Boeiend gelijkspel Feyenoord – AZ: 2-2

By
Updated: november 10, 2013

AZ heeft in De Kuip een punt gepakt tegen Feyenoord. Het voetbalgevecht in Rotterdam eindigde in 2-2.

Feyenoord opende fel, zette AZ direct onder druk en kreeg via Vilhena, Immers, De Vrij en Te Vrede grote kansen voor rust, maar Esteban hield zijn doel knap schoon. De enige kans voor AZ levered wel een doelpunt op. Na goed werk van Gudmundsson scoorde Johannsson.

Na rust stelde Feyenoord via Te Vrede (fout Esteban) en Immers (kopbal) orde op zaken. AZ leek rijp voor de sloop, maar kwam via Johannsson (penalty na overtrading Janmaat) toch op 2-2. Beide ploegen gingen daarna voor de zege, maar een winnende treffer bleef uit.

5 Comments

 1. Jeroen

  10 november 2013 at 19:38

  Mooi duel! Leek even een walkover te worden voor Feyenoord, maar ze hebben goed de concentratie weten te bewaren en de kansen die ze kregen afgemaakt. Complimenten voor de volwassenheid van dit elftal. Feyenoord uit is altijd erg lastig, dus dat we hier een punt pakken is erg knap.

  Moet alleen zeggen dat Martens mij erg tegenvalt op zijn “favoriete” positie.

  • i.pjotr3

   10 november 2013 at 19:54

   Maarten brengt al weken te weinig.
   Wil je een topspeler zijn, is het niet voldoende als je maar een /of twee leuke passjes geeft. Esteban is na vertrek GJ opgestaan, wat geweldige reddingen, heeft vandaag ondanks t foutje een punt gered
   Met Dickie nog steeds ongeslagen……dat we dit nog lang volhouden 🙂

 2. AZ4Altijd

  10 november 2013 at 20:31

  Martens bakt er inderdaad helemaal niks van. Nagenoeg altijd tikkie terug of tikkie breed.
  En waarom nou in godsnaam Elm erin moest? Moet hij de overwinning forceren? Dan nog liever Viergever eruit Haps erin. Martens eruit en Henrikssen erin.

  Verder mogen we inderdaad heel blij zijn met de vele mooie reddingen van Esteban. Die eindelijk nu wel van zn doellijn af komt.

  Ben heel blij met dit punt. We waren duidelijk de onderliggende partij tegen een offensief Feyenooit. En zelf zeer efficient omgesprongen met de kansen. 2 schoten op doel. 2 goals. Dat is mooi.

  Keurig op de tweede plek nog steeds in competitie. Over 2 weken gewoon thuis weer winnen in eigen huis tegen Roda.

  • Gerrit Vooijs

   10 november 2013 at 21:47

   Esteban pakte zelfs een hoge bal op de rand van de 16m !!
   Wat is er met hem gebeurd?, per week wordt hij beter. Nog even en hij is niet meer te passeren en worden wij dankzij deze nieuwe Esteban een topklassering rijker 🙂

 3. AZformallyknownasAZ

  10 november 2013 at 20:55

  Mooi gelijkspel in een heel moeilijke wedstrijd. Dit jaar houdt AZ zich dus mooi staande in dit soort wedstrijden. Dat is een compliment waard. Geeft een boost voor het vervolg.
  Met Martens komt het wel weer goed. Gelukkig waren een weer fantastisch spelende Ortiz en de functioneel spelende Gudelje van meerwaarde bij AZ. Toch heeft Martens ook zijn waarde als hij niet aan de bal is. Hij brengt ook rust en heeft inbreng bij het temporiseren van de wedstrijd. Dat was af en toe ook nodig. Volgende keer dan maar weer mer voetballend.

  Even lekker uitrusten van deze wedstrijd. En in de internationals maar weer veel succes met hun landenteams.

  En dan straks weer fris de mannen uit Kerkrade bestrijden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *