‘AZ is niet minder dan Ajax of PSV’

By
Updated: november 4, 2013

Dick Advocaat kan bijzonder tevreden terugkijken op de eerste weken sinds zijn rentree bij AZ. Onder de nieuwe trainer verloor AZ nog geen wedstrijd en sinds het weekend staan de Alkmaarders zelfs bovenaan de Eredivisie. Oud-speler Barry van Galen, momenteel scout van AZ, acht een kampioenschap niet onmogelijk.

“Ik vind niet dat AZ minder is dan teams als Ajax of PSV”, stelt Van Galen in gesprek met NUsport. “Daar loopt misschien wat meer talent rond, maar het verschil met AZ is dat je bij ons de spelers nog moet afremmen, terwijl je ze bij de grote clubs juist achter hun reet aan moet zitten. Dit team is natuurlijk niet zo ver als de kampioensploeg van 2009, maar Advocaat is wel een kampioenstrainer. Zijn ervaring kan ook gaan meespelen als het er straks echt om gaat”, vermoedt Van Galen.

Volgens de scout heeft Advocaat ‘de boel weer op de rails gekregen’. Cor Pot, die de Hagenaar assisteerde bij Zenit Sint-Petersburg, zegt de hand van Advocaat ook te zien. Kees Kist is minder enthousiast; hij vindt dat Gertjan Verbeek een grotere bijdrage heeft geleverd. “Ik zie nog dezelfde patronen als een paar maanden geleden onder Verbeek, dat kan Dick niet ontkennen”, aldus de clubtopscorer aller tijden. “Advocaat heeft alleen hier en daar een ander poppetje neergezet, maar het fundament is door Verbeek gelegd. Ik vind het ook nog steeds jammer dat hij ontslagen is.” Bron: Soccernews.nl

4 Comments

 1. woonwagenpower

  5 november 2013 at 07:07

  Ik denk ook dat AZ niet minder is als 020, of de lampenkappen, in deze vorm.
  Bij 020 is het te veel dezelfde spelers, sinds het vertrek van Eriksen heeft 020 geen doelpunt meer gemaakt uit een standaard situatie. Ze missen een echte regisseur,en als ze het ingezetten beleid handhaven komen er geen versterkingen. en bij de lampenkappen is Toivonen aan het muiten, Schaars kan de boel niet alleen mee trekken met zijn ervaring.
  daarbij komt kijken dat er te veel broekies in het veld staan, die allemaal de show voor zichzelf willen hebben. Maher is niet bepaald sfeer verhogend in de groep momenteel. Cocu misschien nog te onervaren als coach. De verdediging van zowel 020 als lampenkappen is absoluut niet degelijk. En niet te vergeten 020 en lampenkappen Moeten kampioen worden!
  AZ mag iedere wedstrijd onbevangen in gaan, er is in verhouding nagenoeg geen druk, en ik zie AZ iedere week groeien, er is bij niemand aan het muiten, Maarten Martens is onze uitstekende regisseur, de verdediging wordt met de week meer solide, het middenveld begint zich als 1 muur op te stellen, en de aanvallers vliegen frank en vrij, van links naar rechts om een collega in stelling te brengen.
  Daarbij hebben we gezien , dat we met blessures of schorsingen genoeg kwaliteit hebben om dat op een uitstekende manier weer in te vullen. Ook mogen we niet vergeten dat we de meest ervaren coach van de eredivisie hebben. Esteban die zijn oude goede vorm weer terug begint te krijgen. Het plezier in deze groep druipt er van af, ik weet niet of het zo gezellig is in de Hoofdstad, of de lichtstad.
  Ons publiek gaat er weer achter staan, Laten we enorm trots zijn op onze mooie club AZ.

  • oma

   5 november 2013 at 09:02

   mijn zoon dat heb je weer mooi geschreven.
   maar laten we niet tegauw denken dat ze er al zijn.
   als we zondag verliezen wat heel geschikt kan staan we weer 8ste.
   laten we het hoofd koel houden.
   dikkie is een fijne vent en een toptrainer maar verleden jaar ging hij met piesvee ook het schip in.

 2. hAnZ

  5 november 2013 at 08:42

  @ WWP, Ik had het niet mooier kunnen schrijven. Idd, Juist nu moeten we ons laten horen op de tribunes.
  Wie gaat er zondag mee naar de Kuip?

 3. AZformallyknownasAZ

  6 november 2013 at 09:52

  Uiteindelijk zal de minst wisselvallige ploeg de kampioen zijn. De komende tijd moet uitwijzen wie dit gaat worden. Als bij AZ de waarden spelplezier, inzet en fitheid aanwezig blijven blijft AZ voor de bovenste plekken meedoen. En dat is natuurlijk al iets wat de verwachtingen overstijgt. Betekent wel dat we bij een terugslagje achter de ploeg moeten blijven staan. Want dat helpt weer om dat dipje te overwinnen. Zo kunnen we dan als fan de ploeg mooi helpen. Zo hebben we beiden een mooie
  uitdaging.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *