Beerens: ‘Men mag rekening gaan houden met AZ’

By
Updated: november 24, 2013

Negen AZ’ers hebben zich zaterdag in het AFAS Stadion naar een 2-2 gelijkspel geknokt tegen Roda JC. De ploeg van Dick Advocaat moest ruim zeventig minuten met twee man minder verder. Roy Beerens prees de mentaliteit van zijn team: “Niemand heeft verzaakt.”

“Ik voelde me het laatste kwartiertje persoonlijk het lekkerst”, keek de buitenspeler terug. “Door de wissel van Aron Jóhannson kwam ik in de spits te spelen. Ik mocht rennen en sleuren, dus kon nog meer mijn energie kwijt. Heerlijk. Ik heb ontzettend veel meters moeten maken. De trainer hield ons continu bij de les. Je hoorde zijn stem zelfs boven het publiek uit. Dat is lekker. Mede daardoor knalden we er met z’n allen bovenop.”

“We hebben het keurig gedaan met negen man tegen elf. Dit is geen maximaal resultaat, maar 2-2 is best redelijk. Het tekent onze mentaliteit dat we met twee man minder nog twee keer scoorden. De tweede helft hadden we er misschien nog wel eentje bij mogen prikken. Nu kregen we helaas in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker om de oren. Dit hebben we niet verdiend.”

“Voor degenen die nog twijfelden aan onze fitheid, die twijfel is vandaag wel weggenomen”, knipoogde Beerens. “Meer dan 70 minuten met twee man minder spelen, dat is een aanslag op je lichaam. We hielden stand, vonden zelfs nog lucht om aanvallend wat te doen. Het heeft ook met mentale frisheid te maken. Van mezelf wist ik al dat ik heel diep kan gaan, maar de anderen hebben dat ook laten zien. Niemand heeft verzaakt.”

“Tot nu toe hadden we onder deze nieuwe trainer nog geen tegenslag gehad”, keek Beerens terug. “Dit was de eerste keer. Dan is het interessant hoe de groep daarop zou reageren. We mogen trots zijn op de manier waarop we ermee zijn omgegaan. Mooi voetbal zat er niet meer in, dus moesten we het op een andere manier oplossen.”

Beerens: “Roda bracht al tijdens de rust Marc Höcher en Frank Demouge in de ploeg. Mark-Jan Fledderus ging achterin spelen, voor de vroege voorzet. Dan weet je dat ze veel de lange bal gaan hanteren. Daar konden wij ons goed op instellen. Een compliment voor Jeffrey Gouweleeuw en Jan Wuytens. Ons centrale duo had de zaakjes op orde.”

“Het publiek dat massaal achter ons stond, was voor de hele spelersgroep misschien wel het meest positieve van vanavond”, zei Beerens. “Dat zeiden we net nog tegen elkaar in de kleedkamer. We hebben een rare periode achter de rug, met wat tegenslagen. Nu beloonde het publiek ons met hun steun. Er kwam daardoor iets los binnen het team. Hopelijk houden we dat vol de komende tijd. We hebben hun steun hard nodig.”

“We moeten namelijk goed beseffen dat er dit seizoen echt iets te halen valt voor ons”, sloot Beerens af. “PSV speelde vanavond weer op het nippertje gelijk. De top en de subtop staan dicht bij elkaar, zowel op de ranglijst als qua kwaliteit. De traditionele top-3 is niet meer superieur zoals jaren geleden. Wij hebben een team dat van iedereen kan winnen. Men mag rekening gaan houden met AZ.” Bron: AZ.nl, bron foto: Voetbalprimeur.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  24 november 2013 at 13:35

  Beerens wordt elke week ook beter! Komt altijd dreiging vanaf en met opkomende Johansson zijn ze altijd gevaarlijk. Afgelopen seizoen vond ik Beerens altijd een van de mindere spelers, maar hij weet nu echt te overtuigen.

  Overigens denk ik ook dat er dit seizoen echt iets valt te halen. We zijn stabiel en kunnen met tegenslag omgaan.

  Het publiek was gisteren echt fantastisch. Mijn complimenten. We hebben echt laten zien dat we achter de ploeg stonden. Zo hoort dat!

  • AZ4Altijd

   24 november 2013 at 14:35

   Zoveel kabaal moeten we elke wedstrijd laten horen.
   Ik ben trots op de strijdlust die onze mannen hebben geleverd. Jammer van late tegengoal. Maar ongelofelijke prestatie.

 2. AZformallyknownasAZ

  24 november 2013 at 17:01

  Leuk dat Beerens dit nu ook kan en mag zeggen. Hij doet het erg goed en gaat voorop in de strijd. De vechtersmentaliteit spreek mij zeer aan. Het publiek heeft gisteren goed werk geleverd. De spelers hebben deze steun ook zeker gevoeld getuige hun reacties. Het is echt genieten. Over de scheidsrechterij ben ik minder tevreden. Kunnen we Bjorn Kuipers niet klonen. Als hij fluit kun je rustig achterover leunen. Want hij levpert constante kwaliteit. Dat scheelt enorm veel ergernis.
  Ik hoorde ook dat het bij Vitesse vandaag goed mis ging. Vitesse staat zeker ook op het lijstje van beoogde kampioenen.

 3. hAnZ

  24 november 2013 at 20:04

  Op het moment zit ik op mijn werk en krijg weer enigzins mijn stem terug.
  Heerlijke sfeer gister. Onbedoeld door die L** van een Wiedemeijer die de wedstrijd al na 12 minuten naar de kloten hielp. Maar ja, in tijden van nood toch weer als ‘1 man achter de club staan. Nooit gedacht dat ik ook van die foute liedjes over het werk van iemands moeder mee zou zingen…

  En dan evengoed van die Wortels die tig minuten voor het eind naar huis gaan…
  ONBEGRIJPELIJK (Of waren dat de Timons…???)
  Wat een mentaliteit hebben de mannen laten zien door dik 70 minuten keihard te vechten tegen een lafbek team uit Limboland.
  Jammer dat Gudelj zich geroepen voelde om die kaartennaaier Kali ‘terug’ te pakken en er zelf (terecht) met rood af ging.
  Ook een beetje treurig werd ik van invaller Henriksen. Met nog maar een kwartier te spelen loop je toch de ballen uit je broek? Hij staat bekend om zijn snelheid, maar die heb ik gisteravond even gemist. Niet zo raar dat Advocaat hem even aan de kant houdt.
  Man of the match was voor mij (alweerrrr) Celso, maar Esteban was ook weer aardig scherp.

 4. Jay

  25 november 2013 at 09:34

  Als AZ en de supporters deze instelling vasthouden, dan moet zeker iedereen rekening gaan houden met AZ. Ik weet niet wat Dick gedaan heeft, maar iedereen lijkt een stuk beter te spelen en meer inzet te tonen dan onder Verbeek.

 5. woonwagenpower

  25 november 2013 at 11:12

  Dat heeft Beerens nog voorzichtig uitgedrukt.
  AZ moet uit en thuis een ANGSTGEGNER voor iedere tegenstander zijn/worden!

 6. De echte supporter

  25 november 2013 at 22:17

  Ik heb genoten en ja beerens speelt steeds beterder, maar soms iets minder scharen dan kan hij de bal ook nog even plaatsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *