Van Overeem: ‘Debuut is grote motivator voor me’

By
Updated: oktober 30, 2013

Eerder deze week hoorde Van Overeem dat hij niet meer met de A-selectie zou mee trainen. Een grote teleurstelling, maar gelukkig werd hij wel door Advocaat bij de wedstrijdselectie gehaald. Hij hoopte op een kans, en die kreeg hij ook van Advocaat.

“Ik scoor niet heel vaak, dan wel bij mijn debuut. Dat is mooi”, lachte van Overeem. “We kwamen al snel op voorsprong, dus toen dacht ik al dat een debuut er wel inzat. Toen ik maandag werd gebeld dat ik bij de wedstrijdselectie zou zitten, begon het al te kriebelen. Achilles is geen Eredivisie-club. Ik verwachtte dus een grote uitslag. Daardoor zouden mijn kansen op speelminuten toenemen. Bepaalde spelers kregen rust, dus waarom niet mij erin gooien?”

Van Overeem: “Er stond een beetje spanning op, maar ik was minder zenuwachtig dan toen ik voor het eerst op de bank mocht zitten. Toen ik erin kwam, voelde ik wel iets meer spanning. Na de eerste bal was dat wel weg. De trainer was ook heel relaxed voor mijn invalbeurt. Hij zei: ‘Gewoon naar voren spelen, de bal vragen en vooral plezier hebben’. Dat heb ik gedaan.”

“Dit was een mooie avond voor de AZ Jeugdopleiding. Fernando Lewis werd met twee doelpunten Man of the Match, Ridgeciano speelde sterk en scoorde en ik mocht debuteren en was trefzeker. Leuk dat het publiek ons zo enthousiast ontving. Deze club moet toch een beetje leunen op de eigen opleiding.”

Vorige week kreeg Van Overeem – net als zes andere talenten – te horen dat hij voortaan niet meer met de A-selectie meetraint. “Dat was een behoorlijke teleurstelling voor me. Tot dat moment had mijn ontwikkeling altijd een stijgende lijn naar boven laten zien. Ik was gevoelsmatig dicht bij een debuut en toen kreeg ik die zware mededeling. Toch mooi dat het juist nu tot een debuut kwam. Ik ben iemand die zich snel over teleurstellingen heen kan zetten. Dit debuut is weer een grote motivatie voor me.” Bron: AZ.nl

 

2 Comments

  1. AZformallyknownasAZ

    30 oktober 2013 at 22:25

    Fijn dat hij mocht debuteren. En ook nog met doelpunt. Eindelijk krijgen jeugdspelers kansen. Dat is een heel goede stap die gezet is door de AZ leiding.

  2. woonwagenpower

    31 oktober 2013 at 10:24

    En heel leuk voor Van Overeem, je doelpuntje mee pakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *