AZ hekelt houding sc Heerenveen

By
Updated: november 12, 2013

Hans Vonk wordt technisch manager van sc Heerenveen, maar daar weet zijn werkgever AZ officieel nog helemaal niets van. Het is de bedoeling dat Vonk volgende week wordt gepresenteerd als opvolger van Johan Hansma. De club uit Friesland heeft zich echter nog niet in Alkmaar gemeld en daar snapt algemeen directeur Toon Gerbrands weinig van.

“De irritatie daarover neemt met de dag toe”, erkent Gerbrands dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Heerenveen is altijd een correcte club geweest, een voorbeeldclub zelfs. Maar ik vind het hoogst onzorgvuldig dat niemand van die club ons nog heeft benaderd om te laten weten dat ze Hans Vonk graag aan zouden willen trekken.”

Gerbrands vindt dat AZ in tijdnood wordt geduwd, omdat de club een opvolger moet gaan zoeken. Hij verwijt Vonk, die zelf al rond is met Heerenveen, niets: “Hij heeft ook alleen maar gereageerd op wat aan hem werd gevraagd.” Hansma stapte in september bij Heerenveen op. Hij was tweeënhalf jaar werkzaam als technisch directeur. Als gevolg van kritiek op zijn functioneren in het rapport van een onderzoekscommissie moest hij vertrekken. Bron: Voetbalzone.nl

13 Comments

 1. vak j

  12 november 2013 at 19:19

  Niet teveel boter op ons hoofd hebben. Volgens mij waren wij ook niet helemaal zuiver met de aankoop van Alves toen die tijd??

 2. De echte supporter

  12 november 2013 at 19:31

  Ik vind dit een beetje gezeur. Hoezo mag iemand niet van baan wisselen.

 3. i.pjotr3

  12 november 2013 at 20:58

  Hans Vonk meteen buiten de deur zetten, vriendje van verbeek.
  Alleen voor de centen maar geen hart voor de club, en dat zal meer zijn bij heereveen.
  Toedeledokie

 4. woonwagenpower

  13 november 2013 at 06:02

  Dit beleid komt bij meer clubs voor, ik noem geen namen, maar er gaat gerust bij jullie wel een lampje branden.

 5. oldfan

  13 november 2013 at 08:12

  De tegenwoordige fatsoensnormen zijn dus al aardig aan het vervagen. Er wordt maar wat gedaan en men vind dat normaal. Je mag toch op zijn minst verwachten dat er een belletje komt richting Alkmaar waarin kenbaar wordt gemaakt dat ze Vonk in de sollicitatieprocedure willen mee nemen. Maar ja ik ben natuurlijk al van een andere generatie en denk je volgens de huidige generatie te ouderwets. Hoppa er op en er over is het motto van nu.

 6. Gerrit Vooijs

  13 november 2013 at 08:13

  Komkommertijd……..
  Als dit het ergste is wat AZ gebeurt, mwah so Be it 🙂

 7. Niels

  13 november 2013 at 09:09

  Ik vind het verrassend dat Heerenveen hierop wordt aangekelen. Een bedrijf (lees: voetbalclub) kan toch iemand benaderen die ergens anders werkt. Het zou netjes zijn als de werknemer dan, als de gesprekken in vergevorderd stadium zijn, zijn werkgever inlicht. Toch? Met voetballers of trainers is er een herenakkoord, maar of dit ook voor overige medewerkers geldt?

  • woonwagenpower

   13 november 2013 at 09:25

   Over dat Heren akkoord heb je gelijk, maar onze provinciegenoot uit de hoofdstad, heeft ook het idee dat ze zich daar niet aan hoeven te houden, eerst haalden ze een groot talent weg bij Feyenoord, en later flikten ze dat ook bij de lampenkappen.
   Terwijl ze met hun schijnheilige gezichten zelf de afspraken hebben gemaakt met de clubs!

 8. AZformallyknownasAZ

  13 november 2013 at 09:36

  De interim directeur van Heerenveen heeft al toegegeven dat het niet netjes is dat er geen contact is opgenomen met AZ. Dat zal dus snel gaan gebeuren en dan is alles weer opgelost. AZ heeft voor alle posities lijstjes, dus ik neem aan ook voor de positie van teammanager. Ook dat lost zich weer op.

  • oma

   13 november 2013 at 12:23

   ik hoorde dat Timon hoog op het lijstje staat

 9. AZformallyknownasAZ

  13 november 2013 at 16:43

  Lijkt mij de ultieme uitdaging voor hem Oma. Dat zal hem zeker positiever stemmen.

  • woonwagenpower

   13 november 2013 at 17:12

   Dit is een buitenkansje voor Timon, ik denk dat Oma gelijk heeft.
   Timon zal zijn hele ziel en zaligheid in de club kunnen steken.
   Het zal de spelers aan niets ontbreken.
   AZ kan eigenlijk niet om Timon heen.
   Timon, als jij de functie van Hans Vonk overneemt, heel veel succes, we weten dat we aan jou een goede hebben, die in alle tijden de club trouw blijft.

   • Gerrit Vooijs

    14 november 2013 at 23:22

    Hahaha, is net de grote zuurpruim vertrokken…………

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *