Koeman: ‘sc Heerenveen en AZ kunnen historie schrijven’

By
Updated: juli 24, 2009
Koeman: 'sc Heerenveen en AZ kunnen historie schrijven'

Ronald Koeman blikte vrijdagmiddag met een persconferentie vooruit op het duel om de Johan Cruijff Schaal van zaterdag. Hij ging in op de kwaliteiten van tegenstander sc Heerenveen, de fitheid van zijn selectie en de waarde van deze eerste prijs van het seizoen.

Koeman kan in de Amsterdam ArenA geen beroep doen op Demy de Zeeuw en Ragnar Klavan, die beiden niet wedstrijdfit zijn. Koeman: “Maar het herstel van Klavan gaat heel goed. Hij doet alles mee en gaat waarschijnlijk dinsdag een wedstrijdje met Jong AZ spelen.” Moussa Dembélé sluit wel weer aan bij de wedstrijdselectie. “Hij heeft de afgelopen dagen voluit getraind met de groep.”

‘Historie schrijven’

Gevraagd naar het belang van de Johan Cruijff Schaal, zei de oefenmeester: “Het is van de drie prijzen die je per seizoen kan winnen de minste prijs, maar het is voor AZ en Heerenveen wel een mooie kans om historie te schrijven. Beide clubs hebben deze prijs nog niet eerder gewonnen. Ik merk ook dat de spelersgroep graag wil winnen. Ik heb als trainer overigens niet vaak een groep meegemaakt die zo gretig bezig is om beter te worden. Dat is een groot compliment aan deze jongens.”

‘Heerenveen heeft goede aanvallers’

“Ik denk dat Heerenveen niet echt veranderd is ten opzichte van vorig seizoen”, analyseerde Koeman. “Een aantal van hun belangrijke spelers is geblesseerd en ze zijn nog zoekende in verdedigend opzicht. Dat was vorig seizoen ook zo; toen kreeg Heerenveen in het begin van het seizoen veel tegengoals. Het is een ploeg met goede aanvallers en aanvallende kwaliteit vanuit het middenveld.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>