Shaktar Karagandy met piepklein b-elftal naar Alkmaar

By
Updated: november 6, 2013

Komende donderdag speelt AZ in Alkmaar tegen Shaktar Karagandy voor de Europa League. De club uit Kazachstan geeft een duidelijk signaal dat het de wedstrijd niet belangrijk vindt. Met maar 14 spelers, en 2 keepers reizen ze af naar Nederland. Overigens bestaat deze selectie voornamelijk uit spelers van het b-elftal.

De reden is dat Karagandy komende zondag de bekerfinale speelt en daarom heeft de coach zijn beste spelers vrijaf gegeven. HIj vindt het winnen van die beker belangrijker dan een goed resultaat tegen AZ.

Overigens bijzonder te noemen, want mocht Karagandy komende donderdag winnen, dan maken ze zeker nog kans om te overwinteren.

3 Comments

 1. hAnZ

  6 november 2013 at 19:22

  Wat een arrogante houding van die Mislukte Russen.
  Ik ga er van uit dat AZ er vet overheen gaat morgenavond. Uit met 1-1, dan moet een flinke winst er wel inzitten.
  Bovendien zullen we die eventuele supporters eens laten zien en vooral laten horen hoe sportief wij supporteren. (Ipv dat vreselijke gefluit als de tegenpartij aan de bal is…)

 2. Geert

  7 november 2013 at 11:00

  Het is niet arrogant bedoeld, ze vinden deze wedstrijd gewoon minder belangrijk. Waarschijnlijk verwachten ze er sowieso maximaal een gelijkspel uit te halen. Het is natuurlijk wel vreemd… Een Europese wedstrijd laten schieten om Europees Voetbal te halen…

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   7 november 2013 at 11:17

   Russische logica die je/we nooit zal/zullen begrijpen. Gertjan Verbeek had ze voor ketters uitgemaakt, en terecht wellicht.
   Met 7-0 naar huis sturen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *