Schaars en Pocognoli ondertekenen nieuw contract

By
Updated: juli 21, 2009
Schaars en Pocognoli ondertekenen nieuw contract

Nadat eerder al bekend werd dat Stijn Schaars (25) zijn contract bij AZ zou openbreken en verlengen tot 2012, zette de aanvoerder dinsdag ook daadwerkelijk zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. Zijn oude contract liep af in de zomer van 2010.

“AZ speelt komend seizoen in de Champions League. Op dat podium wil ik graag uitkomen”, zegt Schaars. “Ik wil na mijn blessureperiode opnieuw een seizoen veel spelen en bij AZ heb ik daar de mogelijkheid voor. Het is ook duidelijk dat ik veel in actie moet komen om kans te maken om met Oranje naar het WK 2010 te gaan.”

‘Steeds sterker’
Terugblikkend op de voorbereiding tot nu toe, zegt Schaars: “Er is hard gewerkt, we hebben veel geïnvesteerd in fysiek vermogen. Maar of een voorbereiding daadwerkelijk goed was blijkt pas in de competitie. Ik voel me in ieder geval goed. Ik merk dat ik steeds sterker word.”

Brands: ‘Stimulator’
Directeur Voetbalzaken Marcel Brands: “Stijn is een belangrijke speler, zowel binnen als buiten het veld is hij een stimulator. Hij is niet voor niets aanvoerder. Als je kijkt hoe hij zijn vak beleeft, is hij voor menig speler een voorbeeld. Na zijn enkelblessure is Stijn goed teruggekomen. Hij zit nu ook weer bij Oranje en is daar tijdens invalbeurten al weer dominant aanwezig geweest.”

Pocognoli

Sébastien Pocognoli heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder zijn nieuwe verbintenis die hij eerder met AZ overeenkwam. De 21-jarige Belg ligt nu tot de zomer van 2014 vast in Alkmaar. Zijn oude contract liep tot de zomer van 2012.

“Ik heb het gevoel dat ik bij AZ nog veel te bewijzen en te leren heb”, zegt Pocognoli. “Ik ben nog niet klaar voor een volgende grote stap. Ik hoop me dit seizoen goed te ontwikkelen in de Champions League en met AZ weer om de prijzen te spelen.”

‘Belangrijke prijs’
Zaterdag treft AZ bekerwinnaar sc Heerenveen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Pocognoli: “Dat is een goede manier om het seizoen te starten. Ik zie het als een belangrijke match waarmee we een mooie prijs kunnen winnen.”

Brands: ‘Complete linksback’
“Pocognoli heeft zich bij ons uitstekend ontwikkeld, vandaar dat we hem willen belonen met een nieuw contract”, zegt Directeur Voetbalzaken Marcel Brands. “Hij is het prototype van de complete linksback. Poco is snel, heeft een goede tackle, is verdedigend veel sterker geworden en heeft ook aanvallende bijdragen. We zijn heel blij met hem, zeker ook omdat goede linksbacks tegenwoordig dun gezaaid zijn.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>