AZ wil absoluut door met Ortiz: ‘een jongen die nooit opgeeft’

By
Updated: oktober 30, 2013

Celso Ortiz is onder Dick Advocaat een vaste waarde bij AZ. De verdedigende middenvelder is sinds de komst van de interim-trainer helemaal opgeleefd. De club wil de Paraguayaan nu een contractverlenging aanbieden.

En dat terwijl Ortiz de afgelopen jaren niet kon overtuigen in Alkmaar. “Vrijwel iedereen was ervan overtuigd dat hij goed kan voetballen”, zegt technisch directeur Earnest Stewart tegen Voetbal International. “Hij kon het alleen niet wekelijks laten zien. Dat heeft te maken met een trainer die niet in hem geloofde. Het contract van Gertjan Verbeek liep aanvankelijk tot medio 2015, een jaar langer dan dat van Celso. Dan heeft het weinig zin om met elkaar door te gaan.”

Nu de Paraguyaan basisspeler is geworden, beseft Stewart dat er iets met de aflopende verbintenis van Ortiz moet gaan gebeuren. “En dat zal niet voor een extra jaartje zijn. Hij laat momenteel zien waartoe hij in staat is. Hij is het toonbeeld van een jongen die nooit opgeeft, nooit zeurt en geduldig is gebleven. En die uiteindelijk toch zijn kans pakt”, aldus Stewart. Bron: Voetbalcentraal.nl, bron foto: Soccernews.nl

3 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  30 oktober 2013 at 18:43

  Het ziet er naar uit dat hij nu al een vaste waarde is . Een baken van rust en balvastheid in een nog af en toe een onrustige ploeg. Lijkt mij een goede zet om hem langer aan de club te binden.

  • Gerrit Vooijs

   31 oktober 2013 at 19:52

   Maar als niet Europese speler ook een hele dure jongen !
   En bedankt Gertjan, dat je Ortiz nooit op waarde hebt geschat.
   Tja, wat moet AZ hier nu mee. Ortiz heeft een aflopend contract en als hij zo blijft presteren dan kan hij zo ergens binnenlopen en een fors handgeld vragen.
   Ik ben bang dat het schip al gezonken is………
   Advocaat vertrekt eind van dit seizoen en wie komt er dan ?
   Ortiz wil natuurlijk spelen en niet nog eens een herhaling van zetten meemaken.
   Stewart zal van heel goede huize moeten komen wil hij Ortiz aan AZ kunnen binden.

   • De echte supporter

    31 oktober 2013 at 20:05

    Dan maar hopen dat hij bijtekend. Ja hier hebben we weer een voorbeeld van inzicht van verbeek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *