AZ profiteert opnieuw en is nieuwe koploper Eredivisie

By
Updated: november 2, 2013

AZ heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax, FC Twente en PSV. De Alkmaarders wonnen zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van ADO Den Haag en gaan daardoor na de twaalfde speelronde solo aan kop in de eredivisie. Zondag komen er geen ploegen in actie die daar verandering in kunnen brengen.

De ploeg van Dick Advocaat kwam zaterdagavond vlak voor rust op voorsprong. Nemanja Gudelj opende in het AFAS Stadion de score. Johann Berg Gudmundsson tekende in de 65e minuut voor de 2-0.

14 Comments

 1. Leo

  2 november 2013 at 23:00

  Niet teveel aandacht aan de andere ploegen besteden. AZ heeft het zelf weer afgedwongen en daarom staan we met liefst 7 zeges bovenaan. Gewoon hard blijven werken aan het verbeteren van het AZ spel.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  2 november 2013 at 23:18

  Zo snel kan het tij dus keren. Prachtig en wonderbaarlijk.

 3. AZ4Altijd

  2 november 2013 at 23:34

  Ik zie passie en spelvreugde. Vroeg druk zetten en de tegenstander opwachten. Al op de helft van de tegenstander. DAT is Domineren. Zo heeft de verdediging het een stuk minder zwaar. En dus creeer je rust in het spel.

 4. AZformallyknownasAZ

  2 november 2013 at 23:40

  Wat een leuk enthousiast spel. De opgeruimde trainer begint zijn plezier in het spelletje over te brengen. AZ begint te swingen. Ben heel benieuwd hoe het nu verder zal gaan. Feit is dat we nu de verdoende koploper zijn met de meeste overwinningen.

  • De echte supporter

   3 november 2013 at 00:40

   Hele maal met je eens. Heerlijk om naar het stadion tegaan voor dit spel.

 5. Gerrit Vooijs

  3 november 2013 at 00:50

  Weer gewonnen en vooral met veel rust. Het toonbeeld van die verandering zijn Beerens, Gudmundsson, Ortiz en vooral Esteban !
  De afgelopen periode onder Verbeek was elke hoge bal levensgevaarlijk. Nu niet meer want Esteban komt zijn doel uit en gooit dat grote lijf in de strijd en dat werkt 🙂

  Nu moeten Martens en Aron stoppen om te forceren want zij vallen eigenlijk een beetje uit de toon. Aron heeft geen rust en mist daardoor zijn kansen.
  Martens probeert het wel maar vooral in zijn passes vooruit gaat het nog vaak mis.

  Maar goed we staan bovenaan en gaan als koploper naar de kuip tegen een Feyenoord zonder Pelle. Daar liggen dus kansen voor AZ.

  • Azmanu

   3 november 2013 at 11:04

   Heb jij een account op voetbalzone? het gevoel dat ik net precies hetzelfde gelezen heb 😛

   Heb 2e helft helaas niet kunnen zien, maar ik hoorde prachtig doelpunt van Gudmundsson.

   • Gerrit Vooijs

    3 november 2013 at 13:22

    Klopt. Ik verander niet heel snel van mening dusdanig kun je 2 x het zelfde lezen…. 🙂

 6. woonwagenpower

  3 november 2013 at 06:43

  Heerlijk genoten van AZ, nu zo door gaan, iedere wedstrijd onbevangen in gaan, en er uit halen wat er in zit, dan kunnen we ver komen met elkaar.

 7. Timon

  3 november 2013 at 10:36

  Donderdag avond net zo kansloos als as zaterdag Verbeek in Gladbach: dicht bij huis,kan hij meteen blijven.

 8. woonwagenpower

  3 november 2013 at 11:38

  Als een overwinning van AZ pijn zou doen, dan had Timon alle weken pijn!
  Timon, huil maar even uit, laat het maar los.
  Timon het is echt niet erg om je fouten/tekortkomingen toe te geven.
  We zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde.
  Misschien is het een goed idee, om een keer naar een smartlappen festival te gaan, kun je luisteren naar allemaal tranen trekkers, mag je ook huilen als je wilt.
  Een advies, als je vrijdag ochtend wakker wordt(want de wedstrijd van AZ begint pas 21.00 uur, en dan lig jij al in je bedje) negeer dan de voetbal uitslagen, anders huil je alles bij elkaar op het school plein.
  En dan noemen de stoere binken je Huilebalk, en moet je nog meer huilen.

  • Gerrit Vooijs

   3 november 2013 at 13:25

   Timon heeft maar 1 doel en dat is AZ kampioen maken en daardoor is hij niet snel tevreden. Hij blijft AZ en haar trouwe fans prikkelen om tot het uiterste te gaan……

 9. vak j

  3 november 2013 at 13:12

  Gisterenavond genoten van een gedreven AZ. Natuurlijk gaan er nog wat zaakjes niet helemaal goed zoals het tempo wat soms wat hoger mag maar ik zie een sprankelend en strijdlustig AZ. En ja dan zit je met het doelpunt van Gudmundsson in vak J op de eerste rang. Wat een prachtig doelpunt, zijn handelsmerk! En wat een opsteker voor Gudelj eindelijk zijn eerste competitie doelpunt. Nu maar hopen dat het publiek weer wat meer toestroomt want 15.336 toeschouwers is niet helemaal vol. Heb ook genoten van de wedstrijd om de KNVB beker en kijk al weer uit naar donderdagavond. En inderdaad ook ik zie mogelijkheden tegen Feyenoord.

 10. Kars

  3 november 2013 at 15:13

  Leuke wedstrijd! Ben heel benieuwd naar de komende wedstrijden. Heel interessant hoe spelers als Henriksen, waar naar mijn idee veel potentie in zit, zich de komende tijd wel of niet gaan ontwikkelen.

  Als de spelersgroep niet te veel naar de stand kijken en zich realiseren dat er voor elke overwinning geknokt moet worden kunnen we heel ver komen dit seizoen.

  Trouwens complimenten voor de sfeer in het stadion gister!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *