Henriksen: ‘Nu kan ik mijn kans grijpen’

By
Updated: november 29, 2013

Markus Henriksen hoopt op een kans nu Nemanja Gudelj drie wedstrijden niet inzetbaar is namens AZ. De middenvelder zit een schorsing uit, Henriksen hoopt dat hij van trainer Dick Advocaat de kans krijgt zich te bewijzen.

De Noors international was onder Gertjan Verbeek basisspeler in Alkmaar. Na de komst van Advocaat verdween hij uit de startende elf. “Op de training werk ik hard, nu moet ik ook mijn kans pakken als ik erin sta”, zegt Henriksen in gesprek met RTV Noord-Holland. “Direct de eerste wedstrijd stond ik ernaast. Waarom begreep ik niet.”

“Daar heb ik het ook niet over gehad met de trainer. Sindsdien is dat zo gebleven. Heel gek is dat niet. Het team heeft het fantastisch gedaan”, aldus Henriksen, die Gudelj wil doen laten vergeten. “Hij staat er drie wedstrijden naast. Ik hoop dat ik speel. Nu kan ik mijn kans pakken. Ik moet goed presteren. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het team.” Bron: Voetbalprimeur.nl

12 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  29 november 2013 at 21:49

  Triest dat hij niet begrijpt waarom hij ernaast is gezet. Geen zelf kritisch vermogen schijnbaar, want hij heeft in dit lopende seizoen niet 1 goede wedstrijd gespeeld. Wel hard gewerkt in het begin maar zelfs dat viel weg.
  Ik hoop dat hij iets laat zien maar heb er geen goed gevoel bij na dit interview.

 2. woonwagenpower

  30 november 2013 at 06:59

  Dit is inderdaad aan Henriksen, om te laten zien dat Advocaat zich vergist heeft.
  Dit is zijn kans , alhoewel hij dan een super dag moet hebben , om zich in de basis te spelen, want Dick Advocaat heeft al aangegeven dat zijn basis elftal goed draait, en alleen maar beter wordt, en dat niet snel zal veranderen.
  Als Henriksen morgen de kans krijgt?
  Misschien kiest Dick Advocaat, wel voor een andere (jeugd) speler?

 3. Niels

  30 november 2013 at 07:23

  Als hij nu nog niet begrijpt waarom hij opgeofferd is om Ortiz wekelijks te kunnen laten uitblinken, dan weet ik het niet meer. Ziet hij echt geen kwalitietsverschil met AZ voordat Advocaat aan het roer stond?

  • De echte supporter

   30 november 2013 at 11:10

   Niels ben het met je eens. Lijkt wel of hij blind is.

 4. quando

  30 november 2013 at 11:24

  Jammer voor Henriksen, maar hij is een te beperkte speler. Hij is stijf rechts en dat komt zijn handelingssnelheid niet ten goede. Als middenvelder moet je tweebenig zijn. Je moet in ieder geval een bal met je “verkeerde” been kunnen verplaatsen. Henriksen moet te veel draaien, en die tijd heb je tegenwoordig niet op het middenveld, om een bal met buitenkantje rechts te spelen. In de wedstrijden die hij wel speelde, heeft dat ook onnodige tegendoelpunten gekost, omdat hij met zijn rechterbeen wilde blokken, waar links een veel natuurlijker beweging was geweest.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   30 november 2013 at 13:21

   Ik neem aan dat als een oplettende fan als jij dit constateert dit ook bij de technische staf bekend is. Lijkt me iets waar individueel hard aan gewerkt kan worden door middel van veel oefening en herhaling.

 5. i.pjotr3

  30 november 2013 at 16:07

  Rasmus Elm stond er ook niet in een keer……met vallen en opstaan.
  Markus is ook pas 21, geef hem de tijd!
  Van top naar tob , over komt meer spelers, zolang het maar geen flop wordt.
  Ff pas op de plaats om er straks twee vooruti te zetten.

 6. urdal

  1 december 2013 at 11:18

  hij gaat gewoon de opvolger van martens worden. het is wel een zeer goede speler, alleen heeft verbeek hem op de verkeerde plek gezet. toen hij kwam bij ons was iedereen vol lof over hem en hij zou er nu geen reet meer van kunnen? lijkt mij stug. hendriksen gaat een heel belangrijke speler voor ons zijn in de toekomst, let maar op. net als dat ik het altijd in ortiz heb zien zitten als een van de weinige, zie ik het in hem ook zitten.

 7. AZ4Altijd

  1 december 2013 at 18:23

  Maar dat deed hij niet. Want hij speelde werkelijk waar WAARDELOOS.

 8. Evert

  1 december 2013 at 18:33

  Sorry, dit gaat hem niet worden……….het mag dus nu wel duidelijk zijn waarom Hendriks en Overtoom niet in de basis staan. Wedstrijd verloren op het middenveld, en dat is toch de plaatsen waar deze twee staan!!! Toch maar met jonge talenten werken en starten??

 9. AZ4Altijd

  1 december 2013 at 18:51

  Ik heb wel paar leuke spelertjes gezien bij onder 14. Die het echt wel beter zouden doen dan de pipo’s Hendrikssen en Overtoom. Gratis de deur uit laten gaan graag.

 10. oma

  2 december 2013 at 07:34

  dan mag je wel niet als een zoutzak over het veld bewegen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *