AZ walst over Achilles ’29 heen: 7-0

By
Updated: oktober 30, 2013

AZ heeft zich woensdag met groot gemak geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker. Achilles ’29 werd in Alkmaar met 7-0 verslagen dankzij treffers van Denni Avdic (2x), Ridgeciano Haps, Jeffrey Gouweleeuw, Fernando Lewis (2x) en debutant Joris van Overeem.

Advocaat lijkt zijn draai te hebben gevonden bij AZ. Vandaag kregen de meeste basisspelers rust en mocht het B-elftal zich gaan bewijzen. Nou en hoe! Bij rust stond het al 4-0 door doelpunten van Avdic, Haps, Gouweleeuw en nogmaals Avdic. Overigens moeten we er wel bij vermelden dat Berghuis een zeer grote rol had, want hij was maar liefst bij twee doelpunten direct betrokken.

Na rust ging AZ gewoon lekker verder. De meeste supporters waren nog onderweg naar hun stoeltjes toen Lewis de 5-0 maakte. Niet veel later mocht de jeugdspeler ook de 6-0 voor zijn rekening nemen. Advocaat liet deze week al weten dat hij wilde gaan doorselecteren, en daarom zouden talentvolle spelers ook een kans krijgen. Zo mocht Van Overeem zijn debuut maken in het eerste en dat deed hij op zeer fraaie wijze, want in de 88ste minuut maakte hij er 7-0 van.

11 Comments

 1. i.pjotr3

  30 oktober 2013 at 20:57

  Kijk GertJan, als je maar durft, dan gaan ze ook voor je door t vuur.
  Wat een droomdebuut voor Joris, prachtig.
  Scoren bij je debuut doen alleen hele grote 🙂
  Goede Teamgeest bevordert de prestatie

 2. AZformallyknownasAZ

  30 oktober 2013 at 20:59

  Leuk hoor een enthousiast AZ met veel jeugd in de gelederen. En wat fijn dat ze het zo goed deden. Kijk dit bedoel ik nu en roep ik al tijden op dit blog. Ben blij met Advocaat Goed dat hij dit oppakt en spelers kansen geeft. Hier wordt ik blij van.

 3. Azmanu

  30 oktober 2013 at 21:00

  Mooi dat Lewis, Avdic en van Overeem allemaal ook meteen scoren. 7-0 tegen 1e divisie club is best goed.

 4. niels

  30 oktober 2013 at 21:08

  hele knappe wedstrijd, zeker als je de andere duels in ogenschouw neemt

 5. Silver

  30 oktober 2013 at 21:14

  Mooie prestatie van spelers die het nu ook laten zien, laat de invulling van het basisteam maar zo moeilijk mogelijk zijn.

 6. Jeroen

  30 oktober 2013 at 21:38

  Eindelijk krijgt de jeugd een kans bij AZ. Ze hebben er lang op moeten wachten. Die Haps gaat een grote worden. Die is razendsnel en heeft nog een leuke voorzet ook. Ook van Lewis heb ik grote verwachtingen. Bij AZRadio zeiden ze al dat hij wellicht binnenkort al de plek van Beerens gaat overnemen. Goed plan! Op deze manier blijven de spelers scherp.

 7. AZ4Altijd

  30 oktober 2013 at 21:50

  Ik was erbij. Wat een heerlijke pot voetbal. Lekker gevochten tot de laatste seconde. Wat 3-0? Neeeeee. Das niet genoeg. We gaan zo veel mogelijk goals maken en het publiek vermaken. Zo hoort het.

  Haps en Lewis vonden elkaar blind. Overeem heerlijk ingevallen. En wat best gezegd mag worden is dat Berghok het best goed deed. Deed verdigend het ook goed en goed in de aanval. Wilde heel graag de bal hebben.

  Reijnen ook prima wedstrijd zien spelen.
  Avdic ook sterk.

  Heerlijk. Ga zo door.
  Ik zeg Beerens en Gudmundsson mogen lekker de bank warm blijven houden, want Lewis en Berghuis zijn een stuk productiever.

  • Gerrit Vooijs

   30 oktober 2013 at 22:01

   Rustig maar het was Achilles he!
   Wat presteerde Berghuis tegen PEC in zijn invalbeurt ? Helemaal niets !
   Nee, Beerens was tegen PEC 1 van de beste spelers van AZ.
   Maar dit is wel een teken voor de basisspelers dat zij er een schepje bovenop moeten doen en dat is fijn 🙂

   • Jeroen

    30 oktober 2013 at 22:14

    Deels met je eens, maar vergeet niet dat Berghuis in de spits werd gezet terwijl hij eigenlijk een buitenspeler is. Dus beoordelen op basis van afgelopen weekend is niet helemaal eerlijk. Het effect is er en daar gaat het op. De eerste 11 spelers zijn zich echt wel bewust dat er een aantal spelers nadrukkelijk op de deur kloppen. Dat is alleen maar goed. Mocht Beerens een keer een blessure hebben, dan weet je gewoon dat je goede spelers tot je beschikking hebt,

    • Gerrit Vooijs

     30 oktober 2013 at 23:02

     Zonder meer en dit is de verdienste van Advocaat want Verbeek had zo rigoureus niet durven wisselen.
     Kijk psychologisch is dit enorm belangrijk voor deze reserve spelers. Dus AZ heeft weer een stap gemaakt !

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  31 oktober 2013 at 13:01

  Laten we wel zijn Dick Advocaat leest gewoon wat de fans van AZ willen, hier!
  De werkwijze van Verbeek was om een speler net zo vaak op te stellen totdat ze hij het gelijk van Verbeek bewees of totdat het echt niet meer ging. Dat is bijna één seizoen goed gegaan maar op het laatst zakte het door het ijs en sindsdien is het niet meer goed gekomen ook al werd er toen hier al velen malen geopperd waarom hij niet van andere spelers gebruik maakte. Aan Dick om nu te bewijzen dat Verbeek terecht is weg gestuurd. De eerste klap is alvast een daalder waard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *