AZ zet grote stap richting volgende ronde EL

By
Updated: november 8, 2013

AZ heeft een grote stap gezet op weg naar de volgende ronde van de Europa League. De Alkmaarders wonnen thuis met 1-0 van Sjachtjor Karagandy en hebben nu zes punten meer dan de nummers drie en vier.

De thuisploeg greep Sjachtjor, dat met het oog op de Kazachstaanse bekerfinale met een veredeld B-elftal aantrad in Alkmaar, direct bij de keel. De thuisploeg zocht vol de aanval, was fel in de duels, maar stuitte telkens op doelman Stas Pokatilov, die Nick Viergever, Aron Jóhansson, Nemanja Gudelj, Maarten Martens en Roy Beerens van scoren afhield.

Na een half uur ging de Alkmaarse storm wat liggen. Sjachtjor kwam iets meer aan voetballen toe, maar werd alleen met vrije trappen, hoekschoppen en verre inworpen gevaarlijk.

AZ begon slap aan de tweede helft, maar kwam na tien minuten toch op 1-0 via een knal van Celso Ortíz, waarbij doelman Pokatilov niet geheel vrijuit ging.

Het doelpunt gaf de koploper van de eredivisie wat extra vertrouwen en een minuut later was Beerens al dicht bij de 2-0, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Nikola Vasiljevic.

AZ had ook in het vervolg de overhand, maar ondanks goede kansen voor Denni Avdic en Johann Berg Gudmundsson bleef een tweede treffer uit. Sjachtjor mocht daardoor blijven hopen op een punt en vlak voor tijd was het daar nog dicht bij. Maksat Bajzjanov zag zijn schot echter gekeerd worden door doelman Esteban.

Trainer Dick Advocaat was donderdag tevreden met de zege van AZ op Sjachter Karagandy (1-0) in de Europa League. ‘Natuurlijk kan het altijd beter’, zei hij. ‘Maar we hebben gewonnen en de nul gehouden. Ik geloof dat we in de laatste twee groepsduels nog een puntje nodig hebben om verder te bekeren in de Europa League.’

Advocaat gaf toe dat zijn club vaker had moeten scoren. ‘Natuurlijk moeten we dat tweede doelpunt maken. Dan was het helemaal beslist geweest. Nu kan er nog een keer een bal verkeerd vallen. Maar al met al was het een geslaagde avond.’

3 Comments

 1. Jay

  8 november 2013 at 10:27

  AZ was duidelijk de betere, tegen een ploeg die voor een puntje naar Alkmaar was gekomen. Zoals Advocaat al zegt kan het nog wel beter. Johannsson lijkt uit vorm te zijn, maar Avdic heeft ook nog niet laten zien een veel scorende spits te zijn. We hebben kansen zat, maar het afmaken blijft een probleem.

  Ik heb echt zin in zondag. Eens kijken tegen Feyenoord hoe sterk we echt zijn.

 2. AZformallyknownasAZ

  8 november 2013 at 17:42

  Dit is een mooi resultaat en de komende tijd wordt spannend. Te beginnen met de wedstrijd tegen Feijenoord. Ik verwacht een mooie open wedstrijd met 2 aanvallende ploegen. Daarbij hoop ik dat AZ aan het langste eind trekt. Dat hangt af van meerdere factoren. Als AZ deze wedstrijd maar met strijd en passie speelt. Dat is vaak al een voorwaarde voor dat gewenste resultaat, een overwinning.

 3. De echte supporter

  8 november 2013 at 23:57

  Prima resultaat en lekker nog verder in europa. Goed voor ervaring

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *