Gudmundsson gaat niet verlengen bij AZ

By
Updated: november 8, 2013

Na twaalf gespeelde wedstrijden in de Eredivisie is AZ de verrassende koploper. De verschillen zijn echter klein: de nummer acht van de ranglijst, FC Groningen, heeft slechts drie punten minder. Middenvelder Jóhann Berg Gudmundsson van AZ hoopt dat zijn ploeg tot het einde mee kan blijven doen om de bovenste plekken.

“Als we zo doorgaan, vechten we zeker om een plek in de top vier en Europees voetbal. Hopelijk ook voor de titel, maar het is een lang seizoen en er kan veel gebeuren”, zegt Gudmundsson in gesprek met NUsport. De IJslander, dit seizoen goed voor tien basisplaatsen in competitieverband bij AZ, denkt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in Alkmaar.

Het contract van de 23-jarige international loopt na dit seizoen af en hij heeft nog geen gesprekken gevoerd met de clubleiding van AZ. “Ik wil er niet te veel over zeggen, maar ik denk dat ik wegga. Dit moest inderdaad een opstapje zijn voor een grotere club, al is AZ erg goed voor me geweest en heb ik hier een geweldige periode gehad.” Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: NRC

9 Comments

 1. Azmanu

  8 november 2013 at 11:39

  Speler die net tekort komt te weinig rendement. Ook al was het de laatste tijd iets beter zelfde geval met Beerens. Bij Beerens worden de voorzetten nu wat beter, maar verbiedt het hem om op doel te schieten alsjeblieft.

  • Jeroen

   8 november 2013 at 11:42

   Inderdaad heeft soms erg leuke acties, maar komt ook vaak te kort. Dit geeft Lewis de mogelijkheid om door te breken. Overigens zou ik niet weten welke club (groter dan AZ) interesse zou hebben in hem.

 2. oldfan

  8 november 2013 at 12:46

  Als dit zijn wens is dan wens ik hem het allerbeste toe en een fijne club in Engeland. Dat heb je gezien bij Jozy hoeveel meerwaarde dit heeft. Je beurs wordt er wel meer mee gevuld maar het verdere randement als speler heb je gehad. Ik denk dat deze speler op zijn best is op dit moment maar dat er niet meer in zit. Te weinig doelpunten en te veel schoten die naast gaan. Als je kijkt naar andere clubs waar de buitenspelers een belangrijke rol vervullen dan scoren de buitenspelers bij AZ te weinig en zijn de voorzetten van een matig niveau. Beerens vind ik veel beter spelen dan vorig jaar maar ook zijn scorings moment ligt te laag.

 3. Oud

  8 november 2013 at 13:45

  Heeft al vijf keer achter elkaar een basisplaats gehad, dus dat wordt Man United.

 4. Silver

  8 november 2013 at 14:29

  Als Gudmundsson niet wil verlengen, dan moet je Lewis de kans geven om zich in de basis te spelen. Hij heeft een behoorlijke snelheid en kan ook samen met Beerens zorgen voor aanvoer vanaf de zijkant.
  Voor Gudmondsson zou het beste zijn wanneer hij naar Engeland gaat, daar komt zijn spel het beste tot zijn recht. Laat hij maar tot de zomer blijven en hopelijk heeft hij dan ook gezorgd dat AZ een prijs heeft gewonnen !

 5. Geert

  8 november 2013 at 15:30

  Zet hem dan maar naast Marcellis op de tribune. AZ is het hoogst haalbare voor hem. Lewis zou een kans moeten krijgen

 6. Gerrit Vooijs

  8 november 2013 at 19:24

  AZ heeft Rosheuvel en Lewis als alternatieven. Naast Gudmundsson en Martens met aflopende contracten heeft Beerens ook nog maar een 1,5 jaar contract.
  AZ moet deze winter snel zaken gaan doen om duidelijkheid te scheppen.
  Bovendien is AZ op dit moment aantrekkelijk voor veel spelers omdat het op 3 fronten meestrijd…….

 7. De echte supporter

  8 november 2013 at 23:55

  Ik vind het jammer dat hij niet wil verlengen.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  20 november 2013 at 13:09

  Helaas voor IJsland geen WK, dus AZ blijft waar Gudmundsson zich in de kijker moet spelen om een andere club aan de haak te slaan. Hij zal zijn uiterste best moeten doen vrees ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *