Ajax probeerde meerder keren Gerbrands weg te kapen

By
Updated: november 16, 2013

Toon Gerbrands is de algemeen directeur van AZ, maar had die functie ook kunnen vervullen bij Ajax. De Amsterdammers hebben tot tweemaal toe geprobeerd de beleidsbepaler over te halen om Alkmaar te verlaten, maar de oud-volleybalcoach heeft de regerend kampioen beide keren afgezegd.

Gerbrands had met het management van AZ en met (de inmiddels ontslagen) trainer Gertjan Verbeek afgesproken dat er in Alkmaar gebouwd zou worden aan een gezamenlijke toekomst en heeft zich daaraan gehouden. “Er zijn tussendoor aanbiedingen geweest van Ajax en ook van andere clubs”, liet de directeur zaterdag weten bij NOS Langs de Lijn. “Daar heb ik gelijk nee tegen gezegd, omdat ik een afspraak had.”

“Ajax wilde Gerbrands, en daar heb ik toen nee tegen gezegd”, maakt de bestuurder duidelijk. “Ze hebben twee keer geïnformeerd, meer dan serieuze belangstelling.” Gerbrands heeft echter geen moment overwogen om daadwerkelijk naar Amsterdam te verkassen; de afspraken die hij bij AZ had gemaakt waren voor de beleidsbepaler heilig. “Dan ben ik dus onvoorwaardelijk”, geeft Gerbrands aan. Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Soccernews.nl

10 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  16 november 2013 at 20:59

  Bij AJAX moeten ze hun zaken maar zelf regelen. Gelukkig is en blijft Gerbrands een AZ man. Die willen we hier graag houden. Wel vervelend dat getrek van AJAX. Zeker als hij eerder al duidelijk was. Gerbrands doet het hier prima en heeft AZ ook goed door verschillende crises geloodtst. En nu het AZ al tijd weer goed gaat moeten we dat samen met hem consolideren.

 2. AZ WOMAN

  17 november 2013 at 07:01

  Mijn grote complimenten voor Toon Gerbrands.
  Een man van afspraken, daar hou ik van.
  Maar toen ik de titel van dit bericht las, draaide mijn maag zich om,
  misselijk word ik ervan, als ik lees dat ze twee keer toe hebben geprobeerd,
  om Toon Gerbrands over te halen.
  …………………………………………………………………………………………. eheheheh ik moest
  er gewoon van kotsen.
  Niet alleen talenten weg kapen bij clubs(ondanks dat ze met sommige clubs
  een Herenakkoord hebben) .
  Maar dus ook vakmensen die grote bestuurlijke kwaliteiten bezitten.
  Nog een paar jaar en we lezen, dat 020 ook de Ballenjongens, terreinknechten,
  masseurs, conditie trainers, fysiotherapeuten, schoonmakers, groenonderhoud, lijnentrekkers, stewards, koks, restaurant medewerkers, vrijwilligers enz
  wil inlijven.
  020, voelt zich echt boven de rest verheven, arrogant vind ik het, ik had een hekel aan alles met die 020 club, maar nu heb ik een grote hekel aan die club.
  De enige die 020 mag overnemen is (zoals woonwagenpower hem noemt)
  onze kuffelsupporter.

  • peejee

   18 november 2013 at 13:29

   Voor jou informatie, de groundsman die onze grasmat altijd in perfecte staat hield is ook al weggekaapt door 020. Moet jij eens opletten wie volgend jaar de eretitel krijgt van ‘beste grasmat van de eredivisie’ …juist..je raadt het al.

   • AZ WOMAN

    18 november 2013 at 14:06

    Zooo, inderdaad, dat wist ik nog niet.
    Het zegt wel veel over die vervelende club uit de hoofdstad.

 3. AZ WOMAN

  17 november 2013 at 07:18

  Excuus, ik bedoel onze Knuffelsupporter.

  • woonwagenpower

   17 november 2013 at 08:29

   Ik weet wie ik daar mee bedoel,
   wie de schoen past, trekt hem aan.

 4. woonwagenpower

  17 november 2013 at 08:26

  Dit zegt weer genoeg over die club waar de mensen lijden aan, kapsones
  arrogantie, eigendunk, kleinerend naar andere toe, achterbaksheid,
  onkunde.
  Maar Meneer Toon Gerbrands, bedankt voor uw verstandige besluit.

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  17 november 2013 at 12:19

  Ik vind dat hier wat laatdunkend over de knuffelsupporter wordt gedaan. Een zwartkijker hoort erbij en randdebielen die hun club regelmatig benadelen heeft AZ gelukkig niet.
  De andere kant van deze medaille is dat je het als een compliment kan zien dat de altijd grotere en rijkere club Ajax Alkmaar als een voorname plaats voor kwaliteitsaankopen beschouwt. Het is aan AZ en haar medewerkers zelf om te bepalen of ze naar de Bijlmer willen verkassen. Sommigen zwichten, en meestal voor redenen waar de meesten hier voor zouden gaan, en anderen zijn minder gevoelig voor de verleidingen. Feit blijft dat ze nou eenmaal meer historie hebben en grotere namen, ook dat er nogal wat Mokumse patjepeeër invloeden zijn waar je, terecht, je wenkbrauwen bij op kan halen. Dat ze graag Gerbrands willen zegt dat ze in ieder geval beseffen dat ze daar van af moeten. Dat AZ een uitzondering met hem onder de bestuurders heeft siert want de meesten van dat volk zijn betrekkelijk lege hulzen met weinig meer inhoud dan een onstilbare honger naar meer knaken in ruil voor meestal niet meer dan de opzichtige branie en poeha die hun incompetentie verhult. En Ajax kan daar over meepraten.

  • woonwagenpower

   18 november 2013 at 08:10

   Een zwartkijker is heel zoet uitgedrukt voor onze knuffelsupporter.

 6. niels

  18 november 2013 at 08:54

  Gebrands verdient een pluim. Ben overigens benieuwd hoe de huidige beleidsbepalers bij onze ‘vrienden’ in de hoofdstad hierover denken? Was Overmars voir Cruijff toch tweede keus?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *