AZ overklast Heerenveen en wint Johan Cruijff Schaal: 5-1

By
Updated: juli 26, 2009
AZ overklast Heerenveen en wint Johan Cruijff Schaal: 5-1

AZ heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van Ronald Koeman won op indrukwekkende wijze van sc Heerenveen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal: 5-1.

Van een strijd was eigenlijk nauwelijks sprake. De landskampioen had de wedstrijd al vroeg op slot gegooid. Holman opende de score met een mooie voetbeweging na een scherpe voorzet van Maarten Martens. El Hamdaoui maakte er met een fraaie trap vanaf de zestien 2-0 van en binnen het half uur schoot Martens van nog verder zelfs de derde goal binnen.

Heerenveen kwam na rust even terug in de wedstrijd. Papadopoulos kopte eerst op de paal, maar tikte in de rebound alsnog binnen. De Friezen gingen daarna verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in plaats daarvan besliste Lens het duel. Met twee prachtige doelpunten beloonde hij het vertrouwen van Koeman om hem in de basis te zetten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>