Voorbeschouwing AZ – FC Twente

By
Updated: december 6, 2013

Trainer Dick Advocaat van AZ wil dat zijn ploeg zich zaterdagavond thuis tegen FC Twente herstelt van de verrassende nederlaag op bezoek bij NEC (3-2) van vorig weekend. ‘We hebben wat goed te maken’, zegt hij op de clubsite.

AZ staat met 24 punten uit  vijftien wedstrijden zesde. Bij een zege kunnen de Alkmaarders Twente, dat derde staat met 27 punten, evenaren. Advocaat verwacht een lastige avond. ‘Twente is een goede ploeg’, aldus de coach op de clubsite. ‘FC Twente heeft de laatste twee duels gewonnen, dus ze zitten in een soort flow.’

In eigen huis is AZ dit seizoen in de competitie nog zonder nederlaag. Om dat zo te houden zal de club tegen FC Twente uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen NEC. ‘Deze week hebben we erop gehamerd dat we de tegenstander in de eerste tien minuten het gevoel moeten geven dat er tegen ons niets te halen valt. We moeten compacter en scherper openen; meer duels winnen. Het gaat erom de tegenstander op de juiste momenten af te jagen. Dat moet gewoon gebeuren, of het nou uit bij NEC of thuis tegen FC Twente is’, vervolgt Advocaat.

Volgens aanvaller Johann Berg Gudmundsson is AZ-Twente een duel tussen twee titelkandidaten. ‘Er zijn veel clubs die gaan meedoen voor de titel, waaronder AZ en FC Twente. Als spelersgroep hebben we afgesproken om voor het kampioenschap te gaan. Dat is geen doelstelling, maar een ambitie’, zegt de IJslandse frontman.

Volgens Gudmundsson hoeft AZ geen ontzag te hebben voor de topclubs. ‘We hebben Ajax en PSV verslagen, terwijl we op bezoek bij Feyenoord en thuis tegen Vitesse gelijkspeelden. Het enige dat wij moeten doen, is ook de lager geklasseerde ploegen verslaan. Daar laten we te veel onnodige punten liggen. Een ploeg die voor de titel wil strijden, moet tegen NAC Breda, FC Utrecht en NEC punten pakken.’  Bron: VI

15 Comments

 1. timon

  6 december 2013 at 16:53

  wat zal het morgen weer koud zijn , geen schijn kans van bovendien , laatste 4 wedstrijden dan 2 punten gehaald : zijn weer geheel terug bij af !

  • woonwagenpower

   7 december 2013 at 08:53

   Timon praat geen onzin.
   Je hebt geen verstand van het weer.(watjes vinden het gauw koud)
   Over kansen kun je al helemaal niet mee praten(je hebt geen verstand van voetbal)
   Rekenen moet je aan een ander over laten(als jouw berekeningen altijd zouden uitkomen, zou AZ stijf onderaan staan)
   Dom, Dommer, Timon.(als je dit begrijpt)

 2. oma

  6 december 2013 at 16:58

  hallo Timon,leuk weer een heel positief berichtje van je telezen.
  nu kan mijn weekend niet meer stuk.
  bedankt man.

 3. remco

  6 december 2013 at 17:16

  wow das best knap 2 punten halen in 4 wedstrijden waarvan je maar 1 hebt verloren 😉

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   6 december 2013 at 22:13

   Timon’s opmerking klopt als een bus als AZ tegen FC Twente een zeperd oploopt want dan hebben ze inderdaad 2 gelijke spelen en 2 verliezen in de laatste vier wedstrijden. Ook bij een gelijk spel is het niet om over naar huis te schrijven. Maar doe mij maar 3-1 winst want ik wil een AZ t-shirt winnen in de poule dit seizoen.

   • woonwagenpower

    7 december 2013 at 09:06

    Maar Timon loopt op de zaken vooruit, Timon is nog al voorbarig.
    Laten we met z’n allen hopen dat Timon een hele rot avond beleeft als ons mooie AZ speelt, want dat betekent dat ons mooie AZ heeft gewonnen.

 4. hAnZ

  6 december 2013 at 20:13

  4 wedstrijden en 2 punten…??? Huh..? Dus jij was in die gracht van de ArenA geflikkerd…. Tja.

  Met Celso weer terug op het middenveld moeten we dat stuurloze Twente zonder punten naar huis sturen. Na dat debacle van vorige week tegen de Nijmeegse Eendracht Combinatie MOET er nu wel geknald worden.
  Helaas zijn mijn vrouw en ik er dit keer niet bij. Allebeide ziek…grrrr

  • woonwagenpower

   7 december 2013 at 09:00

   Timon in de gracht geflikkerd?
   Timon heeft veel pech in zijn leven, niets lukt bij Timon.
   Niemand vindt Timon leuk.
   Ik denk dat Timon op 5-12 het heerlijk avondje van Sinterklaas een paar meter touw heeft gekregen, dan kan hij er uit stappen.
   Maar ook dat weet hij niet te begrijpen.
   Timon moet hulp hebben, maar hij begrijpt niets.
   Hopeloos.

 5. AZformallyknownasAZ

  7 december 2013 at 10:30

  Ik verwacht dat AZ er op knalt met een schitterende Ortiz die de lijnen uitzet. Inzet, energie en wilskracht zullen weer de ingredienten zijn. Ook al speelt AZ tegen een zware tegenstander met weer die absolute wil om te winnen moeten er mogelijkheden zijn de tegenstander af te troeven. Ik verwacht een mooie open wedstrijd met aanvallend voetbal en ik verwacht dat het thuisvoordeel uiteindelijk doorslaggevend zal zijn.

 6. Evert

  7 december 2013 at 11:49

  Ik denk dat we nu een beter AZ krijgen te zien, omdat FC Twente niet onderschat wordt. Tegen NEC heeft men de tegenstander onderschat, en werden ze door NEC overklast door fanatieke inzet van de NEC spelers. Wat ik wel zorgelijk vind zijn de reservespelers, het blijkt dat zij niet het niveau hebben om de gaten in het eerste team te dichten, zorgelijk……. Daarnaast vind ik het rendement van onze spits EEG tegenvallen, ja ondanks dat hij genoeg scoort, als hij meer rust aan de bal houd kan hij veel vaker andere laten scoren. Maarja wie ben ik om dit te vinden, tot nu toe ben ik onwijs trots om mijn club en hoop ik dat we hoog gaan eindigen!!

 7. AZformallyknownasAZ

  7 december 2013 at 14:12

  Als je ziet dat reserves niet voldoen hebben ze wellicht meer speeltijd nodig. Dan denk ik aan Haps en niet aan Overtoom. Dan is het ook nog zo dat AZ kan beschikken over jeugdige talentvolle middenvelders. Ook daar moet je het experiment mee aan durven gaan. Dat was waar Verbeek het liet liggen. Van Advocaat valt meer left te verwachten.
  Je krijgt dan een beter zicht op de mogelijkheden van je selectie. Het resultaat van de wedstrijd tegen NEC was totaal niet nodig. Dus je kunt ook niet meteen zeggen dat de reserves totaal hebben gefaald. Wat wel echt opvallend was dat Ortiz heel slecht gemist kan worden. Hij is al weken achter elkaar de man van de wedstrijd en vormt het noodzakelijk cement tussen de andere bouwstenen. Het is pretiig om zo iemand in je team te hebben en vanavond tegen Twente doet hij weer mee gelukkig. Kom op AZ laat jevtanden zien en vecht voor iedere bal. Laat zien dat je als team heel ver kunt komen.

 8. Gerrit Vooijs

  7 december 2013 at 16:17

  Met Viergever en Ortiz terug in de basis moet AZ winnen van Twente omdat AZ thuis speelt. Vorige week was wat veel van het goede. Viergever, Ortiz en Gudelj + 1e reserve Elm ontbraken.
  Vooral verdedigend/controlerend liet AZ enorm veel steken vallen. Mattias Johansson en Haps liepen te vaak lucht te dekken terwijl Martens en Overtoom vooral aanvallend hun ding deden waardoor Henriksen kwam te zwemmen en daardoor ook af en toe verdedigend niet thuis gaf omdat hij een “pauze” leek te nemen.

  Kortom, het kan tegen Twente als team alleen maar beter en daar heb ik alle vertrouwen in.

 9. woonwagenpower

  7 december 2013 at 16:26

  AZ, laat zien dat het bij nec uit een incident was.
  AZ vol gas gaan.
  Op tentefans.nl worden wij zielige supporters genoemd.
  AZ supporters Brul AZ naar de overwinng.
  AZ vreet het gras op, schuw geen duel, ruik bloed, zorg dat de messen geslepen zijn en ga tot op het bot!
  We willen (bijna) allemaal trots zijn op ons mooie AZ!
  Met bijna weet iedereen wel wat ik bedoel.
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

 10. Jeroen

  7 december 2013 at 18:38

  Helaas kan ik vanavond niet naar het stadion 🙁 kan niet eens de wedstrijd zien op tv…. Hopen op een goed resultaat. Ik heb een goed gevoel. VANAVOND KNALLEN AZ

 11. brandon

  7 december 2013 at 20:44

  Zou nu eens heel graag een hetze van alle supporters willen tegen die ongelovelijke klootzak van een ESTEBAN. Deze gek mag en kan niet meer bij AZ op doel staan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *