Martens: ‘We waren vrij vermoeid’

By
Updated: juli 20, 2009
Martens: 'We waren vrij vermoeid'

Maarten Martens zag hoe AZ zondag in zijn geboorteland met 1-0 van Club Brugge verloor. “Brugge heeft me positief verrast.”

“Dit was de eerste serieuze tegenstander voor ons”, zei de Belgische middenvelder in de catacomben van het Jan Breydel Stadion. “Het was een goede oefenpot en we speelden voor het eerst weer in een situatie zoals tijdens het seizoen: in een stadion en met veel publiek. Dat is toch wel leuker dan die kleinere oefenwedstrijden. We hadden graag gewonnen, maar goed, we hebben nu nog een week tot de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en twee weken totdat de competitie begint.”

Na rust kreeg David Mendes da Silva rood (2 x geel). Martens: “Dat was jammer. Ik zag niet precies wat er gebeurde, maar volgens mij had de scheidsrechter David ook best nog een laatste waarschuwing kunnen geven. Ondanks dat wij ook goede kansen hadden, denk ik wel dat Club Brugge verdiend heeft gewonnen. Ze spelen nu onder hun nieuwe trainer (Adrie Koster, red.) een soort 4-3-3-systeem, in ieder geval anders dan vroeger. Ze hebben me wel positief verrast, zeker omdat ze in het begin van de voorbereiding slechte resultaten boekten.”

AZ verbleef van dinsdag tot en met zondag in Zeeland, waar Ronald Koeman zijn ploeg klaarstoomde voor het nieuwe seizoen. Martens: “Het was vooral conditioneel heel zwaar. Daar merkten we tegen Brugge nog de gevolgen van, we waren vrij vermoeid. Toch voel ik dat ik steeds fitter word. In het begin van de voorbereiding had ik nog wat last van kwaaltjes, maar het gaat nu steeds beter.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>