Esteban was wel klaar met Verbeek

By
Updated: december 5, 2013

Eind september besloot AZ vrij verrassend de samenwerking met Gertjan Verbeek te beëindigen. Een dag na de 2-1 overwinning op PSV kondigde de club aan dat de trainer was ontslagen; er was geen chemie meer tussen hem en de spelersgroep en dus besloot men tot een scheiding. Esteban Alvarado denkt dat die beslissing van AZ verstandig is geweest. Zelf had hij een vervelend gevoel bij Verbeek gekregen.

De doelman uit Costa Rica zegt in een interview met Voetbal International dat hij zeker wat heeft opgestoken van Verbeek; de trainer leerde hem veel. Maar een specifieke uitspraak van de Tovenaar van Jubbega zorgde voor flinke ergernis bij Esteban. Begin augustus won AZ met 3-2 van Ajax, maar had Christian Eriksen halverwege de eerste helft de score geopend voor de bezoekers.

Verbeek vond de treffer van Eriksen niet goed en weet die aan Esteban. “Ik vond dat niet leuk. De eerste twee sezioenen hadden we geen problemen met vrije trappen. Nu maakte ik twee of drie inschattingsfouten. Oké, dat accepteerde ik en toen was het voor mij klaar. Maar waarom praat Verbeek daar eerst met mij over in zijn kantoor en loopt hij vervolgens met zijn verhaal naar de pers?”, vraagt Esteban zich af.

“Hij legde in het openbaar de schuld bij mij neer. Ik werd neergezet als een dom kind. Ik had Eriksen op een voetstuk gezet, zei hij”, weet Esteban nog. De keeper zegt dat ieder zijn mening mag hebben, maar dat Verbeek hem als zijn speler in bescherming had moeten nemen. Hij gooide echter de inhoud van het gesprek met Esteban open en bloot op straat en dat irriteerde de Costa Ricaan: hij vond het respectloos van zijn trainer, zegt hij. Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Metronieuws.nl

4 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  5 december 2013 at 17:44

  Wel weer een bevestiging van hetgeen we al wisten. Verbeek was een goede trainer want Esteban heeft ook geleerd zo geeft hij aan. Maar het was dus geen tactische hoogvlieger. Dit bericht is daar weer een voorbeeld van.

 2. Joost

  5 december 2013 at 20:29

  En een bevestiging dat voetballers een (te) groot ego hebben. Volgens mij had Verbeek groot gelijk met zijn kritiek op Esteban. Hij was in het begin van het seizoen niet echt een betrouwbare sluitpost.

 3. AZformallyknownasAZ

  5 december 2013 at 20:55

  Ja ook dat is juist. Maar als je iets binnenskamers bespreekt moet je het ook binnenskamers houden. Esteban mocht aangeproken worden. Want hij deed het een periode niet goed. Gelukkig heeft hij deze fase acher zich gelaten en zien we hem nu over het algemeen met vertrouwen opereren.

 4. Joost

  6 december 2013 at 15:18

  Helemaal mee eens! Hij speelt een stuk beter nu.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *