Advocaat ziet AZ niet als titelfavoriet

By
Updated: november 13, 2013

Dick Advocaat is als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek terug bij AZ en leidde de Alkmaarders al kortstondig naar de eerste plaats in de Eredivisie. Nadat er zondag gelijkgespeeld werd bij Feyenoord moest AZ alweer afstand doen van de koppositie, en daar is Advocaat ook niet mee bezig.

De ervaren oefenmeester is vooralsnog meer bezig met de ontwikkeling van zijn ploeg en zijn spelers; Advocaat verliest daarbij niet uit het oog dat er ondertussen ook goede resultaten behaald moeten worden, maar beseft dat de stand op de ranglijst nu nog niet zaligmakend is. “In deze competitie is het de ene week hosanna en een week later sta je weer vijfde”, vertelt de coach aan Voetbal International.

Hoewel de huidige nummer twee van de Eredivisie (die een punt minder heeft dan Vitesse en een punt voorsprong heeft op de achtervolgers Ajax en FC Groningen) een week geleden nog bovenaan stond, ziet Advocaat zijn team niet als favoriet voor de landstitel. “Er zijn ploegen met meer kwaliteit dan AZ. Feyenoord levert zes internationals aan het Nederlands elftal. Zo ver zijn wij nog niet.” Bron: Voetbalzone.nl

7 Comments

 1. woonwagenpower

  13 november 2013 at 17:16

  Laat ons mooie AZ maar in de luwte , we kunnen beter op nummer 1 jagen, als zelf de prooi zijn. Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld, en zullen we zien waar we staan.
  waarschijnlijk een hogere notering als menigeen in het begin deed vermoeden.
  AZ ga zo door, uiteindelijk valt alles op zijn pootjes terecht, en sta je op de ranglijst waar je hoort te staan.

 2. AZformallyknownasAZ

  13 november 2013 at 19:38

  Helemaal maar eens woonwagenpower. Vaakt duwt de media een ploeg in die richting. En dat veroorzaakt meer onrust dan dat het je stimuleert. Laat de klassieke top 3 maar van alles claimen. AZ komt op een mooie plek uit als ze op deze wijze lekker doorgaan.
  We doen niets verkeerd en strijden op 3 fronten. Dat is toch lovenswaardig.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  13 november 2013 at 19:57

  “Feyenoord levert zes internationals aan het Nederlands elftal. Zo ver zijn wij nog niet.”
  Ja, zo lust ik ze ook wel. Met maar vier Nederlanders in de basis elf wordt het onmogelijk om Feyenoord te evenaren. Iets flexibeler bekeken, er spelen ook teveel buitenlandse spelers te weinig voor hun landen. Ligt dat aan het gebrek aan talent of kan Dick er voor zorgen dat er meer international zijn? Maar is het echt een voorwaarde of een belangrijke indicator om kampioen te worden? Ajax heeft ook minder spelers voor het Nederlands elftal spelen dan Feyenoord. Zou het dan toch grotendeels allemaal aan de trainer liggen?

 4. Gerrit Vooijs

  13 november 2013 at 20:59

  AZ is nog niet op volle sterkte.
  Aron, Maarten en Mattias leiden daarvoor teveel balverlies.
  Viergever mist eigenlijk de snelheid om zijn rol als offensieve verdediger goed te kunnen invullen. Wanneer hij ver naar voren staat wordt hij te vaak op pure snelheid geklopt in een counter.
  Haps heeft wel die snelheid, dus hij is een alternatief waarmee Advocaat nog eens moet spelen.
  Viergever / Wuytens : Viergever opbouwend duidelijk beter , Wuytens sterker in de lucht. Kwestie van prioriteiten stellen.
  Martens laat zijn tegenstander gewoon lopen waardoor Gudelj en Ortiz beurtelings de gaten moeten dichtlopen.

  Als Advocaat hier nog verbetering in kan aanbrengen gaat AZ heel ver komen :-)

 5. Silver

  14 november 2013 at 00:45

  AZ is momenteel best goed bezig, op zich helemaal niet erg om nu niet op de 1e plaats te staan. Afgelopen wedstrijd tegen Feijenoord was het best lastig en daar hebben we een punt weg gehaald.
  Wanneer de voorzetten zowel van links als rechts eens gevaarlijker voor het doel komen, maar dan ook vaker schieten op doel, ook door Beerens, dan ziet het er een stuk beter uit omdat we genoeg creëren maar dit niet afmaken.
  Probeer eens een 2e helft met Haps en Berghuis om te kijken hoe dit loopt, Martens kan echt geen hele wedstrijd meer volmaken, anders eens Henriksen op die positie uitproberen !

 6. AZformallyknownasAZ

  14 november 2013 at 19:11

  Het is zeker de moeite waard om zo nu en dan dingne uit te proberen. Er zijn zoals hierboven voldoende spelers om dit mee uit te proberen. Dat gaat Advocaat niet uit de weg. Om die reden blijft het wel lopen bij AZ. Dat geeft een goed gevoel voor de komende tijd.

 7. De echte supporter

  14 november 2013 at 20:20

  Ik wil mooi voetbal zien en als we dan nog eerste worden is het mooi. Maar laat az zich maar lekker verder ontwikkelen. Sinds dick ga je weer graag naar het stadion

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>