Ortiz zou in januari terugkeren naar Paraguay

By
Updated: november 29, 2013

Er is de laatste weken al een hoop gezegd en geschreven over AZ middenvelder Ortiz. De speler maakt in 2009 zijn debuut, maar wist daarna niet uit te groeien tot een vaste waarde. Enkele weken voor het vertrek van Verbeek had hij en zijn vriendin besloten om in januari terug te keren naar Paraguay. Gelukkig is het nooit zover gekomen.

De voetballer had het helemaal gehad met zijn situatie bij AZ. ‘Ik heb nooit problemen met de club gehad. Het ging om de trainer. Ik heb nooit begrepen waarom ik zo weinig speelde. Nu vonden we het genoeg. We besloten te vertrekken.’

Gelukkig kwam er weer voldoende perspectief met de komst van Advocaat. Ortiz is nu uitgegroeid tot een vaste waarde en heeft zijn contract direct verlengt tot medio 2017. Bron foto: Soccernews.nl

3 Comments

 1. i.pjotr3

  29 november 2013 at 16:02

  Het verlengen van zijn contract is het BESTE wat AZ heeft geregeld afgelopen jaren.
  Hier gaan we nog een paar jaar van genieten.
  Was al bang dat hij tranfervrij zou vertrekken naar een nietszeggend club zuidelijker dan ons.
  VIVA la CELSO……..(zeg ik dat goed zuid amerikaanse keesk)

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   29 november 2013 at 18:07

   Als het woord op o eindigt is het meestal (of altijd) mannelijk en dus wordt het Viva el Celso, maar een kniesoor die daar op let en alsof ik verstand van Spaans heb.
   Tja, wat een ommekeer maar (nog) geen terugkeer, gelukkig voor hem en AZ. Als hij terugkeert naar Paraguay kan hij bij mij zijn Nederlands onderhouden… 🙂 Zoveel Hollanders zitten hier namelijk niet. Voorlopig nog even zijn stinkende best doen in de polder zodat hij opgenomen wordt in het Paraguayaanse elftal.

 2. De echte supporter

  29 november 2013 at 22:05

  Gelukkig op tijd verbeek eruit. Ortiz erin en verlengd. Geweldig.
  Dat was al één van de grote winsten voor az, toen ze verbeek hadden ontslagen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *