Advocaat: ‘We zijn op de goede weg’

By
Updated: november 2, 2013

Vanavond trapt AZ in eigen huis af tegen ADO Den Haag. De club uit Alkmaar staat nu in de top van de Eredivisie, dat hadden de supporters enkele weken geleden nooit verwacht. Advocaat voelt overigens geen extra druk. “Of het leeft in de spelersgroep dat we gedeeld eerste staan? Nou, het is leuk voor ze en voor de club”, zei Advocaat. “Ik ben er niet zo mee bezig, we zien aan het eind van het seizoen wel waar we staan. Ik wil vooral een herkenbaar AZ zien te krijgen. Als ik ze nu zie trainen, ziet dat er al leuk uit. We zijn op de goede weg. En ja, de resultaten zijn goed, dat is ook bepalend voor de sfeer.”

Advocaat keek vorige week het duel tussen ADO en Twente en was aangenaam verrast. “Ik sprong wel een gat in de lucht hoor, bij die derde goal”, zei Advocaat over de winnende treffer van Mike van Duinen tijdens ADO Den Haag – FC Twente (3-2). “Schitterend doelpunt. ADO scoorde drie keer tegen Twente, dat is knap. Natuurlijk, Twente kreeg ook veel kansen. Maar toch, als je zelf drie keer scoort heb je aanvallend veel kwaliteit. Wij moeten zorgen dat ze niet aan voetballen toekomen.”

Advocaat: “Dat ADO na de overwinning op Twente in de beker van MVV verloor, tja. Dat is misschien wel beter voor ze, omdat ze zich nu volledig op de competitie kunnen richten. MVV-uit, dat is voor iedereen een vervelende wedstrijd. Ik snap trouwens niet waarom ADO-trainer Maurice Steijn kritiek krijgt. Hij heeft elk jaar te maken met een leegloop van de beste spelers. Hij doet het geweldig en is geen klager richting het bestuur. Een echte Hagenaar met een heldere visie die dag en nacht voor de club bezig is.” Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *