Voorbeschouwing Feyenoord – AZ

By
Updated: november 8, 2013

Dick Advocaat blikte vrijdagmiddag in het bijzijn van de landelijke media vooruit op de topper van zondag tegen Feyenoord. Over de fysieke gesteldheid van zijn selectie, de ambiance van De Kuip en accenten die hij heeft gelegd.

“Qua voetbal vond ik het zeker niet slecht”, opende Advocaat met een korte terugblik op de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Shakhter Karagandy. “We worden aan de bal steeds overtuigender. Of iedereen fit uit de strijd is gekomen? Johann Berg Gudmundsson kreeg een knietje, maar dat valt mee. Iedereen kan zondag spelen. De jongens die donderdag gespeeld hebben, hebben vandaag anderhalf uur verzorging gehad om fit te zijn voor Feyenoord.”

Advocaat: “Het is leuk dat we nu koploper zijn, maar ik ga dat succes niet naar me toe trekken. De basis is gelegd door Gertjan Verbeek. Ik heb veel in stand gelaten en alleen accenten gelegd. Bijvoorbeeld de rol van de centrale verdedigers, middenvelders en vleugelspelers. We staan meer gesloten, met een blok op het middenveld. Mede daardoor hebben we vier keer op rij de nul gehouden.”

Over zijn vleugelspelers, die met elkaar mogen wisselen van positie, zei Advocaat: “Gudmundsson voelt zich senang vanaf de rechterflank. Hij speelt echter nog vaak in de breedte. Roy Beerens heeft op links én rechts veel dreiging in de diepte. Hij voelt zich duidelijk goed.”

AZ treedt zondag als koploper aan in De Kuip. Advocaat: “Iedere voetballer wil toch in die ambiance spelen? Dat had ik zelf in ieder geval wel. Een fantastisch veld, een fantastisch stadion en een fantastische aanhang. Het is voor ons een enorme stimulans om daar te voetballen.”

Advocaat: “Feyenoord staat bij de eerste vier in de Eredivisie. Het is een ploeg die de afgelopen seizoenen al meedeed om de titel. Ze hebben momenteel zeven internationals. Wat dat betreft zijn ze verder dan wij. Een échte test voor ons? Nee, ieder duel zie ik als een test. Belangrijk is dat we zo vrij spelen als in de afgelopen weken, dus zonder verstoppertje te spelen. Dan kan het een leuk en interessant duel worden.” Bron: AZ

15 Comments

 1. Jay

  8 november 2013 at 17:25

  Wat mij betreft is dit wel een goede test om te kijken hoe sterk AZ nu echt is. Feyenoord uit is altijd lastig, maar dat Pelle niet mee doet is voor hun een heel groot gemis. Minimaal een gelijkspel moet toch mogelijk zijn.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  8 november 2013 at 18:25

  Feyenoord is favoriet omdat ze thuis spelen ondanks de afwezigheid van hun glamourboy maar is een ploeg die van een zwakke seizoensopening terug krabbelt en dus waar onzekerheid nog steeds kan toeslaan. AZ heeft de meeste overwinningen op zak tot nu toe en dat zou ze moeten sterken om zich niet te veel onder de indruk te laten brengen door de ambiance. En AZ heeft Ortiz. Vivá Paraguay in de kuip!

 3. Silver

  8 november 2013 at 19:45

  Ik ben benieuwd hoe AZ het in de kuip doet, als ze net zo spelen als afgelopen donderdag ziet het er goed uit. Alleen moeten ze dan wel de kansen die ze maken omzetten in doelpunten.
  Uiteraard is AZ toevallig op de 1e plaats maar volgens mij doen we het niet verkeerd!

 4. Jeroen

  8 november 2013 at 19:54

  Zeker een goede test. Toch heb ik veel vertrouwen in ons AZ. We spelen de laatste wedstrijden erg goed, en we moeten dit ook tegen Feyenoord kunnen opbrengen. We moeten niet vergeten dat Feyenoord nu kwetsbaar is. De laatste weken vond ik ze echt niet goed spelen. Er is zeker een kans voor ons.

 5. Gerrit Vooijs

  8 november 2013 at 22:31

  Feyenoord maakt automatisch meer los dan een Utrecht, Roda, Groningen, om maar wat te noemen.
  Dick last ook meer rust in. Al met al denk ik dat AZ op dit moment stabiel genoeg is om met een 0-1 overwinning uit de kuip te vertrekken.

  Of dat er ook van komt heeft ook iets met geluk te maken. AZ zit in een flow en dan dwing je het geluk af zeggen ze…… 🙂

 6. De echte supporter

  8 november 2013 at 23:59

  Prima gaan we even naar rotterdam en halen de drie punten op. Dat zou geweldig zijn. Dan zien we hoever az echt is. Ik heb zin in zondag…

 7. hAnZ

  9 november 2013 at 09:03

  Speciaal vrij genomen om zondag mee te gaan. Er stond afgelopen vrijdag een nogal lullig stukje in de Spits (Je weet wel, dat gratis aftreksel van dat Facistenblaadje Telegraaf) over het aantal AZ supporters. Tja, niet iedereen kan zomaar even 2 keer in de maand ruim € 25 ophoesten om mee te gaan.
  Ik heb wel goede hoop dat we de punten mee naar huis nemen.
  @ DES, ga je ook mee?

  Vond nog een lollig stukje op YT terug;

  • De echte supporter

   9 november 2013 at 09:58

   hAnZ nee ik heb daar helaas geen tijd voor. Maar ik zit wel met shirt en sjaal voor de buis. Hahah

 8. Knudde

  9 november 2013 at 11:23

  Je kan ook de kachel wat hoger zetten 😉

 9. oma

  9 november 2013 at 11:38

  ik mis de voorspelling van Timon.
  Timon oude rukker waar blijft jou voorspelling?

 10. vak j

  9 november 2013 at 12:37

  Johannsson is op scherp gezet en als Martens wat gelukkiger met de bal is vergeleken met afgelopen donderdag en de passes die hij geeft komen goed aan heb ik er een goed gevoel over en denk ik dat we de 1e plek kunnen handhaven.
  Ik heb er een goed gevoel over.

 11. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  9 november 2013 at 18:20

  Ronald Koeman zet de boel nog even op scherp en vraagt á la Verbeek om een pak slaag: http://www.ad.nl/ad/nl/5610/Eredivisie/article/detail/3541990/2013/11/09/Koeman-vindt-AZ-geen-titelkandidaat-Die-gaat-naar-traditionele-top-3.dhtml
  Hoogmoed komt voor de val. Als ik de logica volg van Koeman wordt Ajax weer kampioen dit jaar, want die andere twee worden het sowieso niet.

  • De echte supporter

   9 november 2013 at 19:05

   Ik denk dat vitesse ook een grote kans gaat maken. Dit is afhankelijk welke spelers ze gaan kopen/huren in de winterstop

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    9 november 2013 at 22:23

    Ik heb liever dat Ajax weer kampioen wordt dan die verliezers uit de haven of de lampenfabriek. Maar als Peter, de sympathieke, altijd recht door zee trainer kampioen wordt i.p.v. AZ dan heb ik daar vrede mee. De rest van Arnhem kan me gestolen worden.

 12. hAnZ

  9 november 2013 at 20:46

  @ KeesK, yep, dit vraagt om een pak rammel.
  Het is onderhand (bijna) 4 jaar geleden dat die Koeman een alternatief Sinterklaascadeau kreeg in de vorm van ontslag. De frustratie daarover zit nog torenhoog bij hem.
  Misschien dat we hem morgen trakteren met een liedje….
  De voorspelling voor morgen is dat het weer bagger wordt, maar de AZ stemming erg zonnig!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *