Jarige Jóhannsson looft Esteban: ‘Heeft het geweldig gedaan’

By
Updated: november 10, 2013

Met twee doelpunten had hij zondagmiddag een groot aandeel in het 2-2 gelijkspel van AZ op bezoek bij Feyenoord. Aron Jóhannsson over zijn vorm, verjaardag en De Kuip: “Ik heb genoten.”

“We moeten tevreden zijn met dit punt”, zei de Amerikaan na afloop. “Of ik deze doelpunten hard nodig had? Ik heb inderdaad een paar duels op rij niet gescoord. Waarschijnlijk dacht ik er allemaal te veel over na, het ging even niet meer vanzelf. Gelukkig bleef het team ondertussen wél goed presteren.”

Feyenoord creëerde kans na kans, maar kwam niet verder dan twee doelpunten. AZ bleek zeer effectief door via twee kansen van Jóhannsson twee keer toe te slaan. “Maar op het laatst waren we nog op jacht naar de winst. Ik ben voor het laatste fluitsignaal nooit tevreden met een gelijkspel. Achteraf dus wel, want dit was echt een lastige wedstrijd voor ons. Esteban did a fantastic job today.”

Jóhannsson, die de komende week met de nationale ploeg van Amerika afreist naar Schotland en Oostenrijk, sierde zijn 23e verjaardag in Rotterdam-Zuid op met zijn achtste en negende competitietreffer van het seizoen. “Ik kan me niet herinneren dat ik eerder heb gescoord op mijn verjaardag. In IJsland lag de competitie in november altijd stil. En in de Deense competitie kan ik me eigenlijk ook geen verjaardagsdoelpunt voor de geest halen. Een geweldig gevoel.”

Na zijn gelijkmaker vanaf de strafschopstip, werd de AZ-spits bekogeld met de inhoud van diverse bekers frisdrank en bier. “Ik ging niet vlak voor de Feyenoord-fans staan juichen om ze te provoceren. Dat was bedoeld voor de AZ-fans, die daarboven zitten op de tweede ring. Ze hebben me trouwens allemaal gemist, met dat bier. Ik heb genoten van de sfeer in dit stadion, net als vorige keer tijdens onze gewonnen bekerfinale.” Bron: AZ.nl, bron foto: Fox

4 Comments

 1. hAnZ

  10 november 2013 at 20:54

  Net op tijd terug voor de 90 minutes te zien.
  Wat een dag zeg, wat een wedstrijd.
  Ortiz (alweer) in bloedvorm en die Esteban, wat voor pillen vreet die zeg. Wat een klasse was die weer deze wedstrijd. Ik weet even niet voor wie mijn stem gaat.
  Lekkere sfeer op de tribune ook wel.
  We werden in de bus op de terugweg zelfs bedankt door 010 fans voor dat ene puntje; Met hun vinger…. (Zo leer je nog eens wat hé…)

 2. AZformallyknownasAZ

  10 november 2013 at 21:00

  Esteban deed het natuurlijk heel erg goed. Net als Ortiz. Met zijn 3 paar longen, inzet, overzicht en drive is hij zo belangrijk voor AZ. Gauw vastleggen voor de komende jaren deze man.

 3. vak j

  10 november 2013 at 22:27

  Esteban deed het fantastisch! Vooral in 1e helft heeft hij er al voor gezorgd dat het nog steeds AZ was die de voorsprong had. Ondanks zijn blunder bij de 2-1 geef ik hem alle credits deze wedstrijd. Esteban groeit per week!!! Nu alle thuis steun tegen Roda! Een vol stadion en dan blijven we in de top meespelen.

 4. Oud

  11 november 2013 at 19:19

  Natuurlijk provoceerde hij de Feyenoord-fans wel, en terecht. Wat een stelletje asbakken, het leek wel Kazachstan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *