AZ spelers hebben het vertrouwen terug: ‘kunnen bovenin meedoen’

By
Updated: oktober 28, 2013

De trainerswissel bij AZ lijkt goed uit te pakken. De spelers hebben weer plezier in het spelletje en dat is terug te zien qua resultaten. Onder Advocaat werden er twee Eredivisie duels achter elkaar gewonnen. Redenen voor de AZ spelers om weer omhoog te durven kijken.

Viergever is optimistisch en ziet zeker kansen voor dit AZ. ‘We weten nu dat we in deze competitie voor de bovenste plekken kunnen meedoen. Dat besef moet je hebben. De ploeg moet elke week hongerig zijn om te winnen en deze positie vast te houden. Dan kun je heel ver komen in de Eredivisie.’

Zijn ploeggenoot Beerens is het volkomen met hem eens. ‘Niemand kan met zekerheid zeggen dat PSV of Ajax kampioen wordt. Alles is mogelijk. Voor het zelfvertrouwen is het goed om zo hoog te staan. Dat doet toch iets met je. Ook al is het zo’n gekke competitie, ja. Win je hier van Zwolle, dan doe je het goed. Dat heeft nog geen enkele club gedaan dit seizoen.’

12 Comments

 1. Mark

  28 oktober 2013 at 11:21

  Alles kan zo maar op zijn plek gaan vallen, jongens we gaan toch niet weer een kampioensfeest vieren!?

  Maar dan loop ik weer even te hard van stapel natuurlijk 🙂

 2. AZformallyknownasAZ

  28 oktober 2013 at 11:36

  Ik denk in ieder geval dat Europees voetbal tot de mogelijkheden behoort. Dat is natuurlijk al een heel prettig gevoel. De meest vervelende uitwedstrijd is achter de rug.
  De reuzen uit Kazachstan komen nog op bezoek en ontmoeten dan een ander AZ.

  Zo gaat het toch de goede kant op in een korte tijd.

 3. woonwagenpower

  28 oktober 2013 at 11:52

  Deze competitie geeft aan dat , de clubs met het meeste geld, niet altijd alles op voor hand winnen, dat vind ik een leuke bijkomstigheid.
  Wij mogen kampioen worden, terwijl de 020 en de lampenkappen moeten kampioen worden!
  Als ik het goed begrijp heeft Adam Maher het momenteel niet zo naar zijn zin in Lampenstad, misschien toch te vroeg zijn zinnen op een vertrek gezet bij ons mooie AZ. Ook Feyenoord heeft de druk op zichzelf verhoogd, daar gaat het ook krampachtig. Twente kan niet nog een seizoen zesde worden, en blijven zeggen dat ze aansluiting bij de Nederlandse top hebben gemaakt.
  Laat ons mooie AZ maar rustig deze competitie afwerken met zelfvertrouwen, lef,inzet , werklust en Dick Advocaat aan het roer, dan komt het helemaal goed, en gaan we nog vele malen genieten.

 4. Mark

  28 oktober 2013 at 13:29

  Leuk nieuwtje: Pelle geschorst bij de wedstrijd tegen AZ.

 5. remco

  28 oktober 2013 at 14:58

  mooi zo drie punten zijn binnen

 6. Harry

  28 oktober 2013 at 15:24

  De punten zijn lekker,maar aan het spel moet nog wel het een en ander gebeuren is nog niet best!!!!

 7. woonwagenpower

  28 oktober 2013 at 15:47

  Ik hoop het, maar eerst nog Ado, en de beker, pas na het laatste fluitsignaal worden de prijzen verdeeld.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 oktober 2013 at 17:51

  Een kinderhand is gauw gevuld. De kritiek op het algehele Eredivisie niveau wordt hevig bekritiseerd door Willem van Hanegem en Johan Cruijff in respectievelijk het AD en de Telegraaf en is niet mals. In de Eredivisie zijn maar liefst 18! topclubs aldus Van Hanegem. Het cynisme druipt er vanaf en dit onnozele bericht bevestigd nogmaals het vernietigende commentaar van deze twee grote voetballers van weleer. Niet te missen en dus lees: http://www.ad.nl/ad/nl/5598/Sportcolumnisten/article/detail/3534402/2013/10/28/Ik-vraag-me-af-waar-Van-Hooijdonk-klap-van-de-molen-heeft-gekregen.dhtml

  • Gerrit Vooijs

   28 oktober 2013 at 21:21

   Kijk, als de nr 1 na 11 wedstrijden 14 verliespunten heeft is het goed mis. De afgelopen jaren had de nummer 1 acht verliespunten of minder en zo hoort het ook.

   Maar goed, als de anderen niet beter zijn dan moet je als AZ je kansen zien en er voor gaan.

   In VI zijn Viergever en Mattias opgenomen in het elftal v/d week. Viergever begrijp ik nog wel, maar Mattias heeft 1 mooie actie in het slot v/d wedstrijd gehad en was voor de rest degelijk meer niet.

   Er valt nog veel te doen maar AZ heeft een goede uitgangspositie 🙂

  • oma

   29 oktober 2013 at 08:50

   lees jij die waanzin dan van die twee?
   ik vind het zonde van mijn tijd.

   • Gerrit Vooijs

    29 oktober 2013 at 19:12

    Ach oma, ik kijk vaak naar die heren om het amusement. Je moet ze niet al te serieus nemen natuurlijk. Zo af en toe komt er tussen alle flauwekul ook nog wel eens iets zinnigs uit maar het merendeel is borrelpraat. Maar een dag niet gelachen….. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *