Gudmundsson: ‘We gaan voor het kampioenschap’

By
Updated: december 7, 2013

Haast ongemerkt is Johann Berg Gudmundsson (23) een belangrijke basiskracht van AZ geworden. Aan de hand van drie stellingen vertelt hij richting het thuisduel met FC Twente over zijn vorm, zijn afstandsschot en de ambitie van AZ: “We gaan voor het kampioenschap.”

Dit seizoen maak ik meer doelpunten dan Aron Jóhannsson

“Dat gaat een heel moeilijk verhaal worden. Aron is een echte afmaker en staat in de spits. Voor hem is het dus makkelijker om te scoren dan voor mij. Aron heeft dit seizoen in totaal twaalf doelpunten gemaakt, terwijl ik op acht goals sta. Ja, hij is nog te achterhalen. Toch ben ik al tevreden als ik bij hem in de buurt eindig. Het gaat mij als buitenspeler voornamelijk om het totale rendement. Assists zijn voor mij ook heel belangrijk. Een doelpunt of assist, het is mij om het even. Als ik bij meer doelpunten betrokken ben dan Aron, heb ik waarschijnlijk een uitstekend seizoen gedraaid.”

Ik heb het beste afstandsschot van de Eredivisie

“Ik behoor wel tot de toppers. Met links weet ik regelmatig van afstand te scoren. Met AZ tegen ADO Den Haag bijvoorbeeld, of met IJsland tegen Zwitserland. Die ballen vlogen er lekker in. Er is nog een aantal andere spelers dat zo’n schot heeft. Laat me even denken… Uhm, het is eigenlijk best moeilijk om anderen te noemen. Ja, Theo Janssen heeft een fantastisch schot. Oh ja, ook Memphis Depay behoort tot de top. Bij de andere topclubs valt het eigenlijk tegen qua specialisten. Dusan Tadic? Jordy Clasie? Dat zijn toch meer passers, schieten weinig van afstand.”

“Een afstandsschot is zeker te trainen. Bij AZ doen we veel afwerkoefeningen. Toch moet het ook al in je zitten. Ik ben geboren met een explosief linkerbeen. Waarom ik weinig vrije trappen neem? Voor de ballen aan de rechterkant sta ik wel op het lijstje. Dus als ik ze wil nemen, zou dat kunnen. Een vrije trap is echter wat anders dan een gewoon afstandsschot. Een rollende bal is makkelijker hard op doel te schieten dan een stilliggende.”

AZ eindigt dit seizoen hoger dan FC Twente

“Beide clubs gaan dit seizoen in de top van de Eredivisie eindigen. We zullen zien op welke plaatsen, want dat is nu nog moeilijk te voorspellen. Er zijn heel veel clubs die gaan meedoen voor de titel, waaronder AZ en FC Twente. Als spelersgroep hebben we afgesproken om voor het kampioenschap te gaan. Dat is geen doelstelling, maar een ambitie. We hebben hier in Alkmaar een goed team staan: een ideale mix tussen ervaren spelers en jonge talenten. Wat zijn wij minder dan onze concurrenten? We hebben Ajax en PSV verslagen, terwijl we op bezoek bij Feyenoord en thuis tegen Vitesse gelijkspeelden. Het enige dat wij moeten doen, is ook de lager geklasseerde ploegen verslaan. Daar laten we te veel onnodige punten liggen. Een ploeg die voor de titel wil strijden, moet tegen NAC Breda, FC Utrecht en NEC punten pakken.” Bron: AZ.nl, bron foto: NRC

7 Comments

 1. brandon

  7 december 2013 at 20:42

  Dan zullen we eerst een andere keeper op doel moeten krijgen want deze flapdrol kan er echt helemaal niets van.

  • AZ4Altijd

   7 december 2013 at 23:06

   Helemaal waar. En met dat gepingel op middenveld en verder niks creeeren scoor je nooit. En dus geen punten. Ik zou nu niet weten wie er moet scoren. Aron Hopeloos uit vorm.
   Avdic is werkelijk WEER een miskoop.
   Verder is er niemand die enige zekerheid biedt. Meer geluk dan wijsheid.

   Je kan leuk combineren, maar daar win je geen wedstrijden me.

   Maar idd. Esteban mag van mij wel eens paar weken op de bank gaan zitten. Heeft leuke acties, maar ook zulke grote blunders. Kost een hoop punten.

 2. AZ4Altijd

  7 december 2013 at 23:07

  En om kampioenschap gaan is nicht im frage.
  Mag al blij zijn als je top 6 haal.

  Want zoals in eerdere bericht. Wanneer is het voor het laatst dat we echt duidelijk de beste waren en ook dat lieten zien door flink aantal goals?

  Af en toe eens 3 goals, maar nooit meer.

  En we zijn weer terug bij af. Namelijk counter voetbal. En dat nog wel in eigen huis.

 3. hAnZ

  7 december 2013 at 23:08

  Tja Brandon, dit leek weer nergens op met Esteban. Misschien de volgende keer maar eens Yves in het hok zetten?

 4. Oud

  7 december 2013 at 23:22

  Zijn we nou al kampioen, of wordt dat volgende week?

 5. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 12:03

  AZ wordt geen kampioen. Dat is ook helemaal geen punt. Ze doen nog steeds op 3 fronten mee en Europees voetbal halen moet haalbaar zijn. Dan is er aan de doelstelling voldoen. Ze spelen in ieder geval mooi aanvallend voetbal en af en toe gaat het mis. Ook keepers die blunderen mag je vervangen hoor. Laat nu de Winter het maar eens laten zien. Ajax heeft ook Vermeer vervangen en is daar niet echt beroerder van geworden.

 6. AZformallyknownasAZ

  8 december 2013 at 12:04

  Dan is er aan de doelstelling voldaan bedoel ik uiteraard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *