Voorbeschouwing NEC – AZ

By
Updated: november 29, 2013

Een dag na de 2-0 thuiszege op Maccabi Haifa schoof Dick Advocaat aan bij de pers. Hij blikte terug op het Europa League-duel, ging in op de fysieke gesteldheid van zijn selectie en sprak over NEC. “Het wordt een fanatieke wedstrijd.”

“Iedereen fit uit de strijd gekomen? Ja, ik denk het wel. Niemand heeft zich bij de medische staf gemeld met een blessure. Ze waren alleen wat moe. Ze moesten hard knokken om tot een resultaat te komen. Maccabi vloog er namelijk vol op en wij leden voorin te snel balverlies”, opende Advocaat.

De oefenmeester kan in Nijmegen geen beroep doen op de geschorste Nick Viergever en Nemanja Gudelj. “Wie hun vervangers worden, zeg ik niet. Dat meld ik pas op de wedstrijddag. Doe ik altijd zo. Want als ik nu zeg wie er gaat spelen en die speler raakt vervolgens geblesseerd, weet de andere optie dat hij tweede keus is.”

Doordat AZ zich nu zeker weet van Europese overwintering, staat in het resterende uitduel met PAOK Saloniki alleen nog prestige op het spel. Advocaat: “Het zou goed kunnen dat ik daar jongens rust ga geven. Wellicht blijven ze dan gewoon in Nederland om rust te pakken. Want daarna volgt ook weer een lastige uitwedstrijd tegen Heracles.”

Advocaat over de aanstaande tegenstander: “NEC won een paar weken geleden thuis van sc Heerenveen door op de aanval te spelen. Het wordt zondag een fanatieke, scherpe wedstrijd waarin NEC vanaf het begin indruk wil maken omdat wij net een Europese wedstrijd gespeeld hebben. We moeten onder die druk uit spelen.”

Collega-trainer Anton Janssen van NEC toont zich in gesprek met Voetbal International realistisch. ‘Over de laatste vijf wedstrijden gezien staan we vijfde van onderen. Maar: we staan nu wel op de plek die we verdienen.’

‘We zullen keihard moeten werken en er moet verbetering komen in het voetbal. Ik zie geen gebrek aan instelling, wel een hoop onrust. Vóór de wedstrijd tegen Ajax van twee weken geleden leken we de opgaande lijn te pakken te hebben. Die is nu weg. Onze enige missie is heel duidelijk: NEC in de Eredivisie houden. Als dat lukt, hebben we het gewoon goed gedaan’, aldus Janssen.

6 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  29 november 2013 at 18:10

  Nou even de ban helemaal goed doorbreken en een klinkende overwinning na een UEFA duel neerzetten. In Nijmegen moet dat te doen zijn lijkt me.

  • Gerrit Vooijs

   29 november 2013 at 21:54

   Als AZ wint moeten wij al dik tevreden zijn. In deze fase is een klinkende zege niet echt te verwachten. AZ heeft moeite met het spelen van 2 wedstrijden per week.

 2. De echte supporter

  29 november 2013 at 22:02

  Ik hoop dat we goed spelen en drie punten pakken.

 3. AZformallyknownasAZ

  30 november 2013 at 00:14

  Er zit voldoende schwung in het team om goed te presteren. Ik zou niet weten waarom er wederom geen goed resultaat te boeken zou zijn. AZ zit in een flow en heeft de kans om 10 wedstrijden achtereen ongeslagen te zijn. Ik zou zeggen ga er voor en “Haps” toe.
  Er zit voldoende beleving in het team. Ga er maar weer voor o.l.v. Ortiz, onze onvermoeibare alleskunner.

  • woonwagenpower

   30 november 2013 at 06:54

   Haps toe, een leuke woord speling.
   En inderdaad, NEC uit moet geen onoverkomelijke klus zijn.
   AZ met noodgedwongen vers bloed in de ploeg, zal echt wel de aansluiting bovenin willen behouden.
   Ik wens de vervangers van Gudelj en Viergever veel succes toe, net als heel AZ. AZ kom op!

 4. vak j

  1 december 2013 at 18:46

  ik denk dat ze met 3-2 verliezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *