Voorbeschouwing AZ – Roda JC

By
Updated: november 22, 2013

In de aanloop naar het thuisduel van zaterdag met Roda JC besprak Dick Advocaat vrijdag de fysieke gesteldheid van zijn formatie, de kwaliteiten van Maarten Martens en de kracht van de komende tegenstander. “Ze hebben voorin veel snelheid.”

“Alle internationals zijn fit teruggekomen”, opende Advocaat desgevraagd. “Alleen Jan Wuytens, Nemanja Gudelj en Mattias Johansson hebben wat lichte klachten. We verwachten echter dat ze gewoon inzetbaar zijn.” En over de van een schouderblessure herstelde Donny Gorter: “Die doet maandag weer mee bij Jong AZ. Het team draait goed, dus ik heb nog geen reden om hem bij de wedstrijdselectie te halen.”
Advocaat: “Het team groeit qua beleving en plezier. Fysiek staan we er ook goed voor. We hebben afgelopen maand veel getraind op passen en aannemen. Daar zie ik nu veel progressie in.”

Over zijn aanvoerder zei de oefenmeester: “Hoe meer minuten Martens maakt, hoe beter hij wordt. Als hij topfit is, is hij een van de betere spelers van de Eredivisie. Hij wordt per dag sterker. Het is voor ons een heel belangrijke speler. Dat zie je bijvoorbeeld op de training: hoe hij een bal aanneemt, zijn touch en techniek. Hopelijk voor AZ kan je hem hier langer houden.”

Advocaat: “Roda draait goed mee in de middenmoot van de Eredivisie. Ze hebben een goed middenveld en voorin veel snelheid. Een ploeg met individueel goede spelers. Ze zijn alleen wisselvallig: twee keer winnen van PSV, een goed gelijkspel uit tegen FC Groningen en thuis verliezen van Go Ahead Eagles. Ik heb wel een goed beeld van hoe ze spelen.”

AZ – Roda JC begint zaterdag om 19:45 uur. Er zijn nog kaarten. Bron: AZ

6 Comments

 1. oma

  22 november 2013 at 17:02

  gorter is nog teslecht voor jong az.
  dat wordt een tribune klantje,haps hebben we ook voor die plaats.

 2. woonwagenpower

  23 november 2013 at 08:53

  Inderdaad, maar ik denk dat Gorter zelf ook wel inziet, dat hij beter verhuurt of verkocht kan worden, misschien mag hij zelfs transfervrij vertrekken.
  Verder denk ik dat Roda JC toch te kloppen moet zijn, alleen die Demouge blijft een druiloor.
  Ik vind dat hij de laatste tijd behoorlijk wat Toivonen trekjes vertoont, zelf uitdelen, het slachtoffer uithangen, scheidsrechters complimentjes geven(walgelijk).
  AZ laat je niet gek maken door Roda JC , ze zullen AZ het spel laten maken, en hopen op een snelle counter.
  Het is belangrijk dat AZ snel op voorsprong komt, zodat dat vertrouwen geeft, en Roda JC achter de feiten aanloopt, en dat er ruimte ontstaat voor onze spelers.
  AZ ga niet in het spel mee van Demouge , hij is er in eerste instantie op uit om kaarten aan te smeren.
  Misschien is hij gefrustreerd door dat hij met zijn tekortkomingen niet bij de wk selectie zit voor België.
  Jan Wuytens ook een zuiderbuur(maar geen Toivonen achtige trekjes), zal zijn handen vol hebben aan die druiloor. Jan laat je niet gek maken, speel je eigen spel,
  net als heel AZ dat moet doen, dan komt het goed.AZ succes!

 3. niels

  23 november 2013 at 10:18

  Demouge is toch gewoon Nederlander. Verder helemaal mee rens, een beperkte speler, die teveel maniertjes nodig heeft.

  • AZ WOMAN

   23 november 2013 at 20:43

   Demouge is gewoon een Belg

 4. AZformallyknownasAZ

  23 november 2013 at 22:44

  Nabeschouwing. De ultra slappe (je ziet het al aan zijn houding en hoe hij onzeker over het veld hobbelt) prulscheidsrechter heeft met succes de wedstrijd verziekt. Viergever had er nog uit gestuurd mogen worden want Gouweleeuw stond er nog achter en had nog kunnen ingrijpen. Geel zou kunnen maar een vrije trap had ook volstaan. Gudelje was terecht rood. Met 10 man had AZ beslist de wedstrijd gewonnen.
  Ik heb een overtreding op Martens gezien die dieprood was. Prullemans gaf slechts een vrije trap voor AZ. En zo heb ik er nog een aantal gezien. Ik heb deze beslissingen en het optreden sterke vermoedens van matchfixing en ik ben ervan overtuigd dat bij AJAX, Feijenoord en PSV er nooit 2 spelers uitgestuurd zouden worden.

  Alle complimenten voor een prachtig strijdend AZ o.l.v de absolute leider Ortiz. Wat een geweldige wedstrijd. Nee Wiedemeijer, je hebt het gelukkig niet helemaal kunnen fixen.

  P

 5. AZformallyknownasAZ

  23 november 2013 at 22:46

  In plaat van nog bedoel ik nooit als ik het over Viergever heb. Viergever had er nooit uitgestuurd mogen worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *