AZ ziet geen heil in samenwerking met investeringsmaatschappij

By
Updated: november 7, 2013

Tegenwoordig gaan veel clubs een samenwerkingsverband aan met investeringsmaatschappijen. Deze partijen betalen dan een deel van de transfersom waardoor een club meer financiele mogelijkheden krijgt. Als tegenprestatie krijgen ze natuurlijk ook een deel bij eventuele verkoop van de speler. PSV lijkt hier al interesse in te hebben, dus wellicht dat dit ook tot de mogelijkheden behoort bij AZ?

‘AZ is geen voorstander van investeringsmaatschappijen met zeggenschap. Als club zijnde willen we namelijk zelf kunnen beslissen wat er met onze spelers gebeurt. Het zou in theorie best kunnen dat we een investeringsmaatschappij voor een bepaald percentage eigenaar laten worden van een speler, maar wij willen de volle zeggenschap houden. Anderen gaan niet bepalen wanneer we een speler verkopen. Die partijen kijken vaak naar economisch belang, terwijl bij ons sportief belang een grote rol speelt,’ aldus Stewart.

De kans dat een investeringsmaatschappij akkoord gaat met een dergelijke constructie is vrij klein. ‘Ze zijn waarschijnlijk niet geinteresseerd in zo’n constructie  zonder beslissingsrechts. Dan krijg je al snel scheve gezichten als wij een bepaald bod afwijzen. Kortom het past niet in de structuur en visie van AZ. Zeker niet nu we financieel de zaak op orde hebben.’ Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. Poll

  7 november 2013 at 14:36

  En zo is het!

 2. hAnZ

  7 november 2013 at 14:44

  Gelukkig dat AZ niet aan die flauwekul meedoet.
  Als ze menen daar wel aan te gaan doen overweeg ik serieus mijn seizoenkaart op te zeggen.
  Die hele constructie bij Twente en PSV doet me denken aan die reclames van Klaverblad.
  U komt er wel uit hé?

 3. woonwagenpower

  7 november 2013 at 15:04

  Nooit aan beginnen, baas in eigen huis blijven, Lampenkappen en de tukkers krijgen nog spijt als ze met dergelijke partijen in zee gaan.

 4. De echte supporter

  7 november 2013 at 19:13

  AZ staat toch ook voor Altijd Zichzelf, laten we dat dan ook blijven. weg met die graaiers, die brengen de club alleen maar financieel en sportief in gevaar. Belangen zijn niet het zelfde.

 5. AZformallyknownasAZ

  8 november 2013 at 17:48

  Gelukkig gaat AZ hier niets mee doen. Het past totaal niet. En de club heeft geleerd van verleden. AZ is een gezonde club met een goede uitstraling. De resultaten zijn ook nog eens heel behoorlijk. Lekker op deze voet verder. Ook op deze wijze kan je goed meedoen op de diverse fronten. Daarbij hebben we geen achterlijke oliesjeik, maffioos of oost-europa crimineel voor nodig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *