

  Ik zou ziek zijn als AZ speler van Berghuis. Speel je een hele wedstrijd goed komt die joker er in die zn man laat lopen en ook totaal niet weet wat hij moet doen….

 20. Gerrit Vooijs

  8 december 2013 at 16:04

  Ik was er gisteravond ziek van. Onze Wernbloom 2.0 ontbreekt 3 wedstrijden en AZ verspeelt veel punten. Onzichtbaar die Gudelj maar hij vormt samen met Ortiz de ruggengraat van dit team.
  Natuurlijk, keepersfouten liggen ten grondslag aan beide nederlagen maar met Gudelj naast Ortiz krijgt de tegenstander veel minder mogelijkheden en kan Esteban dus minder fouten maken.

  Achter Gudelj staat Mattias en ook hij maakte gisteren weer cruciale fouten evenals tegen NEC. Zijn man Mokhtar scoorde 2x en Mattias was in geen velden of wegen te zien. Die 2 ballen op de lat kwamen tot stand nadat Mattias het duel verloor en vervolgens zijn man gewoon liet lopen zodat die in alle rust de voorzet mocht geven !

  Henriksen vond ik gisteren veel beter als tegen NEC maar hij is nog geen Gudelj.

  Jammer maar helaas, AZ moet met Groningen, Heerenveen, Feyenoord en PSV gaan knokken om plaats 4 en 5.

 21. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 19:05

  Volgens mij is het nog wat te vroeg voor het voorspellen van de eindstand. We zijn pas half op weg en we hebben dus nog een halve competitie te gaan. Er is nu al zoveel gebeurt en ik kan mij niet voorstellen dat de strijd om de plekken bovenin beslecht is.
  Laten we het gewoon eens afwachten. AZ kan alleen nog maar beter worden. Er zit meer in dan de huidige 6e plek. Andere ploegen zullen ook nog tegenslag krijgen. Daar kan AZ dan weer van profiteren. Wat heel positief is dat AZ ook na december Eurpopees meedoet. Daar kan de ploeg ook inspiratie aan ontlenen..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *