Advocaat denkt niet dat AZ snel zal wegzakken

By
Updated: november 6, 2013

Trainer Dick Advocaat denkt dat eredivisiekoploper AZ het huidige niveau lang kan vasthouden. De Alkmaarders wonnen drie competitieduels op rij en staan er goed voor in groep L van de Europa League.

Daarin kan AZ zich donderdag verzekeren van overwintering als het wint van Sjachter Karagandy en het PAOK Saloniki van coach Huub Stevens Maccabi Haifa verslaat.

“Er zijn een heleboel dingen die beter kunnen, dat heeft ook met kwaliteiten te maken. Maar als die jongens zich zo blijven ontwikkelen, waarom zouden we niet lang meedoen in de eredivisie?”, aldus Advocaat op een persconferentie in Alkmaar.

“PEC Zwolle zakt niet weg en dat zie ik bij ons ook niet gebeuren. Met werklust en kwaliteit kunnen we toch op een bepaald niveau komen en dan hebben wij het voordeel dat we thuis moeilijk te verslaan zijn.”

“Als we het in uitwedstrijden ook nog een beetje oppikken, waarom zouden we dan niet die concurrenten waarvan iedereen verwacht dat ze kampioen worden kunnen aftroeven? Van ons wordt niets verwacht.”

Advocaat koos vorige maand ook voor AZ om de rust die er vaak in Alkmaar heerst. Hij is niet bang dat de status van koploper daar tegen zijn zin in verandering in zal brengen. Het stoort hem ook niet dat AZ onder zijn bewind al zo snel bovenaan staat. “Het tegenovergestelde, natuurlijk niet. We willen zo hoog mogelijk eindigen. Laat dat duidelijk zijn.”

De ervaren coach heeft met de topper van zondag tegen Feyenoord in het verschiet niet overwogen om donderdag spelers te sparen tegen Sjachter. “Niet aan gedacht, als je er zo goed voor staat. Het is voor de club financieel ook belangrijk en drie maanden lang staan we dan bij het rijtje teams dat doorgaat na de winterstop. Dat is alleen maar positief.”

Bij zijn vorige club PSV kwam het Advocaat op kritiek te staan dat hij topspelers niet mee liet doen in Europees verband.

“Er werd geschreven dat we het lieten lopen, maar dat deden we eigenlijk pas toen we geen kans meer hadden om door te komen. Als spelers dan kleine blessures aangeven waarbij de kans groot is dat ze in het weekend niet kunnen spelen, stel ik ze niet op. Dat ging allemaal in goed overleg.” Bron: nu.nl

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *