AZ koploper: De weg is nog lang

By
Updated: november 4, 2013

Blijf Altijd jeZelf zal de gedachte zijn in Alkmaar. Ondanks de goede resultaten van de laatste weken, blijft men met beide benen op de grond.

“Het is allemaal heel mooi, maar de weg is nog heel lang”, zei Maarten Martens bij Fox Sports. “In deze competitie is nog niemand stabiel gebleken. Wij gaan dat proberen te bewerkstelligen, maar we hebben nog wel een paar wedstrijden te gaan.”

De eerste competitiewedstrijd is volgende week, als AZ op bezoek gaat bij Feyenoord. “Dat wordt een mooie test”, blikt de Belgische aanvoerder vooruit. “We gaan kijken hoe ver we zijn tegen zo’n ploeg in een uitwedstrijd.”

Ook Johann Berg Gudmundsson, die tegen ADO Den Haag (2-0) op fraaie wijze tot scoren kwam, bewaart de kalmte. “We hebben een goed team en een toptrainer. Voetbal is een rare sport, waarin van alles kan gebeuren. Maar het is pas november. We staan nu bovenaan, maar het gaat erom wie daar in mei staat.” Bron: Voetbalprimeur.nl

15 Comments

 1. woonwagenpower

  4 november 2013 at 10:44

  Ik hoop dat we de weg die we zijn ingeslagen, nog heel lang duurt.
  van wedstrijd tot wedstrijd de situatie bekijken, en de beste opstellen.
  Als AZ dit tot het einde van het seizoen volhoudt , krijgen we een heel mooi seizoen.
  Als iedereen nog beter in zijn rol groeit, groeit Maarten Martens ook weer naar zijn super vorm, en een Maarten Martens in super vorm, is ook een aanwinst voor het WK.
  Daarom hoop ik dat Maarten Martens samen met AZ hoge ogen gaat gooien, en dat Maarten Martens met Belgie mee mag naar het WK.
  Want als iemand tegenslag in zijn loopbaan heeft gekend , wat betreft blessures , is het Maarten Martens wel, en daarom hoop ik dat Maarten De Groote ook op het WK zal schitteren.

 2. Jeroen

  4 november 2013 at 11:51

  De weg is nog zeker lang, en ook wij zullen straks een mindere periode krijgen. Nu gaat alles prima, maar wat als we 2 wedstrijden verliezen? Gaan dan de koppies weer hangen, of kan Adovcaat tijdig ingrijpen. We zullen het gewoon gaan zien. Taak is om de selectie scherp te houden, en in de winterstop waar nodig te versterken om zo vertrek alvast op te kunnen vangen. Dan hebben we een brede selectie wat zeker nodig is.

  • AzAlkmaar

   4 november 2013 at 15:44

   Er lopen drie spelers rond in de eredivisie die ik wel goed voor AZ zou vinden.
   Filip Kostic van FC Grongingen
   Yassin Ayoub van FC Utrecht
   Hakim Ziyech van SC Heerenveen

   • Jeroen

    4 november 2013 at 21:15

    Die Ayoub lijkt me wel aardig. De andere ken ik niet goed genoeg. Iemand nog andere suggesties?

    • Gerrit Vooijs

     5 november 2013 at 21:51

     Dit is de waan van de dag. Vorig jaar was het Kali van Utrecht. Kali wie ?? Nu zijn het Ziyech, Kostic en de jongen van PEC.
     Ik zou gaan voor Toornstra. Hij bewees het bij ADO en nu weer bij Utrecht. Dus die toont constantheid in zijn prestatie.

     Maar terecht wordt opgemerkt dat AZ op het midden keus genoeg heeft. Qua aanvallers zit AZ te dun. Gudmundsson vertrekt en Beerens heeft nu nog een contract voor 1,5 jaar. Daar moet dus wat gebeuren.

     Voordat AZ mag praten over het kampioenschap moet het eerst Feyenoord en Twente aan de kant schuiven. Vitesse ligt op de loer en die krijgt v/d winter misschien er nog spelers bij……

   • oma

    5 november 2013 at 09:04

    waarom moet az spelers bij kopen,laat dit eerst eens groeien.
    er lopen nog een paar jeugd spelers ook rond bij az.

 3. Jay

  4 november 2013 at 12:00

  We gaan geen 2 wedstrijden achter elkaar verliezen. Mijn gevoel is heel positief. We zitten in die bekende flow. Alles loopt goed, de spelers voelen zich bevrijd en de speelvreugde is groot. Feyenoord wordt een hele goede test. Als we in de Kuip winnen (en zonder Pelle moet dat lukken), dan doen we gewoon echt mee voor de titel!

  • i.pjotr3

   4 november 2013 at 16:15

   Je bent erg positief ingesteld….respect voor jouw.
   Maar bij een nederlaag zondag staan we zo weer 8e, dus om nu meteen te spreken van “meedoen voor de titel”, na twente durf ik die uitspraak ook misschien te doen. Hoop dat je de glazenbol van t jaar krijgt 🙂

   • Jay

    4 november 2013 at 17:03

    Als je naar de stand van de Fan van AZ poule kijkt, dan doet mijn glazen bol het niet zo goed. Maar in deze competitie doen de bovenste 6 wat mij betreft allemaal mee voor de titel. Dus ook AZ.

 4. AZformallyknownasAZ

  4 november 2013 at 16:47

  De race is natuurlijk nog lang niet gelopen. Maar wel zijn er contouren zichtbaar van een meer ontspannen AZ dat met de nodige spelvreugde speelt. We hebben ook kunnen zien dat er spelers buiten de basiself zijn die goed kunnen voetballen. Dus bij blessures , vermoeidheid en zo nodig bij vormverlies kun je daar op terugvallen. Als je het slim speelt , spelplezier behoudt en energie in wedstrijden blijft steken kun je ver komen. Vaak vormt een beoogt kampioenschap een zwaar juk waaronder je dan gebukt kan gaan. Dat gaat tegen je werken en heeft dan uiteindelijk een verlammende werking op de prestaties. AZ moet proberen uit die discussie te blijven en dat kampioenschapsjuk niet op de schouders gaan nemen. Laat maar aan anderen. Het programma is zwaar genoeg en ook in die zin belastend. Om hier goed mee om te gaan kost al genoeg energie. Gewoon met plezier en inzet je wedstrijden spelen en de resultaten zie je vanzelf wel. Zo heb je volgens mij voldoende kansen op een goede eindklassering.

 5. Michiel

  4 november 2013 at 17:56

  2 Jaar geleden stonden we 1e tijdens de winterstop, maar toen ging Wernbloom weg. Dus, zowieso moeten we deze selectie bij elkaar zien te houden!

 6. hAnZ

  4 november 2013 at 18:19

  Als je dit een goede maand geleden had geroepen zou je door twee kleerkasten in witte pakken zijn meegenomen naar een bepaald tehuis.
  We zullen het zien waar ’t schip gaat stranden, maar voorlopig gaat het lekker.
  Het loopt gewoon. Het is voelbaar. Het is zichtbaar.
  de komende week is idd min of meer de lakmoesproef voor AZ.
  Eerst de wedstrijd voor de Europe League en dan nog eventjes(…) Feyenoord uit. (Wie gaat er trouwens ook mee???)
  En @ Jay; Prijs de dag niet voor ie om is. Pelle mag misschien wel niet meedoen zondag, maar die Mitchell te Vrede ruikt zijn kans en laat dat ook zien…

  • Jeroen

   4 november 2013 at 21:16

   Ga jij weer naar De Kuip? Doe je goed Hans. Ik ga lekker vanaf thuis AZ aanmoedigen 😀

 7. hAnZ

  5 november 2013 at 08:50

  @ Jeroen, Yep, wij gaan de Kuip weer laten bewegen. Ik heb er speciaal vrij voor genomen.
  In de fan van AZ poule heb ik destijds ingezet op 2-3…

  • De echte supporter

   6 november 2013 at 23:09

   Hans veel plezier, hopen op een feest in de kuip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *