AZ speelt met 9 man gelijk tegen Roda: 2-2

By
Updated: november 23, 2013

AZ heeft in Alkmaar met negen man een punt gepakt tegen Roda JC, dat pas in de laatste minuut langszij kwam: 2-2.

AZ moest na twintig minuten met negen man verder na rood voor Viergever en Gudelj. De ploeg kwam via rechtsback Johansson toch knap op 1-0, maar de vreugde was van korte duur, want Pluim zorgde al snel voor 1-1. Roda leek te drukken, maar uit een rappe counter maakte Johannsson fraai de 2-1.

Roda JC zette AZ na rust onder druk en kreeg met name via Nemeth en Hocher goede kansen. AZ hield echter op karakter stand, maar Shkurtaj vond toch nog het doel.

24 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  23 november 2013 at 22:49

  Reply
  Nabeschouwing. De ultra slappe (je ziet het al aan zijn houding en hoe hij onzeker over het veld hobbelt) prulscheidsrechter heeft met succes de wedstrijd verziekt. Viergever had er nooit uit gestuurd mogen worden want Gouweleeuw stond er nog achter en had nog kunnen ingrijpen. Geel zou kunnen maar een vrije trap had ook volstaan. Gudelje was terecht rood. Met 10 man had AZ beslist de wedstrijd gewonnen.
  Ik heb een overtreding op Martens gezien die dieprood was. Prullemans gaf slechts een vrije trap voor AZ. En zo heb ik er nog een aantal gezien. Ik heb bij deze beslissingen en het optreden van Prullemans sterke vermoedens van matchfixing en ik ben ervan overtuigd dat bij AJAX, Feijenoord en PSV er nooit 2 spelers uitgestuurd zouden worden.

  Alle complimenten voor een prachtig strijdend AZ o.l.v de absolute leider Ortiz. Wat een geweldige wedstrijd. Nee Wiedemeijer, je hebt het gelukkig niet helemaal kunnen fixen.

 2. oma

  23 november 2013 at 22:50

  ik ben trots op dit az van vanavond.
  Viergever onterechte rode kaart had geel moeten zijn,de tweede rode kaart was terecht.

  • i.pjotr3

   23 november 2013 at 23:37

   T mag dan misschien onterecht rood zijn voor 4gever……… Gewoon domme overtreding voor een back die ECHT geen linksback is.
   Volgende week eindelijk weer eens Een echte linksback HAPS
   Maarja zolang we niet verliezen heeft de trainert gelijk. Zonde van t puntverlies maar……………
   Dickie nog steeds niet verloren 🙂

 3. AZformallyknownasAZ

  23 november 2013 at 23:53

  Waar veel ploegen in de eredivisie maar zoeken en zoeken naar hun leider is er bij AZ duidelijk een opgestaan. Hij speelt de ene na de andere fantastische wedstrijd.Hij sleurt dicht gaten levert prachtige passes af. Hij is de dirigent van de een steeds beter spelend orkest en wat is dat orkest op elkaar ingespeeld en sterk bij tegenslag. Wat was het genieten van een deze man Celso Ortiz en het rustig en koel voetballende AZ. AZ doet nog lang mee dit seizoen.

 4. Oud

  24 november 2013 at 00:07

  Ik zag een man in een regenjas met een kalotje op nog net wat briefjes in de binnenzak van Wiedemeijer stoppen. Hij leek wel wat op Jaap van Praag, voorzitter van Ajax in de jaren ’70. Het zou bijna familie kunnen zijn.

  Razend knappe wedstrijd, waarbij ik me eigenlijk nog ergerde aan het vallen van de gelijkmaker in (maar weer eens) de blessuretijd. Je zou bijna vergeten dat het bijna de hele wedstrijd 12 tegen 9 was.

 5. AZformallyknownasAZ

  24 november 2013 at 00:41

  Wiedemeijer moeten ze echt geen wedstrijden meer laten fluiten in de eredivisie. Het gebeurt te vaak dat hij wedstrijden op een negatieve manier verknalt vanavond was AZ het slachtoffer en volgende week weer een ander team. Het is slapjanus eerste klas met de overtuigingskracht van een weekdier en erg makkelijk te beïnvloeden.
  En wellicht dus een willig slachtoffer voor het matchfixingssyndicaat. Moet er niet een keer een onderzoekje worden ingesteld?

 6. Albert

  24 november 2013 at 00:55

  Viergever was gewoon een gele kaart. Gudelje was echter wel diep rood.
  Gudelje mogen ze van mij intern bij AZ schorsen voor drie wedstrijden. Wat een jodocus om zo’n stompzinnige overtreding te maken op de helft van Roda JC en hierdoor zijn team maatjes zo enorm te duperen.

 7. woonwagenpower

  24 november 2013 at 07:23

  Trots op AZ!
  Maar wanneer komt er een verkiezing voor de slechtste scheidsrechter?
  De tegenstander van Viergever ging naar de grond, als een waterval naar beneden valt.
  Hooguit was het een vrije trap.
  Dit ruikt naar matchfixing!
  Scheidsrechter Wiedemeijer zou eerst maar eens een seizoen les moeten krijgen van scheidsrechter Bjorn Kuipers.
  Deze man mag niet eens amateur wedstrijden fluiten.
  Maar nogmaals complimenten voor heel AZ!

 8. Niels

  24 november 2013 at 08:03

  Hoe lullig de rode kaart van Viergever ook was, hij maakte wel zelf de overtreding die zo zwaar gestrafd kon worden. Niet echt handig dus. Met 10 tegen 11 hadden we nog dik gewonnen, maar de tweede rode kaart had nooit mogen vallen. Nu was het vechten tegen de bierkaai en daar zijn we wonderwel genoeg in geslaagd. Opvallend vond ik vooral de Roda tot twintig minuten voor tijd vrijwel geen uitgespeelde kans heeft gehad, Daarna begon de vermoeidheid mee te spelen.

 9. oma

  24 november 2013 at 09:12

  het heeft een voordeel ook dat Viergever die rode kaart kreeg,nu kunnen we weer Haps zien zaterdag tegen nec.

 10. Leo

  24 november 2013 at 09:35

  Hupperts viel bij de minste aanraking door Viergever. Wiedemeijer wilde geel geven maar door het felle protest van Kali ging de scheids op het advies van zijn 4e man af en gaf ten onrechte rood. Dat Gudelje dan wraak neemt op Kali met een doodschop is oliedom. Daarna een AZ dat meer klasse heeft, prima goals maakt. De 2-2 was wel terecht. Roda scoorde na het missen van heel veel kansen. Donderdag maar eens een dikke zege in de EL. Daarna vol vertrouwen naar NEC.

 11. Timon

  24 november 2013 at 09:51

  Als je zo slap begint,krijg je dit. 2 weken geleden al,geluk bij Feyenoord,nu tegen dit Roda mag je zo ook blij wezen. Daalt weer af na niveau Verbeek. Plaats 5 – 8 : hoogst haalbare

  • woonwagenpower

   24 november 2013 at 10:10

   Heeeeeyyyy Timon, is jou achternaam toevallig Wiedemeijer?
   Of is je schoonvader Reinold Wiedemeijer?
   Je zal waarschijnlijk wel aandelen bezitten van die club uit de hoofdstad.
   Het moet voor jou toch onvergetelijke momenten zijn geweest toen de rode kaarten vielen.
   Dat maakte je weekend wel goed waarschijnlijk.
   Het is juist een hele grote prestatie van AZ om drie kwart van de wedstrijd met negen man, tegen 12 je zo staande te houden.

  • Niels

   24 november 2013 at 10:44

   ik dacht dat we met Verbeek blij mochten zijn als we niet degradeerden…. zie je vorige bijdragen. Dan is jouw nieuwe prognose toch een stuk beter. Ik ben blij dat zelfs de meest kritische supporter een stuk positiever is geworden!!!

  • oma

   24 november 2013 at 11:54

   hallo Timon grootte vriend,ben je ziek geweest?
   blij dat ik weer een heel positief stukje van je mag lezen.
   ga zo door.

 12. VakZer

  24 november 2013 at 10:27

  Kunnen ze die Timon niet gewoon verwijderen van de site. Wat een zeikerd zeg. Als je niks kunt toevoegen moet je ook niks schrijven.

 13. Niels

  24 november 2013 at 10:34

  Ik vind die Timon wel goed! Hij zorgt in ieder geval voor een glimlach. Het is een beetje de nar hier.

 14. Opa Balliebal

  24 november 2013 at 10:36

  Alles goed en wel. Maar wanneer leert AZ het eens een keer om in de laatst minuut te winnen in plaats van punten te verliezen?

  • oma

   24 november 2013 at 12:12

   is Timon je klein zoon opa?

  • Gerrit Vooijs

   24 november 2013 at 15:30

   Opa,
   Na 70 minuten rennen om de gaten te dichten die natuurlijk vallen waten de spelers van AZ rijp voor de zuurstoffles. De treffer viel in de slotminuut maar had iets eerder ook al kunnen vallen.
   Nee, opa AZ verdiend voor deze prestatie een staand applaus !

   Onder Advocaat nu 8 wedstrijden gespeeld en niet verloren. Daarmee is Advocaat de trainer met de beste start ooit ( Van Hanegem had het record met 6 wedstrijden).

 15. Jeroen

  24 november 2013 at 12:20

  Wat een wedstrijd. Ondanks de rode kaarten heb ik echt genoten. Zelfs een ajacied vond het een prachtige wedstrijd en maakte complimenten over ons team. Jammer dat alsnog de 2-2 viel. Misschien wel terecht want we kwamen soms erg goed weg. De spitsen van Roda hadden het niveau van topklasse op zondag. Dat ze met 2 man meer niet eens de vrije man wisten te vinden is schandalig.

  Advocaat laat AZ weer mooi voetballen. Ik kom weer met plezier naar het stadion. Dat is wel eens amders geweest.

  • De echte supporter

   24 november 2013 at 20:21

   Helemaal mee eens. Ondanks even een teleurstelling toen het 2-2 werd. Was het direct een staande ovatie voor de jongens. Wat een wedstrijd en wat heb ik genoten. Niet van de scheids, maar wel van de inzet. Wat was dat lang weg. Eindelijk weer een ouderwets az gezien. Heerlijk….. Met plezier naar het afas stadion

 16. b888

  24 november 2013 at 12:51

  het was een mooie wedstrijd alleen die scheids mag zn fluitje inslikken

  • Jeroen

   24 november 2013 at 15:33

   Go Ahead heeft nu precies hetzelfde tegen Vitesse. Alleen daar zijn beide rode kaarten onterecht. Die scheids fluit echt een drama wedstrijd. De KNVB mag wel eens wat aan het niveau gaan doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *