Henriksen twijfelt over toekomst bij AZ

By
Updated: november 6, 2013

Henriksen heeft het momenteel niet zo naar zijn zin bij AZ. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2017, maar overweegt om te vertrekken als zijn situatie niet verandert. Sinds de komst van Advocaat mag de Noor vooral de bank warm houden, en daar heeft hij geen zin in.

‘Dit is een zware periode voor mij. Ik was ervan overtuigd dat ik laatst tegen Cambuur zou spelen. Ik denk ook dat ik het verdiende, maar zonder uitleg stond ik ernaas. Voor mijn gevoel heb ik nog nooit gefaald bij AZ.’

Hij snapt dan ook niet waarom hij ineens op de bank moet zitten. ‘Soms is het niet verkeerd om op de bank terecht te komen en harder te moeten werken. Ik ben een vechter en vechten zal ik. Maar als dit zo doorgaat tot Kerstmis, zal ik goed moeten nadenken over mijn toekomst. Blijven of weggaan? Want ik ben te goed voor de bank.’ Bron foto: AZ.nl

12 Comments

 1. Jeroen

  6 november 2013 at 13:43

  Eerste probleem bij AZ voor onze nieuwe coach Advocaat!! Hoe gaat hij dit oplossen? Martens versus Henriksen op dit moment, want we weten allemaal dat hij geen controlerende middenvelder is zoals Ortiz. Ik zou als club duidelijkheid eisen van Martens en anders steeds vaker Henriksen opstellen. Henriksen heeft de toekomst, Martens alleen als hij gaat verlengen. Daarnaast heeft Martens nog niet weten te overtuigen op zijn “favoriete” positie.

 2. Justin

  6 november 2013 at 14:55

  Mee eens …. Maar vind het ook niet professioneel om deze uitspraken te doen na een paar wedstrijden op de bank, hij heeft ook echt niet goed gespeeld dit seizoen.
  Laat hem een voorbeeld aan Ortiz nemen …… niet zeuren maar knokken voor een plek in de basis. En qua resultaten is het ook beter, dus Henriksen … mondje dicht jou tijd komt nog wel.

 3. de echte supporter

  6 november 2013 at 15:24

  ik ben het met jullie beide helemaal eens. Martens duidelijkheid laten verstrekken en Hendriksen moet beter spelen.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  6 november 2013 at 17:36

  Als je contractueel vast ligt tot 2017 en je wilt weg dan heb je wel een uitdaging volgens mij, of niet soms? Dit onderwerp begint een beetje vermoeiend te worden na die afgang van ene Adam Maher. Hoe belangrijk vind ik dit bericht? Eén ster.

 5. woonwagenpower

  6 november 2013 at 18:01

  Markus is een groot talent, maar moet niet vergeten dat het leven ook wel eens tegen zit, ook als prof voetballer.
  Markus, gewoon je stinkende best doen en Advocaat overtuigen.
  Maarten Martens zou vier weken bedenk tijd moeten krijgen, wat hij met zijn toekomst wil, anders moet AZ gewoon beslissen.

 6. vak j

  6 november 2013 at 21:03

  Een beetje arrogante opmerking van Henriksen die de laatste tijd onder Verbeek geen goede indruk achterliet. Hij mag hierbij een voorbeeld nemen aan Ortiz. Juist nu het de goede kant opgaat met AZ kun je dit slappe gelul niet gebruiken! Duidelijk een speler zonder geduld en een AZhart. Dus als hij zich niet in de basis terug knokt mag hij wat mij betreft een andere club zoeken.

 7. Gerrit Vooijs

  6 november 2013 at 22:48

  Je kunt 2 dingen doen: je start met de beste elf of je start met het team met groeikansen.
  In het eerste geval stel je het huidige basisteam op. In het 2e geval gooi je Martens en Gudmundsson naar de tribune want beide vertrekken na dit seizoen helemaal gratis ..

  Het is dus niet zo simpel om Martens te passeren en Gudmundsson te laten staan. Dan doe je maar wat zonder beleidsvisie.

  Advocaat is de baas en kiest duidelijk voor optie 1. Henriksen heeft niets laten zien op basis waarvan hij dit kan afdwingen.

 8. Silver

  7 november 2013 at 06:41

  Markus Henriksen moet laten zien dat Dick niet om hem heen kan, als hij dit niet op kan brengen hoort hij niet bij AZ.
  Weet iemand of AZ eigenlijk bezig is om Martens of Gudmundsson over te halen om hun contract te verlengen, zoals we nu bezig zijn met het groeien zou het voor hun toch ook interessant zijn of zijn de spelers alleen bezig met het inhalen van het tekengeld bij een volgende club, lijkt mij toch niet !

 9. oma

  7 november 2013 at 09:26

  als Hendriksen karakter heeft dan zeikt hij niet tegen de pers maar dwingt hij een plaats af,door op tevallen met trainen.
  hij laat nu echt zien dat het een verwent ventje is geworden onder Verbeek.
  nee dan ortiz,die jongen heb je nooit gehoord over dit soort dingen.
  dat is klasse je kans af wacht niet zeiken.

  • de echte supporter

   7 november 2013 at 12:43

   Oma helemaal eens met je analyse. Ortiz is een geweldig voorbeeld hierin.

 10. oldfan

  7 november 2013 at 11:33

  Dat Hendriksen kan voetballen weten we. Dat hij betere offensiefe kwaliteiten heeft dan verdedigende weten we ook. Maarten is een klasse apart hoewel hij dat momenteel minder laar zien. Zal ook wel te maken hebben met het versnelde tempo terug te willen keren in de basis. Dat kan zijn tol eisen. Wat Markus even vergeet is om een grote jongen te worden en volwassen te worden en er de schouders onder te zetten. Terug vechten zodat de trainer je wat vaker gaat gebruiken als wissel op 10. Dan kun je het helemaal laten zien. Wat een onzin om meteen te willen vertrekken in de winterstop. Weinig karakter dan zou ik zeggen. Rasmus Elm zat ook altijd op de bank in het begin later werd hij belangrijk.

 11. AZformallyknownasAZ

  8 november 2013 at 17:53

  Hendriksen is een goede voetballer die heeft dit soort retoriek niet nodig. Dat is niet erg wijs. Hij is gepasseerd omdat een ander het beter doet. Als je wat wil zul je dat moeten laten zien. Zoals dat zo mooi heet moet hij de voeten laten spreken. Dat komt gerust weer goed. Even het knoppie om dus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *