‘AZ moet in de komende jaren weer uitdager van de topclubs worden’

By
Updated: oktober 29, 2013

AZ speelt woensdag in het bekertoernooi thuis tegen Achilles’29 en die ploeg is geen onbekende voor Dick Advocaat. Vorig seizoen kwam de Hagenaar de ploeg uit Groesbeek ook al tegen: toen als coach van PSV. De Eindhovenaren kwamen toen met 0-3 voor, maar verspeelden nog bijna de overwinning (2-3). AZ is dus gewaarschuwd, maar zal niet met de basisopstelling beginnen.

Advocaat heeft dinsdag op de persconferentie aangekondigd dat hij een aantal wissels zal doorvoeren in zijn elftal. De coach wil andere spelers aan het werk zien en denkt dat de bekerwedstrijd tegen Achilles daar een mooie gelegenheid voor is: “Ik heb geen vrienden in de spelersgroep en de beste elf spelers staan in de basis. Laat je zien dat je beter bent dan je concurrent, dan kom je in het elftal”, zegt Advocaat op de website van AZ.

In de komende maanden gaat de oefenmeester AZ helpen met het doorselecteren in de selectie. “Dat is een leuke uitdaging”, vindt Advocaat. “De komende jaren moet hier een team staan dat weer een uitdager van de topclubs wordt. Grote talenten, het stadion, de goede organisatie: de eerste voorwaarden zijn er.” AZ staat na elf speelronden overigens gedeeld bovenaan in de Eredivisie. Bron: Voetbalzone.nl

12 Comments

 1. Jeroen

  29 oktober 2013 at 16:25

  Now we are talking!!

  Goed om te zien dat nu ook andere de kans krijgen om zich te laten zien. Verbeek deed dat nooit, maar kan me voorstellen dat dit niet echt motiveert.

  Laten we hopen dat Advocaat AZ kan helpen in dit proces, en dat de volgende coach dit stokje kan overnemen.

 2. Vincent

  29 oktober 2013 at 16:37

  Mooizo!

 3. oma

  29 oktober 2013 at 16:46

  kunnen we morgen dan genieten van haps?

 4. kaazie87

  29 oktober 2013 at 17:44

  dickie is wel een meester in het vertellen van zaken wat supporters willen horen, dat heeft hij overal gedaan en dat doet hij nu weer. ik ben benieuwd. ik hoop iig geval dat hij gaat beginnen met henriksen op 10 en haps ipv viergever die op zijn beurt de plaats van de zwaar teleurstellende wuytens overneemt. en ook hoop ik dat hij de zwaar onderschatte gudelj rust geeft, daar is die gozer wel aan toe denk ik zo.vergeet niet dat hij constant met 2 man te maken heeft omdat martens zijn man niet achterna gaat. waardoor gudelj amper aan aanvallen toekomt. middenveld met ortiz overtoom/van overeem henriksen ben ik wel benieuwd naar en verder mischien lewis is een kans geven op rechts, vergeet niet dat lewis perfect 2 benig is. verder wordt ik moe van dat gezeur dat advocaat verder gaat waar verbeek is gebleven. bullshit, iedereen ziet toch dat als az aanvalt niet 1 man voor het doel staat (onder verbeek) maar 3 man (onder advocaat) middenvelders sluiten beter aan en verdeging komt meer naar voren waardoor az meer voor het doel van de tegenstander komt te staan. en onder verbeek bleef iedereen op zijn plek staan nu zie je gudmondsson en beerens veel meer van plek wisselen, sterker no beerens start gewoon van links. en als rechts de bal is komt de linksbuiten veel meer naar binnen zodat je niet 2 afspeelmogelijkheden heb maar 3 a 4 afspeelmogelijkheden heb ik vindt dat de hand van advocaat meteen al zichtbaar is. wat ik wel jammer vindt is dat gouweleeuw niet meer mee naar voren mag/gaat, dat deed hij onder verbeek redelijk vaak, ik heb het onder advocaat niet gezien

 5. kaazie87

  29 oktober 2013 at 17:59

  verder ben ik blij dat az nu al bezig is met het doorselecteren met het oog op volgend seizoen. dick ik weet er wel een paar die zo weg kunnen om te beginnen etienne reijnen die staat zelfs bij jong az voor lul. victor elm het was een gok maar helaas hij is gewoon te traag en hij heeft zijn kopkracht te weinig kunnen laten zien. esteban prima lijnkeeper maar bij spelhervattingen de slechtste keeper op de nederlandse velden en veelste nerveus ogend bij terugsepeelballen. beerens ook al komen zijn hoge ballen nu wel aan hij scoort gewoon te weinig ik ben van mening als je mee wil doen dat je op zijn minst 1 buitenspeler moet hebben die der 10 in schiet. verder hoop ik niet dat ze net als vori seizoen 4 spelers met een kras halen maar 2 toppers die der gelijk staan namen genoeg. kostic van duinen eventueel op links. klich beste man van zwolle drost van zwolle potentieel toppertje. vooral voorin heb je versterking nodig op het middenvels heb je genoeg toppertje ook in de jeugd

 6. Mike

  29 oktober 2013 at 18:56

  Ik hoop dat hij begint met Lewis en Haps en misschien dat hij Van Overeem en Lam een kans geeft. Verder zullen Marcellis, Henriksen, Avdic en Overtoom wel beginnen.

  Ik denk de opstelling zo wordt:
  Estaban
  Haps-Viergever-Gouweleeuw-Marcellis
  Ortiz-Overtoom-Henriksen
  Gudmundssom-Avdic-Lewis

  Bank: De Winter, Lam, Johansson, Van Overeem, Gudelj, Johannsson, Beerens

  • oma

   30 oktober 2013 at 07:58

   is het niet net anders om?
   haps op links en Marcellis op rechts.
   dat lijkt mijn waarschijnlijker.

 7. Gerrit Vooijs

  29 oktober 2013 at 19:22

  Geef de reserves maar eens de kans. Avdic, Lewis, Berghuis – Henriksen, Overtoom, Elm – Marcellis, Gouweleeuw, Viergever , Haps – De Winter.

 8. kaazie87

  29 oktober 2013 at 19:34

  ik denk het ook mike!

 9. AZ4Altijd

  30 oktober 2013 at 10:07

  Even wat anders. Wat ik niet snap is dat we altijd een 4 mans verdediging hebben. Dat is toch nutteloos. Gemiddelde tegenstander heeft hooguit 3 aanvallers, waarom dan 4 verdedigers?

  Kun je toch beter 3-4-3 spelen? Tegenstander moet dan door 4 mans muur op middenveld heen en daar waar nodig kan middenvelder bijspringen in verdediging. Wat overigens hun taak gewoon is . Namelijk het meeverdedigen. Je bent de schakel tussen voorhoede en verdediging. Ruit op middenveld.

 10. AZformallyknownasAZ

  30 oktober 2013 at 10:26

  Heel goed idee om anderen(jeugdspelers?) kansen te geven. Dat was niet Verbeeks sterkste punt. En dan hopen dat die spelers het laten zien. Dat weten we dan na vanavond.

 11. AZformallyknownasAZ

  30 oktober 2013 at 10:31

  Ik zie steeds de naam Klich voorbij komen. Die heb ik tegen AZ zien spelen. Kreeg geen poot aan de grond maar onderscheidde zich wel in onsportief gedrag, harde overtredingen en maaitennaaierij. Op deze speler zit AZ niet echt te wachten volgens mij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *