Ortiz ziet verlenging wel zitten: ‘Ik wil bij AZ blijven’

By
Updated: november 1, 2013

Hij is de nieuwe draaischijf op het middenveld van AZ. De ene trainer ging, de andere kwam. Perspectieven veranderden voor Celso Ortiz (24). De Paraguayaan ziet weer toekomst in Alkmaar: “Misschien teken ik binnenkort wel een nieuw contract.”

In het voorjaar van 2010 bestempelde Dick Advocaat hem als een grote concurrent voor AZ-aanvoerder Stijn Schaars. Drieënhalf jaar later staat de teller van Celso Ortiz op slechts 32 competitieduels voor de Alkmaarders. Enkele vervelende blessures, maar vooral het gebrek aan vertrouwen van Gertjan Verbeek voorkwamen vooralsnog zijn grote doorbraak in Alkmaar.

“Het gaat weer uitstekend met me”, lacht de sympathieke Paraguayaan, als hij aanschuift aan een tafel in Grand Café Van Gaal. “Ik ben fit en krijg van Advocaat volop kansen en vertrouwen. Dat geldt eigenlijk voor iedereen bij AZ. Bijna alle spelers voelen zich vrij en relaxed onder de nieuwe trainer. We lopen met een glimlach rond. Ik ben super blij, joh!”

Advocaat sprak bij zijn hernieuwde aanstelling direct zeer lovend over jou.
“Hij kent me nog van zijn vorige periode bij AZ. Vanaf het eerste moment dat ik hem weer zag, zei hij: ‘Celso, ik vind je een geweldige speler. Als je gewoon naar je kunnen speelt, kan ik niet om je heen’. Dat was al een uitgebreider gesprek dan ik ooit met Verbeek heb gehad.”

Deze periode kan ook weer snel afgelopen zijn, want je contract loopt komende zomer af.
“Misschien teken ik binnenkort wel een nieuw contract bij AZ. De club en de directie zijn altijd goed geweest voor mij en mijn familie. Mijn vrouw heeft een grote vriendenkring opgebouwd in Alkmaar, terwijl mijn zoontje Max op een Nederlandse school zit en beter Nederlands spreekt dan Spaans. Ik hou van mijn leven hier. Het enige probleem was dat ik zo weinig speelde. Dat is verleden tijd. Earnest Stewart heeft me al benaderd voor een nieuw contract. Dat zie ik zeker zitten. Ik wil bij AZ blijven.”

Je hebt direct een centrale rol op het middenveld gekregen. Heeft die plek jouw voorkeur?
“Op deze positie heb ik bijna mijn hele leven gespeeld. In Paraguay ben ik doorgebroken als centrale middenvelder. Ik hou ervan om veel aan de bal te komen en het spel te verdelen. Ik kan ook als linkermiddenvelder uit de voeten, maar op die positie speel ik niet graag. Controlerend ben ik op mijn best. Met Maarten Martens naast me op het middenveld voelt het geweldig. Hij is zo’n slimme speler. Ik heb een klik met hem, we voetballen heel makkelijk samen.”

Als het aan jou ligt spelen jullie de komende jaren nog samen in Alkmaar?
“Dat is mijn ambitie. De komende twee jaar wil ik vaste basisspeler zijn bij AZ. Daarna wil ik naar de Primera Division. Het heeft even geduurd, maar ik wil Europa nu laten zien wie Celso Ortiz daadwerkelijk is.”

13 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  1 november 2013 at 17:35

  “Hij kent me nog van zijn vorige periode bij AZ. Vanaf het eerste moment dat ik hem weer zag, zei hij: ‘Celso, ik vind je een geweldige speler. Als je gewoon naar je kunnen speelt, kan ik niet om je heen’. Dat was al een uitgebreider gesprek dan ik ooit met Verbeek heb gehad.”

  Pardon!? Ik vraag me onderhand af hoe Verbeek zijn voetballers, en met name zijn niet favorietjes, heeft behandeld. Dit is wel een bijzonder trieste gang van zaken als het waar is. Dat Ortiz nog wil blijven verwonderd me een beetje. Maar aan de andere kant ondervind ik dat Paraguayanen niet zo snel voor verandering zijn te porren, wat de omstandigheden ook zijn. En dat blijkt ook wel van toepassing op hem. Maar goed nieuwe trainer, nieuwe kansen. Pak ze en ga ervoor!

  • De echte supporter

   2 november 2013 at 11:13

   Keesk neem van me aan dat verbeek dir bij meerdere spelers heeft gedaan. Hij communiceerde gewoon heel slecht. Ik ben blij dat hij weg is…

 2. woonwagenpower

  1 november 2013 at 17:40

  Daar word ik blij van, teken direct maar voor 5 jaar er bij, anders ga je straks nog te goedkoop naar die lampenkappen of 020 dorp.

 3. hAnZ

  1 november 2013 at 20:03

  Van mij mag hij wel blijven.
  Zeker de laatste wedstrijden speelde hij erg sterk.

  Ik ben het met KeesK eens. Hoe gaan ze daar binnen het AZ bastion in Mijn naam om met hun personeel/mensen? (als we er idd er van uitgaan dat dit verhaal van Ortiz waar is)

 4. Mike

  1 november 2013 at 21:11

  Even een ander onderwerp gaan we als supporters zijnde tijdens de wedstrijd nog iets doen voor Fernando ricksen ???????.,….

 5. Niels

  1 november 2013 at 21:36

  Mike, helemaal mee eens. Dat verdient Fernando. Rare snuiter, maar heeft het bij AZ goed gedaan. Wat een verhaal! Misschien weet iemand iets origineels?

  • oma

   3 november 2013 at 09:55

   ik heb altijd een dubbel gevoel bij dit soort mensen.
   aan de ene kant medelijden,aan de andere kant van dan had je normaal moeten leven,je bent je eigen aan het vernielen.
   wie zo`n leven lijd loopt het van zelf wel op.

 6. Gerrit Vooijs

  1 november 2013 at 21:49

  Tja, het is hier al vaak gezegd. Verbeek had zijn vaste basis en zijn vaste wissels punt uit. Alles daarbuiten zag hij niet staan zolang ernstige blessures daar geen aanleiding toe gaven.
  Toch wel jammer want zo gaat de glans er langzaam aan vanaf.
  Toch 1 jaar te lang gebleven…

 7. AZformallyknownasAZ

  2 november 2013 at 10:49

  Ik begin zo langzamerhand steeds beter de problemen op het gebied van communicatie te begrijpen. Daar was Verbeek blijkbaar toch niet zo goed in.

  • De echte supporter

   2 november 2013 at 11:16

   Verbeek heeft totaal geen empatie met sperlers, club alleen met zijn lievelingen.

 8. DegrootsteAZer

  2 november 2013 at 11:38

  Kan de beheerder misschien een voorbeschouwing maken dat we daar kunnen voorbeschouwen voor AZ ado

 9. kaazie87

  2 november 2013 at 13:43

  daar ben ik het mee eens Fernando verdient echt wel een eerbetoon voor bewezen diensten. man man wat was hij in zijn az periode goed. mijn eerste shirtje kocht ik met ricksen achterop wat was ik fan van hem toen al. het is toch wel mogelijk om in de 2e minuut het you`ll never walk alone te zingen? dat lijkt mij tenminste wel op zijn plaats desnoods doe ik het in mijn eentje haha

 10. Mike

  2 november 2013 at 15:31

  Ja precies zou mooi zijn gewoon zolang mogelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *